MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 07, 2025 7:19 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmajtek

Witam, mam prośbę jak by ktoś mógł żeby załączył zdjęcie jak ma umocowane chłodnice klimatyzacji i wodną. Chodzi mi o to do jakich elementów sa one przytwierdzone i w jaki sposób, a szczególnie ta od klimy. Wiem ze ta od klimatyzacji ma sie opierać na dolnych "łapach" i u góry chyba wodna ja dociska. Bo albo brakuje mi jakichś elementów, albo dolne łapy co podtrzymują chłodnice są krzywe( tzn za nisko).
Dlatego bardzo prosze o jakąś dokumentację w postaci zdjęć. Mercedes 300CE 24v <br>Dodano po 1 godzinach. 41 minutach.:<br> lub niech ktoś napisze jak chłodnica klimatyzacji jest umocowana od dołu??Czy takie bolce wchodza tylko w dziury w łapach czy może sa jeszcze jakies tulejki czy gumy wcześniej

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

A to nie prościej vin i w epc zajrzeć, rysuneczki są ładne i wszystko widać- i satysfakcja jest że się samemu znalazło.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Rzuć okiem na to (może się przyda):

Jestem leniem

Nie chce mi się niczego szukać

[zlosnik]

Radio Alpine CDE 111 R - stan perfekcyjnie idealny :]

Tytuł:
postmajtek

dzięki za rysunki, nie za wiele mi to mówi ale i tak dziękuję, może po prostu ktoś mi napisze na czym chłodnica klimy jest osadzona?? Bezpośrednio na tych łapach, czy coś między nia pod spodem jeszcze jest??Chodzi mi o te dwa bolce co wystaja z chłodnicy klimatyzacji od spodu czy one bezpośrednio wchodzą w te statywy( na których opiera sie chłodnica klimy i wodna).
A co do szukania w vinie czy jakoś tak, to jak bym wiedział i umiał to zrobić to bym starał sie poszukać:)

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

witam
co do mocowania chłodnicy klimy i płynu silnika to faktycznie obie są oparte na tych łapach wiszących na pasie przednim podwozia nie są przykręcane, do chłodnicy klimy jest dodatkowo dokręcony do łap uchwyt poziomujący podstawienie chłodnicy
pozatym są dodatkowo przypiete zatrzaskami z blaszki do pasa górnego -tam gdzie jest tabliczka z numerem vin i zamek klapy silnika (maski) są odpowiednie podłóżne otwory
dodatkowo wszystko usztywniają węże i wężyki doprowadzające czynniki do chłodnic
co do gumek to klima chyba ma jakieś przepusty gumowe na bolce żeby się nie tłukło
a chłodnica silnika ma plastikowe uchwyty od dołu to sie nie tłucze
pozdrawiam <br>Dodano po 2 minutach.:<br> tak jest w W124 3litrowej bęzynie niestety nie wiem jaki ty masz wóz
przepraszam za brak zdjęć <br>Dodano po 2 minutach.:<br> źle doczytałem 300CE powinno mieć tak samo jak sedan

a poluje na jakąś uroczą Sklase bez nacisku na rocznik
niestety Gklasa poza zasięgiem

Tytuł:
postmajtek

Doszedłem juz do tego wszystkiego z większym lub mniejszym skutkiem...niestety u mnie na łapach dolnych nie było tej poprzeczki poziomującej na chłodnice klimy, więc zastosowałem tylko gumowe przeguby zeby sie nie tłukło i żeby podnieść chłodnicę.Blaszki(zatrzaski) co trzymaja chłodnice obie od góry też mi gdzieś szlak trafił więc chwilowo użyłem doraźnego środka, do chwili kiedy nabędę odpowiednie.
Mimo wszystko dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00