MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 10:15 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam wszystkich posiadaczy i fanów Mercedesa!

Zacznę od tego, że jestem nowym użytkownikiem forum, szukałem rozwiązania mojego problemu, ale nie znalazłem. Jeśli temat nie jest w tym miejscu co trzeba, to bardzo proszę o przeniesienie.

Posiadam Mercedesa W124 230E 87'. Od pewnego momentu mam problem. Po pierwsze, gdy próbuje ruszyć dosyć gwałtownie (staram się tego nie robić, ale czasami mnie zmusza sytuacja) to zamiast pisku opon słychać straszne walenie tak jakby o blachę, to tak brzmi jak gdyby koła były nierówne i podskakiwały, wcześniej tego nie było. Po drugie: tył samochodu strasznie pływa, zaczęło się od "pływania" na większych prędkościach, w tym momencie jest już tak źle, że pływa nawet przy 70km/h. A po trzecie, jak już ktoś rozpoczął jeden wątek, ale nie dostał jeszcze odpowiedzi, przy wjeżdżaniu na nierówności słychać tępe tłuczenie w blachę dochodzące z któregoś z kół, tak jak by coś się przewracało w bagażniku. Parę osób mówiło mi, że bardzo możliwe, że to wina zużytych tulejek gumowo-metalowych w zawieszeniu? Czy jakiś fachowiec mógłby mi doradzić czy zakup tych tulejek i ich zamontowanie rozwiąże moje problemy, o których tutaj piszę? Bardzo proszę o odpowiedź.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 8478669
Co tu wrozyc - jedz do dobrego mechanika i ci sprawdzi, pewnie tuleje plywajace i poduszki tylnego wozka do wymiany, przy okazji moze drazki i wahacze [oczko]

-----------------------------
W140 500SEL '93 USA - ex
C124 230CE, S210 E290TD, C208 CLK200, S124 E220-ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00