MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 19, 2025 10:24 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
Z reguły to jest tak, że trafiasz na nastawioną anty do tematu babę i efekt jest taki, jaki jest.

Nie pisałem o takim przypadku, zakładam choć minimalną kooperację w kwestyii, gdyż tylko w takim przypadku można stymulować obszary mózgu odpowiedzialne za pasjonowanie się mobilizmem czy czem innem. Jak baba w poprzek stoi to można ją chyba postymulować mechanicznie jedynie (ciekawe co dopisze Ocet?). Prosze jedynie wczuć się w temat, my tu się cokolwiek znamy, każdy przyjechał Mercem, jest mocno uwarunkowany na nocne rozmowy, niemal pewne jest że koło 3AM towarzystwo przeniesie sie do parku maszyn, a nasze kobiety istoty nienawykłe tak się poniewierać, nie wytrzymują tempa najzwyczajniej. Wynika to z tego, że przeciętny stopień zapasjonowania kobiety jest przeważnie 15x słabszy od korby jaka miewają faceci (nadto diewojki nie narypują sie tak okrutnie jak to nam się zdarza). I nikt mi tu nie wmówi że jego kobieta cieszy się jak coś rypnie, bo bedzie mogła sobie podłubać.

Kończąc stawianie zasłony dymnej przyznaję, że było kilka przypadków kiedy panna mi się zawieruszyła i nie zabawiałem jej też inteligentną konwersacą podczas bibki, więc się trudno dziwić że troche burkała i nie miało to nic wspólnego z Mercedesami.
Cytuj:
Ten wątek zaczyna mi się coraz bardziej podobać .

Zaiste wątek jest tłuściutki, szkoda tylko że Państwo MacKuźmiak się odłączyli od internetu i na następnego posta frau Dany trzeba czekać do jutra.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
My tu będziemy się rozwodzić nad tym czy tamtym i martwić się o przyszłość (tą bliską) Państwa MaćKuzów a tak naprawdę to przyjdzie pewna noc i pewne chwile które spowodują zupełne rozładowanie całej sytuacji [milosc] i wszystko wróci do normy. Taka mam nadzieję. Tylko MaćKuzowa Mercedes bedzie musiała przejść poważnę leczenie odmładzające [zlosnik]

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no prosze teraz przeczytalem cale 3 strony i widze jak z problemow Macka plynnie temat zmienil sie bardziej na problemy zwiazane z kobietami:)) teraz można wykazać się wiedzia na oba tematy:)))
w kazdym razie trzeba powiedziec ze interesujaca lekturka...
ja mimo wszystko uważam że tam gdzie duzo facetow i duzo alkoholu powinno być albo równie dużo kobiet albo w ogole:))))))))

Tytuł:
swój chłop

Tak. Ja też z tym się zgadzam. Albo równie dużo albo wogóle. :))))

Tytuł:
swój chłop

Witam!
byłem tu zaledwie przed 10 godzinami, wchodzę teraz i ....
żadna południowoamerykańska wytwórna nie powstydziłaby się takiego przyrostu odcinków na godzinę...
co do Dany, to osobiście uważam że w przypadku tak spokojnej i pokojowo nastawionej do świata (i Maćka) osoby, wybuch ten ma charakter chwilowy i nie przyniesie żadnej zguby szanownemu Skarbnikowi [zlosnik]
Co do stałej zaproponowanej przez Aira a dotyczącej współczynnika rozentuzjazmowania Pań odnośnie naszych wehikułów, proponuję wprowadzenie jej do tablic matematyczno-fizycznych, pod nazwą stałej dr Airkomina. A ja zostanę dumnym ziomkiem Aira 8)

Tytuł:
kombatant

webster pisze:
Tak. Ja też z tym się zgadzam. Albo równie dużo albo wogóle. :))))

No ja wam kobiet nie bede kombinowal, zwlaszcza, ze sam musialem skorzystac z pozyczki [zlosnik]
Skadinad bardzo milej i bardzo dziekuje.

PS Zaraz sie bede musial tlumaczyc [zlosnik]
PSII Juz musze!!

Tylko jako pilota!

Tytuł:
kombatant

airkomin pisze:
postymulować mechanicznie jedynie (ciekawe co dopisze Ocet?).

