MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 05, 2025 12:04 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Sebian pisze:
Zapytaj swoją kobitę czy Unity Line przewiduje jakieś zniżki dla konwojów MB na bal sylwestrowy? [oczko] [cool] [zlosnik]

Ciekawe ile tego roku kosztuje sylwester na UL

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
MacKuz pisze:
Sebian pisze:
Zapytaj swoją kobitę czy Unity Line przewiduje jakieś zniżki dla konwojów MB na bal sylwestrowy? [oczko] [cool] [zlosnik]

Ciekawe ile tego roku kosztuje sylwester na UL

Hehe, ja wiem, choć Ty masz źródło bliżej :P [zlosnik] W tym roku po hawajsku: 410zł/os. za kabinę wewnętrzną + 80zł/os. za dodatkowy dzień rejsu do Polski przez Szwecję. Auto chyba coś ca. 75zł. Balanga na naprawdę wysokim poziomie. W zeszłym roku wiedziałem, za co zapłaciłem - naprawdę było warto. Ponownie wielkie dzięki dla Dany [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior

wszystkim się pomysł podoba ... mnie również.
Jednak do tej pory nikt nie zaproponował konkretnych lokalizacji
Ponieważ 31gru. wypada w środę powinniśmy chyba wziąć pod uwagę ew. urlop od 30 do 3sty.04 tak aby pobyt był bezstresowy i na trzeźwo wracać do domów.

Z wielu zabaw sylwestrowych jakie przezyłem najmilej wspominam impreze w Bieszczadach (na końcu świata gdzie jakieś 200m dalej kończy się asfalt i wilki d..mi wyją) [usmiech] . Jest wyciąg narciarski, miejscowi organizują kuligi, alkohol przyswaja się niczym wodę źródlaną, a powietrze jest tak czyste, że najbardziej jadowity pierd tego nie zepsuje [usmiech] .

miejscowość nazywa się Wetlina (między Cisna a Ustrzykami Górnymi)
ew. Zatwarnica (polecana przez moich znajomych ale ja tam nie byłem)
Oczywiście wskazane jest zaopatrzeć się w łańcuchy
PS.
czy możemy przyjąć, że ew. "zlot sylwestrowy" zobowiązuje do przyjazdu, tak jak na wiosenny czy jesienny, MB?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jak dla mnie BOMBA!!!!! Proponuje teren górzysty, gdyż jest tam lepszy klimat. Pytanie tylko : jak z żarciem( bo raczej browar i kiełbaski nie pasują ) ze wpisowym i najważniejsze kto to wszystko przygotuje ????

p.s. trzeba jeszcze znaleźć duży lokal bo jak frekwencja dopisze to raczej w bacówce się nie pomieścimy.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Góry są jakoś zawsze kojarzone z Sylwestrem, ale biorąc pod uwagę chociażby lokalizację zaproponowaną przez Roberta musimy pamiętać o odległościach... Przecież chłopaki z północy mieliby do przejechania całą Polskę wzdłuż, a Wrocław wszerz... :-? To może być kłopotliwe...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
Góry są jakoś zawsze kojarzone z Sylwestrem, ale biorąc pod uwagę chociażby lokalizację zaproponowaną przez Roberta musimy pamiętać o odległościach... Przecież chłopaki z północy mieliby do przejechania całą Polskę wzdłuż, a Wrocław wszerz... :-? To może być kłopotliwe...

Racja.Tak żeby każdy miał bluzko to chyba Polska Centralna wchodzi tylko w grę. Dolnośląski chyba tez sadząc po frekwencji na przedostatnim Zlocie. A może Stolica??? Tez każdy miał by w miarę bluzko.

Tytuł:
wiarus junior

Jeżeli odpowiednio wcześniej będzie wiadomo ile "załóg" przyjedzie możemy w razie potrzeby całą wioske wynająć.

Żarcie zupełnie prawdziwe, żadnych konserwantów [zlosnik]
Ad. odległości ... dla chcacego nic trudnego [smiech] . Z Lublin do Pucka czy Trzebnicy też kawał drogi

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 550868
RobGas pisze:
Jeżeli odpowiednio wcześniej będzie wiadomo ile "załóg" przyjedzie możemy w razie potrzeby całą wioske wynająć.

