Witam,
Właśnie jestem po nowym zakupie - po bardzo długim poszukiwaniu w końcu udało się dorwać fajne V8

)
VIN: WDB2100721A262392
zdjęcie później

ogólnie auto chyba fajnie wyposażone ale oczywiście ma małe niedoróbki.
1. największy problem i wybaczcie moją może niewiedzę ale nie miałem wcześniej takich nowinek w aucie...mam dwa kluczyki - scyzoryk - w lusterku wewnętrznym dwie fajne diody jedna czerwona druga zielona...i na tym moja wiedza się kończy

)) problem jest taki czy ten samochód ma w standardzie immobilizer czy jakieś inne zabezpieczenie antykradzieżowe? jeżeli dobrze rozumuje zielona dioda powinna zapalać się po otwarciu auta czerwona jak sie zamyka. u mnie jest "dyskoteka"

oby dwie diody mrugają i to dość długo - nawet parę sekund po odpaleniu auta i potem gasną - jeżeli jest jakieś zabezpieczenie to zdaje się, że nie działa bo auto można spokojnie zapalić niezależnie czy jest zamknięte czy nie obydwoma kluczykami, poza tym jak zamykam auto to jeszcze jakieś 20 sekund po zamknięciu i jak już oświetlenie wewnętrzne sgaśnie to dyskoteka lusterkowa nadal trawa i potem przestają migać?
czy jest to objaw normalny - raczej nie bo jak kupiłem auto tak nie było - chyba zwróciłbym uwagę - padł mi aku i musiałem wymienić - czy może to być jakoś spowodowane rozkodowaniem itp? jak to na nowo zakodować - dodatkowo czasami z klucza na pilota mam problemy z zamknięciem auta - chyba taki banał jak słabe baterie nie są tego przyczyną choć przyznam się że jeszcze z tych emocji nie miałem możliwości ich wymiany.
proszę powiedzcie czy jest tu jakieś zabezpieczenie i co może być spowodowane tym długim miganiem lampek w lusterku?
2. szyberdach - to już przyzwyczaiłem się z moich poprzednich modeli nie działa - otwiera się uchylnie natomiast nie do tyłu - otworzy się 2 cm i strasznie dzwięki wydaje tak jakby się coś tam łamało - nie wiem czy to wina prowadnic czy coś tam wpadło ale jak się do tego zabrać ??? aaa właśnie nie działa opcja domykania szyberdachu w obcji komfortu z pilota - natomiast szyby w momencie jak przytrzymam przycisk podjeżdzają do góry. jakie są wogóle opcje tej funkcji komfort? czy tylko domykanie czy opuszczanie też i co z szyberdachem
3. roleta - stoi w miejscu - prąd jest bo i bezpiecznik ok i słyszę że idzie prąd do tyłu ale roleta stoi. silnik padł? od czego zacząć, gdzie to w bagażniku znajdę?
4.elektryczne sterowania zagłówka kierowcy raz na 20 prób działa poza tym nie...hmm? jaka może być przyczyna?
5. czy lustra w w210 zdejmuje sie i zakłada równie łatwo jak w w124? myślę o ewentualnych amatorach luster bo chyba nadal je kradną i chciałbym tam trochę przeczyścić bo jedno lustro do góry nie jeździ.
6.wymiana żaróweczek w pokrętłach nawiewu - filozofia? czy łatwiej niż w w124 i w140? coś co można połamać?
Wiem, że pewnie odpowiedzi są w postach z przeszłości ale nawet ze względu na to ile napisałem proszę o wyrozumiałość
Możecie przy okazji podesłać linki do opisu bezpieczników, instrukcji po polsku lub jakiejś książki typu "sam naprawiam..."
Bardzo proszę o pomoc zdjęcie zamieszczę później.
Pozdrawiam