MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 06, 2025 1:39 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
MacKuz pisze:
Marcin a ja i tak uważam, że oni ci po prostu zazdroszczą i jakby tego nie ubrali w ładne słówka wychodzi na to samo ZAZDROŚĆ PANOWIE WAS ZRZERA

A ja jak będe miał swoj 'target' to bede nim palił stare opony przed wymianą i już :P

Dieselkiem? [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

MarcinMer pisze:
Sebian pisze:

Znowu nie tak [oczko] Rozumiem, że ot sobie spaliłeś to, co i tak musiałeś na dniach wyrzucić [oczko] Kiedy stanę się posiadaczem ww. 280CE, to na pewno podczas prób sprawnościowych zdarzy mi się ruszyć z piskiem i z piskiem pokonywać ostre zakręty, jednak samo "palenie gumy" jako takie nie wchodzi absolutnie w grę [szalone]

Zgoda między nami [cool] [cool] [cool]
Obiecuje, że przejazd na kolejnym zlocie (a wybieram się do Pułtuska) przejazd będzie w wersji soft ;)

Eeeee to ja w takim razie nie jade [oczko] [oczko] Zastanow sie dobrze jeszcze raz [oczko]

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Sebian pisze:

Dieselkiem? [zlosnik]

i znowu zazdrość buahahaha

Napisałem 'target' :P

Tytuł:
Klubowicz

MacKuz pisze:
Sebian pisze:

Dieselkiem? [zlosnik]

i znowu zazdrość buahahaha

Napisałem 'target' :P

ADT... Gdyby nie ASB (rodzaj i stan), to myślę, że spokojnie mógłbym popiszczeć przy ruszaniu, a tak pozostają mi tylko zakręty [oczko] Beczką 300D co nieco się udawało [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Marcin a ja i tak uważam, że oni ci po prostu zazdroszczą i jakby tego nie ubrali w ładne słówka wychodzi na to samo ZAZDROŚĆ PANOWIE WAS ZRZERA

A ja jak będe miał swoj 'target' to bede nim palił stare opony przed wymianą i już :P

[zlosnikok] Ważne tylko, żeby nie przesadzić z częstotliwością - zawieszenie dostaje po tyłku. Ja po zmianie opon robię długą przerwę. Do zobaczenia na zlocie, trzeba powtórzyć Puck (IV) [pub]

Tytuł:
Klubowicz

Tak czy inaczej moim faworytem w kategorii dynamicznej jazdy jest Idzik i jego Błekitna Strzała [cool] Wyniki z Pucka 2003 mówią same za siebie [oczko] Chyba jakieś filmy zapodam wreszcie [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior

lysy2 pisze:
Popey - sam chyba zazdroscisz

Tak Łysy2 rozszyfrowałes mnie . :lol: Jesteś niczym Sherlock Holmes.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

drogi Watsonie Popey... dla mnie to kaszka z mleczkiem [zlosnik]

jesli chcemy pokonywac zakrety widowiskowo to poprosmy organizatorow o nawiezienie 2 ton piachu na plac z probami sprawnosciowymi... wtedy 200D moze zrobic 360 st i zabawa bedzie lepsza, bo mozna bedzie jezdzic "bokiem" w zakretach (bardzo widowiskowe) i moc silnika nie bedzie miala wiekszego znaczenia, a wrecz im wiecej tym trudniej opanowac auto przy zlej technice
moze wyraze to jako OFICJALNY WNIOSEK do organizatorow
Marcin-niech bedzie,palenie gumy wywolalo usmiechy na wszystkich twarzach (z roznych powodow [zlosnik] ) wiec byl to pozytyw :)
ale jak juz to IMO widowiskowo to mogles z miejsca 360 zrobic bez zbytniego palenia gumy

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 550868
Sebian pisze:
Znowu błąd w rozumowaniu.

Znowu? Nie przypominam sobie, zebym wcześniej zdążył się wypowiedzieć...
Tak czy inaczej nie uważam tego za błąd. Próba sportowa = ma być widowiskowo. To jest zabawa i już.

Sebian pisze:
Można jeździć widowiskowo i można to robić bez palenia ogumienia [oczko] Bynajmniej po zakupie 280CE (lub SL) będę jeździł szybko i dynamicznie, ale jednak opon mi będzie szkoda [szalone]

Przecież nikt nikogo do tego nie zmusza. Każdy może zaserwować pozostałym taką dawkę widowiska, jaką uzna za stosowną w danej chwili czasu. Druga sprawa jest taka, że mało które auto dysponuje takim zapasem mocy jak E320 i chociażby dlatego warto było na to popatrzeć [ok] .

