Witam, jak w temacie. Posiadam W124 E320T z motorem 104.992 i w wersji z tempomatem. Po kilku diagnozach i diagnostach do wymiany między innymi podlega przepustnica. I tu pojawia się problem ponieważ ta, w którą wyposażony jest mój egzemplaż (000 141 57 25 VDO 408.226/4/1) jest z zintegrowanym tempomatem a cena w ASO 5,5tys. poza ASO 3,6 tys. nie napawa optymizmem. I pomysł aby ją zastąpić wersją bez tempomatu (niebagatelne 1,5 tys.) oczywiście poza ASO. Ubiegając pytania rozważałem zakup używanej lecz w obecnej chili za wszystko co wyprodukowano przynajmniej 10 lat temu i kompatybilne z moją wersją żądają od 1,350 do 1,500 zł. Brak gwarancji, że nawet jak zakupie sprawny egzemplaż to po jakimś czasie odmówi posłuszeństwa a nowe to nowe. Co robić. Nie chce rezygnowac z tempomatu a kasa nie rośnie na drzewach. Przeżyje brak tempomatu i ujme na chonorze związaną z nietrzymaniem się oryginału ale w końcu silnik zacznie pracować jak powinien. Oczywiście jeśli się mylę prosze o sprostowanie i nowe pomysły.