MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 3:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
[b]Pozwolę sobie odpowiedzieć na te propozycje: Będzie się odbywał jeden spot miesięcznie.

A figa z makiem - będą dwa. Kolejny w najbliższą niedzielę. Oficjalnie!!!

Cytuj:
Mając na uwadze frekwencję i rotacje obcnych osób nie ma sensu rozmydlać tego na dwa spotkania.

Właśnie o to chodzi - wielu nie może przyjechać na spot i odtąd już nie będą musieli czekać kolejnego miesiąca tylko 2 tygodnie.

Cytuj:
Będzie raz, a dobrze.

Jak Tobie raz starcza... [zlosnik] [hehe]

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Bukol, jako klubowicza proszę Cię o jedno: Przestań szerzyć defektyzm [szalone] "Licytowanie się" jest totalnym bezsensem. Niezależnie od Twojego stanowiska, chęci, zasad, pomysłów i Bóg wie, czego jeszcze - pozostaje jeden oficjalny termin spotów MB/8 Club Poland w W-wie i jest to KAŻDA DRUGA NIEDZIELA MIESIĄCA. Spotkania w innych terminach powinny nie powinny się "celowo" odnosić do nazwy klubu, a już w szczególności, kiedy zwoływane są przez nie-klubowiczów, co właśnie zaprezentował kolega AMG. Jakoś zaczynam się czuć lekko zniesmaczony i pewne sytuacje zaczynają wyglądać bardzo nieelegancko [szalone]

Chyba jednak zmienię zdanie i poczekam do kolejnej drugiej niedzieli na oficjalne spotkanie w Deskach, które w ostatnim czasie z uwagi na okres zimowy wymyślił Idzik [ok], choć w głębi ducha spotkanka z śnieżnej scenerii Krakowskiego Przedmieścia z termosami i kubkami gorącej herbatki z rumem w rękach byłyby chyba ciekawsze. Jakoś innym grupom mróz nie przeszkadza [oczko] Może chociaż jeden z zimowych spotów przeprowadzimy jednak tam? [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Ostatnio zmieniony ndz lis 21, 2004 12:10 pm przez Sebian, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
kombatant

Czy to jakies wladze klubu wydaly taka decyzje, ze spot jest raz w miesiacu?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Spotkania w innych terminach powinny nie powinny się "celowo" odnosić do nazwy klubu, a już w szczególności, kiedy zwoływane są przez nie-klubowiczów, co właśnie zaprezentował kolega AMG. Jakoś zaczynam się czuć lekko zniesmaczony i pewne sytuacje zaczynają wyglądać bardzo nieelegancko [szalone]

Z tego co wiem to juz raz była na forum rozmowa na temat kto może ogłaszac spoty. Jeśli nie pamietasz to podpowiem KAŻDY forumowicz.

Spotkanko z 28.11.2004 nie odnosi sie do nazwy klubu jest to spotkanie miłosników MB.

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
Klubowicz

AMG pisze:
Sebian pisze:
Spotkania w innych terminach powinny nie powinny się "celowo" odnosić do nazwy klubu, a już w szczególności, kiedy zwoływane są przez nie-klubowiczów, co właśnie zaprezentował kolega AMG. Jakoś zaczynam się czuć lekko zniesmaczony i pewne sytuacje zaczynają wyglądać bardzo nieelegancko [szalone]

Z tego co wiem to juz raz była na forum rozmowa na temat kto może ogłaszac spoty. Jeśli nie pamietasz to podpowiem KAŻDY forumowicz.

Ja poproszę o wskazanie fragmentu, w którym napisałem, że tylko klubowicz może zwołać spotkanie/spot. Przecytaj uważnie zacytowany przeza Ciebie fragment oraz tytuł i pierszy post w tym wątku. Jeśli jednak chodzi o oficjalny spot klubowy, to wybacz, ale zwoływać je będą klubowicze, a termin jest jednoznacznie ustalony. Pamiętaj, że forumowicz, czyli użytkownik forum klubowego, to nie klubowicz - w tym wypadku to dosyć istotna różnica, ale niektórzy czasem o tym zapominają [szalone] Oczywiście oficjalne spoty klubowe są "imprezami" otwartymi dla wszystkich miłośników marki, którzy zainteresowani są takimi spotkaniami (to tak, żeby poprzednie zdanie nie zostało zrozumiane na opak [oczko]).