Żarcie zupełnie prawdziwe, żadnych konserwantów [zlosnik]
Ad. odległości ... dla chcacego nic trudnego [smiech] . Z Lublin do Pucka czy Trzebnicy też kawał drogi

Tak, ale zauważ, że są dużo lepsze warunki podróżowania. Oprócz tego w okolicach nowego roku mogą być problemy z urlopem. Np. u mnie w firmie wiąże się to z aktualizacjami bazy danych, remanentem i jakimis durnymi delegacjami do centrali firmy. Pomysł jest super, ale uważam, że lokalizacja powinna znaleźć się w okolicach centalnej Polski, aby każdy miał w miarę równą odległość. Osobiście proponuję okolice Warszawy lub Torunia. Ten fort w którym odbyło się walne ma dobry klimat - jak zauważył Ghoozer.
Pozdrawiam

W114 280 Automatic '73 "White Lady"
TDM 900 '07
"Lepiej w knajpie zabalować
niż w chałupie wykorkować"
"Mystic Festival" Wrocław 28.11.03

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebaa pisze:
Ten fort w którym odbyło się walne ma dobry klimat - jak zauważył Ghoozer.

klimat to moze bedzie , ale zabawa bez kożuchów się nie odbędzie ( ale mi się rymnęło ). Pamiętajcie jak było zimno na walnym, a i nie każdemu sędzią odpowiadały miejsca noclegowe.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

A co myślicie o Mazurach? Ruciane , Pisz, Mikołajki?
Z południa bliżej niż nad morze, a z reszty kraju też nie daleko.Gdyby Pisz lub Ruciane to mogę podjąć się organizacji( oczywiście z pomocą) :lol:

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

I co? po dyskusji? :lol: A może wszystkim dech zaparło na samo tylko wspomnienie Mazur? :lol:

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Stawros pisze:
I co? po dyskusji? :lol: A może wszystkim dech zaparło na samo tylko wspomnienie Mazur? :lol:

Biorąc pod uwagę niechęć do stania w korkach, nagłe zmiany klimatyczne w dość stałych rejonach kraju oraz odległości do pokonania najlepszą lokalizacją byłaby Wielkopolska. Może okolice Konina i Słupcy? Jest tam ładnie, pewnie mają dużo miejsc wypoczynkowych, więc znalezienie lokalu z cateringiem nie będzie chyba trudne? Ale to już lokalni członkowie powinni sprawdzić.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Moze to bardzo glupi pomysl, ale....
Nie wiem panowie jak bardzo gotowi jestescie wy i wasze polowice do wyrzeczen w imie dobrej zabawy, w niesamowitym miejscu, ale moze by.....

http://www.mru.pl/

tu jedna uwaga - ta stronka opisuje czesc oficjalna, ale to tajemnicze miejsce jet mi znane dosc dobrze, i nie potrzebni beda przewodnicy ani placenie za wjazd.
Nasza impreza dzialaby sie w innej czesci. Jezeli pomysl chwyci, to podam szczegoly, jak tam jest, coby trzeba wziac etc.
Jedynym problemem byloby znalezienie miejsca we wsi, gdzie mozna by zrobic "park maszyn". I tu ew. bylaby prosba do najblizej mieszkajacego, zeby sie kopsnac do miejscowosci Boryszyn - Lubuskie, i znalezc goscia z duzym podworkiem, do zaparkowania aut.

ciekaw jestem reakcji.

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Biorąc pod uwagę niechęć do stania w korkach, nagłe zmiany klimatyczne w dość stałych rejonach kraju oraz odległości do pokonania najlepszą lokalizacją byłaby Wielkopolska. Może okolice Konina i Słupcy?

Po oddaniu do użytku obwodnicy Radzymina i Ostrowi, no i oczywiście Trasy Toruńskiej, czas przejazdu Płochocin - Pisz skrócił mi się do 2,5 godziny a i korków brak. Co do odległości to jest to z Warszawy około 220km.Ale wcale się nie upieram :lol:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

szable pisze:
Moze to bardzo glupi pomysl, ale....
Nie wiem panowie jak bardzo gotowi jestescie wy i wasze polowice do wyrzeczen w imie dobrej zabawy, w niesamowitym miejscu, ale moze by.....

http://www.mru.pl/

tu jedna uwaga - ta stronka opisuje czesc oficjalna, ale to tajemnicze miejsce jet mi znane dosc dobrze, i nie potrzebni beda przewodnicy ani placenie za wjazd.
Nasza impreza dzialaby sie w innej czesci. Jezeli pomysl chwyci, to podam szczegoly, jak tam jest, coby trzeba wziac etc.
Jedynym problemem byloby znalezienie miejsca we wsi, gdzie mozna by zrobic "park maszyn". I tu ew. bylaby prosba do najblizej mieszkajacego, zeby sie kopsnac do miejscowosci Boryszyn - Lubuskie, i znalezc goscia z duzym podworkiem, do zaparkowania aut.

ciekaw jestem reakcji.

Odnośnie sylwka w MRU ciekawy pomysł!!
A co z noclegami??
Boryszyn jest mi dosyć bliski (ok 30km) i mogę popytać o park maszyn!!
Pozdrawiam!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00