Skoro piszesz, że nie jeździsz szybko to 2,2 motorek mający 150 koników ci wystarczy, spala naprawdę niewiele (ja ostatnio byłem w szoku 940 km na liczniku, a weszło tylko 59,89 litra, ale przez ostatnie dwa miesiące nie jeździłem szybciej jak 60 km/h
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
). Obowiązkowo jazda próbna, z kimś kto nie będzie zauroczony coupetą, bo to auto w drzwiach nie ma ramek i jeśli miało dzwona i zostało źle naprawione będzie szumiało, bardzo ciężko wyregulować drzwi. Tylna szyba koszt około 1500 zł i nie kupuj podróbek (kolega miał mi załatwić, ale sam już ich nie sprowadza bo kilka wymieniał po prostu pękały w trakcie jazdy), przednia nawet około 200 zł NORDGLAS-tu tragedii nie ma. Wydech też jest inny niż w sedanie, więc zwróć uwagę.
Moja coupe jest po lifcie i dodatkowo ze Szwecji więc mała kilka kwiatków: na dachu -bo ktoś źle wymienił szybę, na przednim lewym błotniku, i pod cyrklami (masz cyrkle - masz rdze takie panuje tu przekonanie i chyba się sprawdza), ale blachy ma grube więc idzie wszystko naprawić.
A ogólnie auto bardzo przyjemne rewelacyjnie się prowadzi i właśnie koledzy z tego forum doradzili mi aby kupić 2,2 i powiem że nie żałuje za co jestem im wdzięczny. Na razie gazu nie montuje -pali mniej jak mój poprzedni golf 1,4 III generacji.