AMG pisze:
Spotkanko z 28.11.2004 nie odnosi sie do nazwy klubu jest to spotkanie miłosników MB.

Doskonale to rozumiem i nie mam bynajmniej nic przeciwko dodatkowym spotkaniom, w których sam często uczestniczę, tylko - jak napisałem wyżej - pewne sytuacje są, jakie są [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Pamiętaj, że forumowicz, czyli użytkownik forum klubowego, to nie klubowicz - w tym wypadku to dosyć istotna różnica, ale niektórzy czasem o tym zapominają [szalone]

Pamietaj, że jest też forum klubowe. Tamto jest tylko dla klubowiczów a to dla wszystkich.

Cytuj:
Oczywiście oficjalne spoty klubowe są "imprezami" otwartymi dla wszystkich miłośników marki, którzy zainteresowani są takimi spotkaniami (to tak, żeby poprzednie zdanie nie zostało zrozumiane na opak [oczko]).

AMG pisze:

Doskonale to rozumiem i nie mam bynajmniej nic przeciwko dodatkowym spotkaniom, w któych sam często uczestniczę, tylko - jak napisałem wyżej - pewne sytuacje są, jakie są [szalone]

No wiec własciwie po co ta dyskusja. [szalone] Od początku była bezsensowna.
Drugie spotkanie w miesiącu i tak bedzie a jak je zwał tak zwał, mysle, że dla wiekszości obojetne.

Liczy sie to, że sie spotkamy a nie roztrząsanie jak to nazwać.

www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
Klubowicz

AMG pisze:
Sebian pisze:
Pamiętaj, że forumowicz, czyli użytkownik forum klubowego, to nie klubowicz - w tym wypadku to dosyć istotna różnica, ale niektórzy czasem o tym zapominają [szalone]

Pamietaj, że jest też forum klubowe. Tamto jest tylko dla klubowiczów a to dla wszystkich.

I tu się mylisz. Forum dostepne tylko dla klubowiczów służy dyskusji nad sprawami klubowymi, a ogólnodostepna część forum jest również własnością klubu i do zasad panujących tutaj należy się dostosować. Czy wyobrażasz sobie zwoływanie spotów na forum dostepnych dla klubowiczów, albo zlotów? Czemu by to miało służyć? NIkt by o nich nie wiedział i oprócz klubowiczów nikt by się pojawił [szalone] Pewne decyzje podejmowane na forum zamkniętym mają później swój wydźwięk na forum ogólnym. Dlatego tu własnie pojawiają się zaproszenia dla WSZYSTKICH na spoty i zloty klubowe.

AMG pisze:
Sebian pisze:
Oczywiście oficjalne spoty klubowe są "imprezami" otwartymi dla wszystkich miłośników marki, którzy zainteresowani są takimi spotkaniami (to tak, żeby poprzednie zdanie nie zostało zrozumiane na opak [oczko]).

AMG pisze:

Doskonale to rozumiem i nie mam bynajmniej nic przeciwko dodatkowym spotkaniom, w któych sam często uczestniczę, tylko - jak napisałem wyżej - pewne sytuacje są, jakie są [szalone]

No wiec własciwie po co ta dyskusja. [szalone] Od początku była bezsensowna.
Drugie spotkanie w miesiącu i tak bedzie a jak je zwał tak zwał, mysle, że dla wiekszości obojetne.

Liczy sie to, że sie spotkamy a nie roztrząsanie jak to nazwać.