Jak w kazdej mechanice chyba jestes i w tej niezly, sadzac po efektach.
Panny Iwonki tylko pozazdroscic (zwlasza akcja w drugiej probie, no i wytrwalosc przy buotku).

Ja ostatnio cos zapomnialem jak to sie robi, zeby tak dzialalo i efekt jest podobny do Twoich pierwszych prob z piasta i mlotem [zlosnik] . A kiedys...

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
sebi pisze:
Tylko MacKuzowa Mercedes bedzie musiała przejść poważnę leczenie odmładzające [zlosnik]

To tak moja mercedes przeszładzisiaj mały lifting wycieraczkowy.

Osobiście daje gwarancje na 5 wiosen i zim na swoje wycieraczki.

A teraz prcedura liftingu.

Jako, że wycieraczki w W116 są baaaaardzo słabo przemyślane przez twórców z MB ale tylko pod względem materiałów a nie funkcjonalności musiałem wprowadzić swoje udoskonalenia.

Mechanizm dźwigniowy zastosowany do napędu wycieaczek wywołuje badzo duże siły scinające na osi wycieraczki od pasażeraz czego wynikiem jest poważne a czasmi ostateczne zużycie prowadnicy tejże osi która to prowadnica jest wykonana z jakiegoś duralunimium (jest to pełana obudowa mechanizmu wycieraczek) czyli wytrzymałości na ścieranie przy duzych siłach nie ma to to rzadnej - zonk dla inzynierów z MB.

Ale dzisiaj postanowiłem to zmienić jako prowadnice osi wycieraczki użyłem lekko zmodyfikowanej (delikatnie rozwierconej pilinikiem i skróconej) prowadnicy zaworu od 300D (podaje szczegółow od jakiego silnika bo nie wiem jakie są średnice zaworów w innych reaktorach).
po rozwirceniu obudowy mechnizmu wycieraczek i wstawieniu tejże zmodyfikowanej prowadnicy wycieraczki chodzą jak złoto.

W tymże rozwiązaniu jedna rzecz jest niebezpieczna, nie można auta zostawić na ro bez używania wycieraczek bo cały interes zardzewieje.

Czyli moge opatentować technologie naprawy mechanizmu napędowego wycieraczek.

Mam nadzieje, że awaria tychże wycieraczek nastąpi dopiero za następne 30 lat życia mojej mercedes.

Pozdrawiam

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

airkomin pisze:
Na koniec powiem tylko że panie ogólnie się na naszych zlotach nudzą i stąd chyba te zgrzyty. Mozna by coś pomyśleć żeby to odmienić, ale ja nie wiem co z tym zrobić. To będzie naprawde wielkokalibrowe wyzwanie, ja jestem bardzo jałowy jeżeli chodzi o pomysły, bo przyznać się muszę nie rozumiem kobiet.

Roznie to z tym nudzeniem bywa.
Ale o ile spelni sie kilka warunkow, to Panie moga byc zadowolone, mimo tego ze ich takie cos jak Zlot nie za bardzo interesuje:
1. Nie mozna se nagrabic po drodze, czy dopuscic do tego, iz Pani bedzie niezadowolona z czegokolwiek juz przed przyjazdem
2. Nie mozna zapomniec, ze przywiozlo sie Zalogantke, i ca jakis czas zadbac o to, zeby sie samotna czy niechciana (o zgrozo!) nie poczula
3. Poza zabawami na placu, w terenie etc. musi byc cos dla ducha - czyli jakis wieczor integracyjny, na ktorym Kobieta moze sie pokazac
4. Wazne jest strategiczne umiejscowienie na wieczornej imprezie.. nie mozna zapomniec, ze Ona siedzi obok, no chyba, ze sie dobrze usiadlo i moze z kims pogadac, posluchac czegos interesujacego
5. Kobieta potrzebuje czegos dla ducha, jak juz chyba napisalem.. i dlatego przy nastepnej okazji proponuje zastanowic sie nad zorganizowaniem muzyki. Panom proponuje przygotowac sie psychicznie na wykonanie chociaz jednego tanca, no ew. dwoch - na poczatku i na koncu.
6. Jak chlac, to z umiarem, i nie na oczach swojej Lepszej Polowy.. chlanie na maxa mozna odlozyc na czas po zlozeniu Zalogantki w lozeczku, upewnieniu sie ze jest zadowolona etc.
7. Jak chlac na maxa, to nie drzec mordy, tym bardziej w tak malym lokalu. Bo zawsze moze sie znalezc osoba (plec obojetna), ktora szepnie slowko Zalogantce, ze ten *&&^%% to niezle dawal popalic [hehe]
8. Trzeba trzymac fason rankiem dnia nastepnego. I caly czas pamietac, zeby Zalogantka byla zadowolona.. czyli pogadac z nia na/przy sniadaniu, poglaskac po plecach, itd. [zlosnik][swinka]
9. Warto sie chwalic (ale z umiarem) swoja Zalogantka.. kobiety lubia byc chwalone. Ale przechwalic tez nie mozna [zlosnik]
10. Caly czas uwazac w drodze powrotnej, zeby jakas pierdola nie zepsuc dobrego wrazenia z calej imprezy.. wystarczy jedno nieprzemyslane slowo, i klops.. cale staranie, nasze i innych, idzie w kibel [hehe]

