MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 4:34 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam, jak zdemontować listwę ozdobną na tylnej szybie bez uszkodzeń. Czy to się ściąga razem z szybą, czy jaki czort bo poległem zaraz po odkręceniu śrubek na dolnym mocowaniu i dalej ani rusz. Da się to zrobić samemu czy do specjalisty od razu?
Kolejne pytanie dotyczy hałasu dochodzącego z pod maski i przechodzącego do kabiny. Jest to takie co 0,5 sekundowe buczenie słyszalne tylko gdy auto nie jedzie, na luzie, dosyć ciche , po otwarciu maski nie mogę zlokalizować co to jest, niby z silnika, ale słychać z każdej strony?
Ostatnie pytanie to gdzie dostanę tzw dolną listwę uszczelniającą bocznej szyby pasażera, oprócz ASO bo tam kosztuję 165 zł. Czytałem też na zagranicznym forum, że tej listwy w ogóle nie powinno się ruszać bo raz ruszona ulega deformacji i trzeba kupić nową i chyba to prawda, bo ja byłem zmuszony wymienić starą, która przepuszczała wodą i kolega dał mi używaną w dobrym stanie, a ta dalej cieknie i woda spływa mi przez boczek drzwi do środka, ktoś przerabiał ten temat?

Tytuł:
swój chłop

Jesli chcesz zdemontowac listwy to tylko z szybą, inaczej zmaltretujesz je i nici z Twojego wysiłku. Uszczelka w ASO i popytaj może w focie lub innym sklepie motoryzacyjnym tam może mają dostęp do zamienników. Raz ruszona uszczelka deformuje się i fałduje także trzeba ją wyciągac ostrożnie. POpatrz tez za taką uszczelka na szrocie może wypatrzysz uszczelke w dobrym stanie. A te drzwi nie były bite ? Coś mi isę wydaje, że muzą być zdeformowane troche ja mam w swoim Mercedesie orginalne z 86 i jedna była zdejmowana i powtórnie zakładana i nic mi isę nie leje. Jaki tam masz silnik diesel benzyna ?

Tytuł:
swój chłop

Silnik to 300D automat. Zauważyłem jeszcze, że podczas dodawania gazu słychać takie terkotanie, trrrr, nie wiem czy tak ma być, może jestem trochę przewrażliwiony. Co do drzwi to wydają się być ok, zdejmowałem tapicerka to od środka wyglądały na nie ruszone, ale jeszcze się przyjrzę. U mnie ta uszczelka była za krótka jakby się skurczyła i woda ciekła w samym rogu szyby przy lusterku, wymieniłem na inną ale dalej cieknie.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00