Witam.
Szukajac w S klasy W140 lub W126 spodobał mi się ten egzemplarz:
http://moto.allegro.pl/item821266534_me ... obowy.html
Sprowadzony z Niemiec, nie wiem na razie w ktorym roku.
Tyle VINu mi wyslal wlasciciel:
Dowiedzialem sie a aucie m.in.:
Cytuj:
Z elektryki działa praktycznie wszystko oprócz szyberdachu, który powinienem przejrzeć w najblizszych ciepłych dniach,, nie działo praktycznie nic gdy go zakupiłem spowodowane to było czystym nieurzywaniem auta przez 2 lata,
Silnik jest w idealnym stanie, przy 300tys km wymieniony cały podkreślam cały rozrząd (łańcuch ,łyżwa, prawadnice i oczywiscie napinacz <Swag>) , nie posiada zadnych luzów na tłokach, głowica miała zrobiony przegląd, wszystko w silniku wygląda jakby wyjechal miesiąc temu z taśmy montarzowej, nowa pompa wody uszczelka pod głowica świece itp itd,,
Auto obejrzane doszczetnie prawdopodobnie uczestniczylo w małej kolizji gdyż tylko prawe tylne dzwi posiadaja dwie oznaki pęknięc lakieru prawdopodobnie cos tam sie działo.
Stan blacharski idealny, nie posiada żadnych aled to apsolutnie żadnych śladów korozji czy też oznak jakies ingerencji czlowieka,czy wypadku, wszystko zakonserwowane od nowości,
Lakier to wymaga większej kosmetyki, gdyż u poprzedniego własciciela psy lubiły pogonić wokół auta kotka który często uciekał na dach
Co myslicie? Warto? Jutro pewnie podjade obejrzec auto jesli wszystko bedzie ok. Robie sporo km rocznie i pewnie zalozylbym od razu podtlenek
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
prawdopodobnie IGSa w Wawie, chyba zektos polecilby naprawde dobrego fachowca od II gen. majacego pojecie co i jak z KE-Jetem.
Liczac za IGS 4k zwrocilo by sie sie to po ok. 20kkm.