Z czasem Zalogantka pozna coraz wieksza liczbe uczestnikow Zlotow, czesc z nich na pewno polubi, czesc nie (ale tak to juz jest).. trzeba uwaznie obserwowac, kto sie spodobal, a kto nie - po co sie narazac? [hehe] Co nie znaczy, ze Zalogantka moze skutecznie wplynac na stosunki miedzyludzkie miedzy Czlonkami Klubu [zlosnik][hehe] Tzn., nie mozna sie poddac ew. sugestiom tylko dlatego, ze Zalogantce sie nie podobal np. pies Huron [hehe][oczko][zlosnik]

Panowie! Dbajmy o nasze Kobiety przynajmniej tak samo (ale nie doslownie) jak o nasze samochody - wtedy wszyscy beda zadowoleni. Madra kobieta bedzie sama wiedziec, kiedy ma jechac z nami, a kiedy nie, czy mozna Czlonka puscic samego, ect. Ja jestem za zachecaniem naszych Kobiet do brania udzialu w tego typu imprezach, jest wiele korzysci z takiego zachowania plynacych, naprawde!

Jakbyscie mieli problemy z Zalogantkami, sluze pomoca [hehe][oczko] .. w negocjacjach.

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

uuuuuuuuuu, od wczoraj widzę piękna dyskusja sie wywiązała, nie sądziłam, że to ja ją wywołam ;) będę odpowiadała w kolejności (mam nadzieję) [zlosnik]

1. jestem twardym materiałem kobiecym, mocno stojącym na nogach i mocno doświadczonym w przeprawach z MacKuzem.
[cool]
2. Nie bedę negatywnie wypowiadała się o Klubie i jego członkach, nie oni są winni niechlujstwu, niedbalstwu, nieodpowiedzialności mojego męża, temu, że chce trzymać kilka srok za ogon, robić kilka rzeczy na raz a później płynie, nie mogąc sobie ze wszystkim poradzić :roll:

3. dzięki za uznanie za moją jazdę, zawdzięczam to chyba szybkiemu prezystosowaniu się do potrzeb 8)

4. MacKuz miał nie miesiąc na naprawę ale kilka ale czas ten totalnie przebimbał :oops:

:oops: 5. Sebian, a może Twoja Gosia bała sie lub wstydziła powiedzieć, że się nudzi????????

6. Gdybyście trzeźwym okiem spojrzeli na kobiety, które zabraliście ze sobą na super imprezę, to zauważylibyście ich znudzenie, rozczarowanie i smutek spowodowany odstawieniem na boczny tor.
A może panie zorganizują imprezę konkurencyjną, wtedy nie będą się nudziły?????!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

7. nie jestem nastawioną "anty" do tematu babą, popieram tego typu rozrywki (zloty, rajdy, piffkowanie), ale Panowie, WSZYSTKO MA SWOJE GRANICE!!!!!!!!!!!!!! :o

8. nie mam n-tej pary butów, nie leżę plackiem na plaży, lubię mesie i piffko, ale jak reszta rzeczy sie wali to trzeba przystopować. Nie samym mesiem i piffem człowiek żyje! 8)