Pozdrawiam

W114 280 Automatic '73 "White Lady"
TDM 900 '07
"Lepiej w knajpie zabalować
niż w chałupie wykorkować"
"Mystic Festival" Wrocław 28.11.03

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
lysy2 pisze:

jesli chcemy pokonywac zakrety widowiskowo to poprosmy organizatorow o nawiezienie 2 ton piachu na plac z probami sprawnosciowymi... wtedy 200D moze zrobic 360 st i zabawa bedzie lepsza, bo mozna bedzie jezdzic "bokiem" w zakretach (bardzo widowiskowe) i moc silnika nie bedzie miala wiekszego znaczenia, a wrecz im wiecej tym trudniej opanowac auto przy zlej technice

W przyszłym roku niech jakiś dealer MB kopsnie karykaturę gwiazdy [np A-klasę] z wmontowanymi z tyłu trolejami - wszyscy mistrzowie kierownicy będą mogli pokazać jak sobie radzą kiedy w zimie służby drogowe sobie nie radzą :-)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
lysy2 pisze:

W przyszłym roku niech jakiś dealer MB kopsnie karykaturę gwiazdy [np A-klasę] z wmontowanymi z tyłu trolejami - wszyscy mistrzowie kierownicy będą mogli pokazać jak sobie radzą kiedy w zimie służby drogowe sobie nie radzą :-)

Lepszym pomysłem jest piach, albo spot zimowy - zabawa przednim napędem jest zdecydowanie gorsza niż tylnim :P

BMW E60 530D, Suzuki Intruder VZR 1800

Ex: Peugeot 505 2.5D, W123 240D, W124 200E, W210 E320, C126 500 SEC, Yamaha Drag Star, Audi A8 4.2Q

Tytuł:
Klubowicz

MarcinMer pisze:
Lepszym pomysłem jest piach, albo spot zimowy - zabawa przednim napędem jest zdecydowanie gorsza niż tylnim :P

To fakt [cool] Poza tym nie ma to jak ćwiczenie swoich umiejętności wyprowadzania auta z poślizgu [cool]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
MarcinMer pisze:

To fakt [cool] Poza tym nie ma to jak ćwiczenie swoich umiejętności wyprowadzania auta z poślizgu [cool]

Wyprowadź na prostą auto na trolejach po ostrym nawrocie... Ciekaw jestem jak szybko kierownicą potrafisz kręcić ;-) Wydaje się to takie gładkie dopóki się nie siedzi w takim aucie, na pokładzie zaś mina rzednie i kozaczenie się kończy... :-)
Jeszcze większym szokiem jest przesiadka spowrotem do normalnego auta.

Tytuł:
Klubowicz

TrickyKid pisze:
Sebian pisze:
MarcinMer pisze:

Wyprowadź na prostą auto na trolejach po ostrym nawrocie... Ciekaw jestem jak szybko kierownicą potrafisz kręcić ;-) Wydaje się to takie gładkie dopóki się nie siedzi w takim aucie, na pokładzie zaś mina rzednie i kozaczenie się kończy... :-)
Jeszcze większym szokiem jest przesiadka spowrotem do normalnego auta.

Rozumiem, że chodzi Ci o napęd przedni i o przesiadkę do normalnego auta, tzn. do takiego, które ma tylny napęd [cool] [zlosnik]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Rozumiem, że chodzi Ci o napęd przedni i o przesiadkę do normalnego auta, tzn. do takiego, które ma tylny napęd [cool] [zlosnik]

Rozumiemy się dobrze ;-) ale nie zupełnie to miałem na myśli. Miałem kiedyś okazję poćwiczyć jazdę autem wyposażony w troleje, jakby ktoś nie wiedział jak to takie ustrojstwo wygląda, to fotka poniżej :

Obrazek

Nadsterowne 100 razy bardziej niż najgorzej wyważony tylnonapędowiec na śliskim - czasówka mercem na luźnym podłożu to kaszka z mleczkiem w porównaniu ze slalomem takim wózkiem na zakupy. Mniej widowiskowe niż nadmiar mocy na ostrych winklach, ale dla kierowców dużo większe pole do popisu - no i przy tym pewnie paru osobom zaświta w głowie że może przydałoby się wziąć pare godzin lekcji jazdy takim urządzeniem, co by przygotować się do sezonu zimowego. Po godzinie wywijania kółek, kontrowania kierownicą, dzikiego ratowania się gazem i hamulcem, jak przesiadłem się do mojej 626 nie mogłem wyjść ze zdumienia, że są samochody które dają się normalnie kontrolować...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00