wau pisze:
Szkoda ,że nie masz radia i ktoś wymienił głosniki bo tak to polecił bym tobie kupienie sobie czegoś ładnego.

?
wau pisze:
W W126 bez grzebania ( jezeli nawet nie miejscami to fazami) jedyne co osiągniesz to lepsze samopoczucie ,że straciłeś pare godzin.
Czy rozmawiam z audiofilem? Jak sam widzisz, są na forum osoby, które są zadowolone z audio w 126 bez wielkiego grzebania, wiercenia dziur w boczkach, tylnej półce, słupkach etc. Skąd takie negatywne przekonanie? Może w ogóle powinienem zapchać dziurę po radiu czarnym kawałkiem styropianu i słuchać muzy z iPoda przez słuchawki?

wau pisze:
Szymon. pisze:
Noo, z pewnością Nakamichi gra fajnie, ale to już trochę high-end
taki bardziej low end

Niech Ci będzie low-end. Dla mnie i tak chyba trochę za high.
wau pisze:
Nie wiem ile masz pieniędzy na tą operacje. Póki co sprawiasz wrażenie prawie purysty.
No nie wiem jaki związek ma audio z puryzmem, ale jeżeli to miało być pozytywne - niech będzie. Jeżeli chodzi o kasę, to celuję w głośniki +/- 200PLN sztuka. Póki co szukam radia...
wau pisze:
Ja bym odbudował serie z tyłu. Tak zrobionych głośników jak te co masz w serii już się nie produkuje. Troche poprawił bym ich środowisko. Mianowicie napchał bym wełny za głośnik żeby wyciąć fale generowaną przez tył mębrany .
Do tego dołożył bym jakiegoś beckera seryjnego i bym go troche przegrzebał wprowadzając mu sygnał z jakiegoś praktyczniejszego źródła.
Też myślałem o takim czymś, jednak nigdy nie słyszałem seryjnych głośników w 126 i z góry skazałem je na odstrzał. Możesz napisać coś więcej, co w nich jest takiego specjalnego (czego się już dzisiaj nie produkuje)? Kupno takich to nie problem.
wau pisze:
Co do wzmacniacza oczywiście można.. tylko ten sygnał z tego beckera bedzie na tyle kiepski że po co.
No tutaj nie wiem co powiedzieć... Sygnał z, powiedzmy, Beckera 7886 Monza Cię nie satysfakcjonuje?
sneer pisze:
Jeśli chodzi o glosniki, to ja zdecydowalem sie na seryjny rozmiar, pojechalem do warsztaciku i poprzymierzalem co tam na skladzie bylo.
z przodu pyle, z tylu hertze, napedza to zastany w W126 blaupunkt kaseciak, do ktorego dorobilem jacka do mp3. Ja jestem zadowolony, ale i tak szukam tego nakamichi.
Sneer, a ile +/- dałeś za te głośniki? I dzięki za info o Nakamichi.