Dzięki pomocy kolegi z forum ( plusik dla kolegi Zegarek ) udało już mi się wymienić te zawory i sterowanie ogrzewaniem /chłodzeniem działa prawidłowo .
Ciągle jeszcze szukam kompletnej podsufitki ( do wersji ze szklanym szyberdachem ) oraz pompki do centralnego ,bo ta którą mam obecnie nie jest oryginalna i nie ma funkcji wciągania klapki od bagażnika .
Poza tym proszę o radę jak wymienić żarówkę od podświetlenia skrzyni biegów oraz wyświetlacza temperatury ( mam tzw.kostkę rubika ) .
Zaślepkę do zderzaka już zamówiłem w aso , tak samo jak ogranicznik drzwi,bo strasznie "klikał " .
Poza tym , jak już ta klima działa , to znów polubiłem jazdę tym autem i obecnie E60 więcej stoi niż jeździ .
Naprawdę W140 jest super autem szczególnie jeśli chodzi o komfort .
Na naszych polskich drogach mało które auto jest zdolne przebić starą s-kę .
Jedynie , co mnie jeszcze marwi , to mała moc silnika , bo 350 TD osiągami nie grzeszy .
Jak przesiadam się z bmw,to potrzebuje czasu żeby się przyzwyczaić .
Myślałem , to piszę już chyba setny raz o zamianie na 300 TD ale ciężko znaleźć zadbaną s-kę z relatywnie niskim przebiegiem .
Ostatnio znalazłem zaś takie ogłoszenie :
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=v4h4wgob1fm1Zadbany , nie powiem ale nie miałem jeszcze takiego auta z benzynowym silnikiem i nie wiem nawet jakie taki silnik ma osiągi , czy warto w ogóle .
Co o tym sądzicie ?