Witam.
Posiadam 126 z silnikiem OM 603 turbo ( czyli mozna by rzec autko SDL

)
ale mam pompe wtryskowa z elektromagnesem spinanym na krotko. ( bez przeraznika/sterownika, bez czujnika prędkości obrotowej silnika
i bezczujnika temperatury płynu chłodniczego umieszczony w głowicy).
To specjalnie mi nie przeszkadza bo auto chodzi pieknie, a owe ssanie wlaczam tylko na chwile jak jest ponizej 0 stopni.
ale jest jeden mankament tego rozwiazania - jak wlacze klime to obroty spadaja na postoju i nie podnosza sie bo nie ma je co podniesc.. jednym slowem klima zmniejsza mi obroty silnika. auto nie gasnie ani nic, ale klima mimo iz chodzi nie dmucha zimnem. Wystarczy doac lekko gazu (podniesc obr na takie jak maja byc) i juz jest ok.
Stad wlasnie chcialem sobie wskrzesic ten uklad ELRu by w lecie miec lodowke nie tylko podczas jazdy ale rowniez podczas stania w korkach (gdyby to byl manual to bym to olal bo bym sobie dodal troche gazu noga ale w automacie sie nie da

)
i teraz pytan z ta sytuacja mam kilka.
po pierwsze czy ktos takie cos robil i ma jakies schematy do tego albo cos
czy da sie zamiast czujnika predkosci obrotowej silnika wykorzystac patent ktory wykorzystujemy do obrotomierza w dieslu? czyli wyjscie z jednej fazy altelnatora?? czy nie??
czy takie samo ELR (albo chociaz ten czujnik ) ma motor M103 ? pytam bo wiem ze ten czujnik jest montowany na skrzyni biegow , wiec kto wie moze ten czujnik tam jeszcze mam ?? (jesli tak to gdize go szukac i jak wyglada ...)
czy czujnik temp silnika w OM603 fabrycznie jest w przypadku gry obr pompy byly podcisnieniowe? jesli nie to czy moge wykorzystac czujnik od zalaczania wiatraka klimy ?
czy ktos ma taki przekaznik jaki jest potrzebny do tego ELR ? 007 545 37 32 jego numer i wogole cale graty do tej operacji. (czy taki sam byl w 126 PB? )
a moze da sie wykonac to wszystko prosciej , np przycisk ktory mam do ssania zeby podnosil mi obroty ale nie az tyle ile podnosi ?? - wtedy na czas pracy sprezarki klimy bym sobie go zalaczal...
pozdrawiam i czekam na jakies info .