9. Panowie, nic nie wiecie o kobietach, a szkoda, tak niewiele potrzeba... ;)

Z poważaniem...
złośnica

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

JareG!!!!!!!!!!!
Gdzieś Ty sie taki uchował?????????/ [usmiech] [usmiech]
To są Twoje przemyślenia o kobietach??? Jesteś teoretykiem czy wprowadzasz to w życie na codzień? [zlosnik]
Może weźmiesz resztę Panów na nauki przedzlotowe? :roll: [zlosnik]

Głębokie ukłony dla Ciebie :lol: :lol:

Szwedka W116 / 280 SE '77 w leniuchu

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Dana pisze:
JareG!!!!!!!!!!!
Gdzieś Ty sie taki uchował?????????/ [usmiech] [usmiech]
To są Twoje przemyślenia o kobietach??? Jesteś teoretykiem czy wprowadzasz to w życie na codzień? [zlosnik]
Może weźmiesz resztę Panów na nauki przedzlotowe? :roll: [zlosnik]

Przekuwam teorie przez siebie wymyslone w praktyke, a teorie powstaja z obserwacji otoczenia: sluchania tego, co w trawie piszczy, patrzenia jak plynie woda po lisciach etc. [hehe][oczko]
Ten post byl pisany na wesolo, bo to podobno dobra metoda nauczania [hehe]. Ale jest o sprawach powaznych, znacznie ulatwiajacych zycie wszystkim [ok] I mam nadzieje, ze tak go odebralas, i ze tak zostanie odebrany przez innych...

Wszystkiego sie mozna nauczyc.. zas jesli chodzi o stosunki miedzyludzkie, to ja jestem za zachowaniem rownowagi, staram sie pogodzic wszystkich, byc dokladnie posrodku.. ale nie uchylam sie od decyzji, czesto radykalnych i przykrych [zlosnik][hehe]

Co do nauczania reszty Panow.. bawilem sie juz w swoim zyciu w dydaktyke, i skonczylem z tym. Madry czlowiek sam sie nauczy tego, co mu trzeba - i taki nie potrzebuje pedagoga [zlosnik] Mysle, ze Ci, ktorzy z uwaga przeczytaja tego mojego wczesniejszego posta, beda mieli wszystko, co im trzeba to zmiany sposobu zachowania, i do rozpoczecia obserwacji.. i do wyciagania z tychze obserwacji wnioskow.

Cytuj:
Głębokie ukłony dla Ciebie :lol: :lol:

A dzieki, dzieki... mysle, ze MacKuz ma szanse na rozpoczecie edukacji w tak waznej dziedzinie, jaka jest szeroko rozumiane partnerstwo [hehe]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73

jareg@mb.org.pl

http://www.mb.org.pl/

Tytuł:
Swoja BABA
Awatar użytkownika

Te wszystkie posty są pisane trochę na wesoło chociaż poruszają bardzo ważne sprawy (mam nadzieję) [jezyk5] [hihi]

Tytuł:
kombatant

Jest dobrze, chyba sie poczulismy jak wielka rodzina [usmiech]
Zanim pokomentuje to przeprosze, ze tak dlugo.

JareG pisze:
1. Nie mozna se nagrabic po drodze, czy dopuscic do tego, iz Pani bedzie niezadowolona z czegokolwiek juz przed przyjazdem

Generalnie to chyba nie tyczy sie wylacznie plci przeciwnej (wszystkiemu :lol: )
2. Nie mozna zapomniec, ze przywiozlo sie Zalogantke, i ca jakis czas zadbac o to, zeby sie samotna czy niechciana (o zgrozo!) nie poczula
3. Poza zabawami na placu, w terenie etc. musi byc cos dla ducha - czyli jakis wieczor integracyjny, na ktorym Kobieta moze sie pokazac
JareG pisze:
4. Wazne jest strategiczne umiejscowienie na wieczornej imprezie.. nie mozna zapomniec, ze Ona siedzi obok, no chyba, ze sie dobrze usiadlo i moze z kims pogadac, posluchac czegos interesujacego

I to jest podstawa. Sa ludzie, ktorzy dobrz rozumieja sie z kobietami. W wiekszosci sa to inne kobiety. Swego czasu bylem w niezlym soku, jak sie dowiedzialem o czym rozmawialy, zupelnie nie zainteresowane, Octowa z Futrzakowa, na jednym z dlugich spotow warszawskich: O MERCEDESACH!
Pewnie poprostu sa zainteresowane, tylko jakos inaczej!

