Witam! Otrzymałem informację, że 17 maja (w najbliższą sobotę) w Wołominie organizowany jest po raz 9 zlot motocykli (z naciskiem na zabytkowe). Organizatorzy poprosili mnie również o przekazanie tej informacji i zaproszenia na spotkanie właścicieli zabytkowych samochodów, chcąc rozszerzyć imprezę

Szczególnie mile będą widziani posiadacze klasycznych mercedesów.
Program wygląda następująco:
godz. 10.00 - spotkanie przed galerią "Korozja i Kolor" w Wołominie, ul. Prądzyńskiego 3 (tam, gdzie zawsze startuje WZPZ)
godz. 11.00 wyjazd do Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów Jana Zientary (przy ul. Szosa Jadowska, koło stacji benzynowej) (tam będzie grill, zimne napoje itd)
godz.12.30 - przejazd turystyczny po gminach powiatu (ok 30-40 km) trasą Ostrówek, Franciszków, Jaźwie, Tłuszcz, Wólka Kozłowska, Klembów, Helenów, Górki Mironowskie (w Wołominie), Wołomin- Słoneczna, Wołomin, Poświętne, Czubajowizna
godz. 14.30 - piknik przy ognisku, z własnymi koszami w Czubajowiźnie
Myślę, że warto się wybrać. Na pewno nie będzie historii podobnej do te, którą pamiętają Ci, którzy byli na zlocie "Cudu nad Wisłą" 15.08.07 r. Ja jadę swoim dużym fiatem. Warto przejechać przez te okolice, będzie kilka ciekawych miejsc, gdzie zrobić można ciekawe zdjęcia w stylu retro. Sama Czubajowizna i gospodarstwo pana Leona Palesy, gdzie będzie miała popołudniowa część imprezy jest bardzo "klimatyczna", to taka dawno zapomniana polska, miejscami wręcz przedwojenna wieś. W gospodarstwie tym odbywają się coroczne plenery malarskie, można wykonać wiele ciekawych zdjęć ze swoimi 2 i 4 kółkami. Miłośnicy zardzewiałych samochodów i motocykli też znajdą coś dla siebie, myślę bardzo ciekawego, ale to już niespodzianka
Niżej tel do organizatora - Leon Palesa - 696 048 815
Pozdrawiam, Karol Boński