Witam
Od tygodnia jestem ( jak narazie) szczęśliwym posiadaczem w201. Dlaczego Mercedes ? Miałem niedawno W123 i się po prostu zakochałem w tej marce. Jako młody uczestnik dróg, zarazem pracujący student, szukałem czegoś ekonomicznego ( LPG). Padło na 190. Egzemplarz z 90 roku, silnik 1.8 benz + gaz. Jak na ten model, dosyć bogato wyposażony: elektryka szyb, lusterka, reflektorów, szyberdachu, grzane dupy i centr zamek. Auto jest zgodne z vinem. Ogółem bardzo zadbane auto ( mój tato się w nim zakochał i też chce taki model

) jednak posiada kilka wad ( niektóre już zostały zrobione): nie działający szyber, szumiąca podpora wału lub most, przetarty fotel, nie działający licznik km. Najbardziej zależało mi na zdrowej blasze- po podniesieniu auta do góry, nie spodziewałem się, że jest aż tak zdrowe ( na wiosnę planuje konserwacje całego podwozia). Ogółem powoli będę dążył do zrobienia idealnego egzemplarza.

Teraz pytanie do was, bardziej doświadczonych użytkowników:
jeśli słychać silnik szyberdachu, jednak on nie drgnie, to jest to poważna usterka?
czy lepiej wymienić cały licznik, czy bawic sie w przekładanie samego licznika km?
Jakie auto ma spalanie mniej wiecej gazu?- jadę jutro do gazownika, bo spala mi za dużo tego gazu ( ok 14-15 l).
Jeśli kogoś zainteresuje, to wrzucę zdjęcia
Potrzebował bym jeszcze przełącznik awaryjnych i włącznik podgrzewanego fotela. Ktoś ma ?