witam, Mam prośbę o porady użytkowników, tego zacnego forum. Jakiś czas temu byłem zmuszony sprzedać swoją Beczkę, na szczęście poszła do kogoś, kto będzie się w stanie zaopiekować nią lepiej niż ja. W związku z powyższym, aktualnie przymierzam się do zakupu W124 kombi, najchętniej w E-klasie, czyli po roku 1994, jeżeli się nie mylę. Już tutaj proszę o radę, czy może nie lepiej poszukać starszego dobrze zachowanego egzemplarza ? Skłaniam się najbardziej ku benzynie, bez gazu i nie mam zamiaru przrabiać, najchętnie silnik 220, ponoć stosunek osiągów do zużycia paliwa w tym modelu wypada najkorzystniej, chyba, że się mylę ? Chyba przy benzynce łatwiej o egzemplarz z mniejszym i faktycznym przebiegiem ? W cale to nie zanczy ,że jakby trafił mi się ładny diesel 250/300 to też bym się nie skusił, najchętniej bez turbo, żeby ew. problemów uniknąć, czy może nie potrzebnie się tym przejmuję ? Zastanawiam się czy wybrać automat czy manual, z jednej strony, na pewno Żona będzie nim codziennie do pracy jeździła i automat byłby wygodniejszy. Z drugiej strony większa awaryjność i spalanie, a dynamika mniejsza. w tym momencie znowu proszę o radę, jeżeli się mylę. Proszę równiez o inne ważne porady/informacje dotyczące poruszonego przeze mnie tematu. Na co przede wszystkim zwrócić uwagę kupując takie auto, czy lepiej w Polsce, czy za granicą, od osoby prywatnej,czy handlarza itp.itd.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
_________________ W124 280 93' W123 250 79' LPG (ex)
Ostatnio zmieniony ndz kwie 10, 2011 7:14 pm przez Bobas, łącznie zmieniany 1 raz.
|