Odwołuję się m.in. do uwagi Melvisa i późniejszej Octa: więcej spotów w miesiącu rozpieprzy frekwencję na poszczególnych spotach, a wszystko się rozmydli. Jeśli taki obrót rzeczy spowoduje obniżenie frekwencji na drugoniedzielnych spotach klubowych, o którą od dłuższego czasu walczymy, bo zależy nam (zgodnie ze statutem klubu) na propagowaniu naszej działalności i integracji środowiska użytkowników MB, to podjęte zostaną takie kroki zaradcze (na tym forum), aby tą frekwencję utrzymać. Czy pojmujesz, o co chodzi? Więcej spotkań - OK, tylko tak, żeby nie niszczyć (świadomie czy nieświadomie) tego, co inni już zbudowali.

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Odwołuję się m.in. do uwagi Melvisa i późniejszej Octa: więcej spotów w miesiącu rozpieprzy frekwencję na poszczególnych spotach, a wszystko się rozmydli. Jeśli taki obrót rzeczy spowoduje obniżenie frekwencji na drugoniedzielnych spotach klubowych, o którą od dłuższego czasu walczymy, bo zależy nam (zgodnie ze statutem klubu) na propagowaniu naszej działalności i integracji środowiska użytkowników MB, to podjęte zostaną takie kroki zaradcze (na tym forum), aby tą frekwencję utrzymać. Czy pojmujesz, o co chodzi? Więcej spotkań - OK, tylko tak, żeby nie niszczyć (świadomie czy nieświadomie) tego, co inni już zbudowali.

Jak widać na przykładzie "klubu W116" czeste spoty tylko pomagaja budować coraz to szersza baze jego członków i buduja miedzy nimi nowe znajomości i przyjaźnie.

Spoty klubu W116 sa raz na tydzień i po niech wiem, że raz w misiącu to napewno za żadko. i z tąd tez pomysł aby były dwa a nie jeden.

Co do twojego sugerowania, że próbuje cos niszczyć to myśle, że źle trafiłeś bo np. nowy kolega obert który był na spocie przyjechał tam dzieki mnie.
A juz nie wsponme o moim pierwszym pomyśle pod nazwą "Sierzchów 2000.

www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Zgodnie z paragrafem:
215& 23 ust.4 o budownictwie.
554& 84 ust 666 pkt 1 o matactwach.
Możecie się spotkać nie jako kluubowicze ale jako forumowicze MB/8.
Taki mały kruczek prawny. [oczko]
A mam pytanie do Szczecinian- nasze spotkania były z pod znaku klubu czy nie?
Wg mnie oficjalne spotkania uznawane przez klub to WZ i zloty.

Ex W123 200D

Tytuł:
Klubowicz

AMG pisze:
Sebian pisze:

Jak widać na przykładzie "klubu W116" czeste spoty tylko pomagaja budować coraz to szersza baze jego członków i buduja miedzy nimi nowe znajomości i przyjaźnie.

Spoty klubu W116 sa raz na tydzień i po niech wiem, że raz w misiącu to napewno za żadko. i z tąd tez pomysł aby były dwa a nie jeden.
Nie wiem, czy pamiętasz, ale my nazywamy się MB/8 Club Poland i działamy wg własnych ustaleń, a nie - przy całym szacunku dla kolegów - wg grafika klubu 116-ek.

Nie wiem, czy pamiętasz, ale my nazywamy się MB/8 Club Poland i działamy wg własnych ustaleń, a nie - przy całym szacunku dla kolegów - wg grafika klubu 116-ek. Zatem o co Ci chodzi?

AMG pisze:
Co do twojego sugerowania, że próbuje cos niszczyć to myśle, że źle trafiłeś bo np. nowy kolega obert który był na spocie przyjechał tam dzieki mnie.

I chwała Ci za to, że go zaprosiłeś. Widze, że tu trzeba 3 razy pisać o tym samym, bo słowa są rozumiane niewłaściwie lub na opak. Przeczytaj może jeszcze raz słowa o niszczeniu (może to za mocne określenie - amień sobie na popsucie albo coś w tym stylu) i postaraj się tego nie brać za bardzo do siebie, następnie przeczytaj jeszcze raz cały wątek od początku, to może zrozumiesz, o co chodzi.

