Witam Kolegow, chcialem sie podzielic ta informacja bo kazdemu moze sie przydac.
Mysle, ze wreszcie mam fachowca - solidnego i niedrogiego, ktory naprawia skrzynie automatyczne. Sprawdzilem go osobiscie, powierzajac mu do naprawy skrzynie z mojej 600 SEL.
Okazalo sie ze miala zgiete tarcze od wstecznego biegu ,spalone tarczki od dwojki i dosc wymeczone od pozostalych biegow. Widocznie Niemiec, od ktorego kupilem auto musial niezle mu dawac w sandał.
Kazdy "fachowiec" mowil mi, ze remontowac sie nie oplaca bo to ok 5-6 tys. zl
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
, ze lepiej kupic uzywana w dobrym stanie
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Tymczasem remont mojej skrzyni kosztowal 2,5 tys. Facet wymienil tarczki od wszystkich biegow, wszystkie uszczelniacze, filtr, modulator (ten taki z boku skrzyni) no i oczywiscie olej.
Efekty remontu... Jak dla mnie genialne, chyba tak jak ma byc w s-klasie. Zadnych szarpniec, przeciagania, skakania itd. Przy glosniej nastawionym radiu i bez zerkania na obrotomierz, nie wiedzialem kiedy zmieniaja sie biegi.
Naprawde polecam, teraz juz jestem przekonany, ze lepiej wyremontowac niz kupowac jakiegos trupa od handlarzy.
Facio ma warsztat w miejscowosci Miękinia, pod Wrocławiem. Jest to wlot do Wrocławia od strony Zielonej Góry.
Tel do faceta: Nazywa sie Marek : 602-108-178.
Pozdrawiam