Milosh pisze:
Chlopy tematyka W210 jest mi obca. Od kiedy mial miejsce lift???? zauwazylem jedynie roznice w tylnych lampach ale na pewno jeszcze jakies sa. Prosze o informacje
Lift zdaje sie byl na przelomie 1999.
Wizualnie to inne zderzaki , kierunki w lusterkach bocznych ale to jest kosmetyka.
Gdzies czytalem, ze wprowadzli ponad 6 tys zmian ( duzych i malych) glownie te co wplywaly na bezpieczenstwo przy crashu.
Milosh pisze:
Pytanie do Was czemu po lifcie radzicie kupic???zrobili cos z blacha, zastoswali jakies dodatkowe zabezp. antykorozyjne
Gdzie w W210 rudy ma standardowe miejsca ataku????
Podobno blachy sa lepiej zabezpieczone po lifcie. Ale i tak daleko do zabezpiecznia antykorozyjnego jakie zwykles spotykac w serii W124/W201.
Te wczesniejsze modele zapraszaly korozje w okolich zamka tylnej klapy, ramki drzwi ale to jest pikus. Przy ogledzinach warto sprawdzic stan kielichow z przodu gdyz slabe zabezpieczenie antykorozyjne powodowalo ze kielichy gnily i sprezyna potrafila wesolo probowac wskoczyc do komory silnika.
Ja mam W210 z 96 roku i rdza jest minimalna. Zasadniczo jej nie ma ale tez przynam ze w PL jeszcze auto zima po solankach nie jezdzilo wiec moze dlatego. Z drugiej strony auta te maja juz nawet 14 lat i w powiazaniu z nowa era ekonomii w MB jaka nastala w polowie lat 90 tych nie ma co cudow oczekiwac.