AMG pisze:
A juz nie wsponme o moim pierwszym pomyśle pod nazwą "Sierzchów 2000.

O ile pamietasz, to w Sierzchowie byłem jeszcze swoją beczką i byłem miło zaskoczony, że można było zorganizaować taką imprezę. Wtedy jeszcze późniejsi członkowie KZMP byli przed połknięciem kijów od szczotek [oczko] [zlosnik] Ale co ma Sierzchów do naszych spotów? Jeśli chodzi Ci o jakąś licytację, to jako klub mamy na koncie sześć fantastycznych zlotów + odpowiednik Sierzchowa, czyli Byszewy 2001, które pod względem frekwencji, organizacji i podejścia do tematu MB zaszokowały gości z innych organizacji [cool] Nasze zloty i spoty są wynikiem długoterminowych starań i działań wielu moich klubowych kolegów i chwała im za to [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant

Czy ja dobrze rozumiem, ze na forum "klubowym" odbylo sie rownolegle glosowanie, w ktorym Bukol przegral. a jego wyniki byly zgola odmienne od tego na forum "spoty i zloty"?
Czy dobrze tez rozumiem, ze spoty warszawskie organizowane wylacznie dla klubowiczow nigdy nie mialy miejsca i sa wylacznie plotka?

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
Klubowicz

Rad.ek pisze:
Zgodnie z paragrafem:
215& 23 ust.4 o budownictwie.
554& 84 ust 666 pkt 1 o matactwach.
Możecie się spotkać nie jako kluubowicze ale jako forumowicze MB/8.
Taki mały kruczek prawny. [oczko]
A mam pytanie do Szczecinian- nasze spotkania były z pod znaku klubu czy nie?
Wg mnie oficjalne spotkania uznawane przez klub to WZ i zloty.

Skoro istnieje ogłoszenie o oficjalnych spotach klubowych, bo tak chcemy, to tak jest, a terminy stałych spotkań pod naszym szyldem sa podane do wiadomości publicznej w tej części forum i zapewne za moment pojawią się na stronie klubowej, o czym było już mówione [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz

Ocet pisze:
Czy ja dobrze rozumiem, ze na forum "klubowym" odbylo sie rownolegle glosowanie, w ktorym Bukol przegral. a jego wyniki byly zgola odmienne od tego na forum "spoty i zloty"?
Czy dobrze tez rozumiem, ze spoty warszawskie organizowane wylacznie dla klubowiczow nigdy nie mialy miejsca i sa wylacznie plotka?

Podane w ogłoszeniu spoty organizowane są pod szyldem MB/8 Club Poland i mają charakter otwarty - może na nie przybyć każdy zrzeszony i niezrzeszony obywatel zainteresowany wzięciem udziału w takim spotkaniu [usmiech] Idiotyzmem i działaniem wbrew statutowi klubu byłoby izolowanie się [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant

Sebian pisze:
Nasze (...) spoty są wynikiem długoterminowych starań i działań wielu moich klubowych kolegów i chwała im za to [usmiech]

Tutaj kolega chyba zastosowal jakis dziwny wybieg majacy na celu zafalszowanie historii. Na szczescie slowo "wylacznie" pozostawil w domysle, ja jednak bym sugerowal wstawienie slawa "rowniez", rowniez im chwala za to [oczko]

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
kombatant

Sebian pisze:
Ocet pisze:

Podane w ogłoszeniu spoty organizowane są pod szyldem MB/8 Club Poland i mają charakter otwarty - może na nie przybyć każdy zrzeszony i niezrzeszony obywatel zainteresowany wzięciem udziału w takim spotkaniu [usmiech] Idiotyzmem i działaniem wbrew statutowi klubu byłoby izolowanie się [szalone]

Rozumiem, ze nie bylo glosowania wsrod klubowizow...
ani , ze nie dementujesz tej plotki [zlosnik]

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00