MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 2:43 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
POPEY pisze:
No Idzik jedyny dzielny "palacz gumy" [zlosnik] na nastepnym zlocie bede cie namawiał na pokaz, a 165 koni to wcale nie jest mało,no przyznajcie sie ze zazdrościcie no [zlosnik]

Niestety organizatorzy najbliższego zlotu nie moga brać udziału w konkurencjach [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Niestety organizatorzy najbliższego zlotu nie moga brać udziału w konkurencjach [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Ale przejazd pokazowy będzie !!! [zlosnik] [cool]

Pamiętaj, nie wolno Ci na pokazie potrącić ani jednego słupka, bo wstyd będzie [zlosnik]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

MarcinMer pisze:
Bukol pisze:
Ogromne gratulacje dla kolegi "okulara" - jesteś lepszy od jednego angielskiego uczonego [zlosnik]

Myślę, że przydałoby się małe wyjaśnienie - w moim wypadku palenie gumy było efektem ubocznym udziału w próbie sportowej podczas zlotu,
a nie celem samym w sobie. W programie chodziło o tak prozaiczną (zdawałoby się) czynność, jak doprowadzenie do destrukcji opon.

Nie denerwuj się tak - drobne złośliwostki jeszcze nikomu nie zaszkodziły [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
W sumie to prawie recycling ;)

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Nie denerwuj się tak - drobne złośliwostki jeszcze nikomu nie zaszkodziły

[oczko] Po prostu też jestem przeciwnikiem bezsensownego katowania samochodu, natomiast nie widzę nic zdrożnego w sporadycznym "przedmuchaniu zaworów" (zwłaszcza jeżeli jest po temu stosowna okazja. [cool]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Marcin tylko podgrzewał opony przed startem ;)
Emocje były tak duże, że każdy by przypalił gdyby mógł [frez]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Popey - sam chyba zazdroscisz :P
mi sie tylko smiac chialo.... nic do Ciebie Marcin nie mam, ale mimo wszystko nie podobalo mi sie to palenie gumy na tym zlocie...
upodobnilo to sie troche do zlotu tjjjjuningowcow(zwlaszcza dla osob postronnych), a tych nie cierpie... wkurza mnie tez opinia jaka czasem slysze, ze jak zlot MB, to beda same "ą ę" itd. takie zachowanie tylko potwierdza w ludziach te przekonanie.
ja tez czasem lubie wejsc na wys. obroty, ale nie na zlocie (chyba ze jest to zaplanowane 1/4 mili-tam palenie gumy poza tym nie ma sensu)

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dajmy już spokój! Zlot ma służyć przede wszystkim dobrej zabawie a i Marcin i widzowie (w znaczącej większości) bawili się świetnie. Palenie marcinowych gum było dobrym przerywnikiem po dłuuuugim oczekiwaniu na start, i tyle.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

lysy2 pisze:
upodobnilo to sie troche do zlotu tjjjjuningowcow(zwlaszcza dla osob postronnych), a tych nie cierpie... wkurza mnie tez opinia jaka czasem slysze, ze jak zlot MB, to beda same "ą ę" itd. takie zachowanie tylko potwierdza w ludziach te przekonanie.
ja tez czasem lubie wejsc na wys. obroty, ale nie na zlocie (chyba ze jest to zaplanowane 1/4 mili-tam palenie gumy poza tym nie ma sensu)

Myślę, że zlot jest dobrym miejscem, aby pokazać, że MB, to nie tylko dymiące (z wydechu), rozklekotane taksówki, ale również samochody, którymi można pojechać szybko. Nie wiem też, co jazda tego typu ma do "ą, ę". Atmosfera na próbach (moim zdaniem) była bardzo zachęcająca dla widzów. Myślę, że nie warto przejmować się opiniami ludzi, którzy kształtują swój światopogląd na podstawie samochodów, jakimi ktoś jeździ [usmiech]

BMW E60 530D, Suzuki Intruder VZR 1800

Ex: Peugeot 505 2.5D, W123 240D, W124 200E, W210 E320, C126 500 SEC, Yamaha Drag Star, Audi A8 4.2Q

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 550868
Witam!

Ja osobiście uważam, że próba sprawnościowa jest po to, aby jechać widowiskowo. I nie ma co ukrywać, przejazd Marcina do takich własnie należał. Tak samo przejazd Adama vel. Bez Amortyzatorów [zlosnik] . Tak więc nie ma się co obruszać. Z drugiej strony krytyka pochodzi w wiekszości od posiadaczy Diesel'i - czy aby nie przemawia przez Was coś, co się zazdrość nazywa [zlosnik] ? Sam gdybym miał okazję i ewentualnie trochę więcej mocy też bym tak zrobił. Najważniejsze jest to, żeby wiedzieć kiedy można sobie na takie coś pozwolić i znać umiar = nie ruszać zawsze i wszędzie w taki sposób itp. ALe na zlocie, na zamkniętej próbie - dlaczego nie.
Pozdrawiam

W114 280 Automatic '73 "White Lady"
TDM 900 '07
"Lepiej w knajpie zabalować
niż w chałupie wykorkować"
"Mystic Festival" Wrocław 28.11.03

Tytuł:
Klubowicz

Sebaa pisze:
Witam!