JareG pisze:
5. Kobieta potrzebuje czegos dla ducha, jak juz chyba napisalem.. i dlatego przy nastepnej okazji proponuje zastanowic sie nad zorganizowaniem muzyki. Panom proponuje przygotowac sie psychicznie na wykonanie chociaz jednego tanca, no ew. dwoch - na poczatku i na koncu.

No jest to pewien pomysl, ale moze sie okazac, ze powstana pewne spory co do muzyki, patrz dyskusja z hen hen z Przczola. Kobiety tez sluchaja roznej, a klub ma organizowac zloty, a nie dyskoteki [zlosnik]

JareG pisze:
9. Warto sie chwalic (ale z umiarem) swoja Zalogantka.. kobiety lubia byc chwalone. Ale przechwalic tez nie mozna [zlosnik]
10. Caly czas uwazac w drodze powrotnej, zeby jakas pierdola nie zepsuc dobrego wrazenia z calej imprezy.. wystarczy jedno nieprzemyslane slowo, i klops.. cale staranie, nasze i innych, idzie w kibel [hehe]

Jak wczesniej, znam i facetow o tych przykrych cechach indywidualnych...

JareG pisze:
nie mozna sie poddac ew. sugestiom tylko dlatego, ze Zalogantce sie nie podobal np. pies Huron [hehe][oczko][zlosnik]

To raczej nie mozliwe chociazby dlatego, ze psa Hurona nie dowiezli :cry:
Mojego kota bojowego tez nie :cry:

JareG pisze:
Panowie! Dbajmy o nasze Kobiety przynajmniej tak samo (ale nie doslownie) jak o nasze samochody - wtedy wszyscy beda zadowoleni. Madra kobieta bedzie sama wiedziec, kiedy ma jechac z nami, a kiedy nie, czy mozna Czlonka puscic samego, ect. Ja jestem za zachecaniem naszych Kobiet do brania udzialu w tego typu imprezach, jest wiele korzysci z takiego zachowania plynacych, naprawde!

Kobieta tez czlowiek, a nie jakies cos jak jako na masce podczas jazdy.
Powinna dzilnie sie sprawowowac, walczyc ramie w ramie i inne tam takie.
A to ze powinno ich byc jak najwiecej na zlotach to oczywiscie tak, moze to nawet lepiej wplynac na integracje wiekszej czesci forumowiczow (meskiej) niz sie spodziewaja. I pannie Iwonce tez bedzie milej, a nie co temat to techniczny. :(

Dana pisze:
3. dzięki za uznanie za moją jazdę, zawdzięczam to chyba szybkiemu prezystosowaniu się do potrzeb

Nie wierze, na pewno juz wczesniej trenowalas [oczko]

Dana pisze:
5. Sebian, a może Twoja Gosia bała sie lub wstydziła powiedzieć, że się nudzi????????

Nie dosc, ze nie mowila, to jeszcze wygladala jakby sie nie nudzila i swietnie bawila. Myslisz, ze jakas szkola aktorska, czy moze jednak sie nie nudzila?

Dana pisze:
7. nie jestem nastawioną "anty" do tematu babą, popieram tego typu rozrywki (zloty, rajdy, piffkowanie), ale Panowie, WSZYSTKO MA SWOJE GRANICE!!!!!!!!!!!!!!

Problem w tym, ze kazdy je widzi gdzie indziej...

Dana pisze:
8. nie mam n-tej pary butów, nie leżę plackiem na plaży, lubię mesie i piffko, ale jak reszta rzeczy sie wali to trzeba przystopować. Nie samym mesiem i piffem człowiek żyje!

Nie wiem o co chodzi, moze o zalanie, ale znaczenie ma tutaj pytanie:
Czy to ze sie przystopuje z zabawa to cos zmieni? Sa przypadki, moze nie te, kiedy stopowanie i martwienie nie ma wplywu.

Bardzo sie ciesze, ze kobieta tak aktywnie sie udziela na forum i ma nadzieje, ze to nie bedzie jeden post. Bardzo duzo wnosi taka obecnosc!

S123 - 300TD 1982 Rudolf

S123 - 300TD 1985 Burak

Swoja BABA
Awatar użytkownika

dajcie większe szanse wykazania się kobietom, to zobaczycie, co potrafią... [nnn] , niech zabawa będzie dla wszystkich a nie tylko wybrańców

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00