Ja osobiście uważam, że próba sprawnościowa jest po to, aby jechać widowiskowo. I nie ma co ukrywać, przejazd Marcina do takich własnie należał. Tak samo przejazd Adama vel. Bez Amortyzatorów [zlosnik] . Tak więc nie ma się co obruszać. Z drugiej strony krytyka pochodzi w wiekszości od posiadaczy Diesel'i - czy aby nie przemawia przez Was coś, co się zazdrość nazywa [zlosnik] ? Sam gdybym miał okazję i ewentualnie trochę więcej mocy też bym tak zrobił. Najważniejsze jest to, żeby wiedzieć kiedy można sobie na takie coś pozwolić i znać umiar = nie ruszać zawsze i wszędzie w taki sposób itp. ALe na zlocie, na zamkniętej próbie - dlaczego nie.
Pozdrawiam

Znowu błąd w rozumowaniu. Można jeździć widowiskowo i można to robić bez palenia ogumienia [oczko] Bynajmniej po zakupie 280CE (lub SL) będę jeździł szybko i dynamicznie, ale jednak opon mi będzie szkoda [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Sebian pisze:
Znowu błąd w rozumowaniu. Można jeździć widowiskowo i można to robić bez palenia ogumienia [oczko] Bynajmniej po zakupie 280CE (lub SL) będę jeździł szybko i dynamicznie, ale jednak opon mi będzie szkoda [szalone]

Zobaczymy zobaczymy :D :D :D

Zarzekała sie żaba błota buahahahahaha

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Najwyraźniej uważasz, że dynamicznie i widowiskowo oznacza to samo - dla mnie widowiskowe są np. zawody w najładniejszym pokonywaniu zakrętów (regularnie bierze w nich udział szef działu sportu MB), a dynamiczna jazda jest o wiele mniej spektakularna. Ja, biorąc pod uwagę zbliżającą się wymianę tylnich opon) zdecydowałem się na postawienie akcentu na efektowność przejazdu, stawiając efektywność na drugim miejscu - zdajemy sobie obaj sprawę, że ten sam przejazd bez palenia opon byłby szybszy.

Ale nic to - miarą człowieczeństwa jest (między innymi) umieć się pięknie różnić [oczko]

Ex: Peugeot 505 2.5D, W123 240D, W124 200E, W210 E320, C126 500 SEC, Yamaha Drag Star, Audi A8 4.2Q

Tytuł:
Klubowicz

MarcinMer pisze:
Sebian pisze:

Najwyraźniej uważasz, że dynamicznie i widowiskowo oznacza to samo - dla mnie widowiskowe są np. zawody w najładniejszym pokonywaniu zakrętów (regularnie bierze w nich udział szef działu sportu MB), a dynamiczna jazda jest o wiele mniej spektakularna. Ja, biorąc pod uwagę zbliżającą się wymianę tylnich opon) zdecydowałem się na postawienie akcentu na efektowność przejazdu, stawiając efektywność na drugim miejscu - zdajemy sobie obaj sprawę, że ten sam przejazd bez palenia opon byłby szybszy.

Ale nic to - miarą człowieczeństwa jest (między innymi) umieć się pięknie różnić [oczko]

Znowu nie tak [oczko] Rozumiem, że ot sobie spaliłeś to, co i tak musiałeś na dniach wyrzucić [oczko] Kiedy stanę się posiadaczem ww. 280CE, to na pewno podczas prób sprawnościowych zdarzy mi się ruszyć z piskiem i z piskiem pokonywać ostre zakręty, jednak samo "palenie gumy" jako takie nie wchodzi absolutnie w grę [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sebian pisze:

Znowu nie tak [oczko] Rozumiem, że ot sobie spaliłeś to, co i tak musiałeś na dniach wyrzucić [oczko] Kiedy stanę się posiadaczem ww. 280CE, to na pewno podczas prób sprawnościowych zdarzy mi się ruszyć z piskiem i z piskiem pokonywać ostre zakręty, jednak samo "palenie gumy" jako takie nie wchodzi absolutnie w grę [szalone]

Zgoda między nami [cool] [cool] [cool]
Obiecuje, że przejazd na kolejnym zlocie (a wybieram się do Pułtuska) przejazd będzie w wersji soft ;)

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Marcin a ja i tak uważam, że oni ci po prostu zazdroszczą i jakby tego nie ubrali w ładne słówka wychodzi na to samo ZAZDROŚĆ PANOWIE WAS ZRZERA

A ja jak będe miał swoj 'target' to bede nim palił stare opony przed wymianą i już :P

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00