MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw cze 26, 2025 6:59 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Ocet pisze:
Sebian pisze:
Nasze (...) spoty są wynikiem długoterminowych starań i działań wielu moich klubowych kolegów i chwała im za to [usmiech]

Tutaj kolega chyba zastosowal jakis dziwny wybieg majacy na celu zafalszowanie historii. Na szczescie slowo "wylacznie" pozostawil w domysle, ja jednak bym sugerowal wstawienie slawa "rowniez", rowniez im chwala za to [oczko]

Przepraszam :oops: [usmiech] Powinno tam być słowo "również" lub/i "przede wszystkim", żeby nikomu nie ująć zasług. Bardzo miło wspominam (i zapewne nie tylko ja) zorganizowany przez Ciebie Rajd Warszawski [cool] [ok]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Przypuśćmy taką rzecz:
Organizowany jest spot (nie zlot) co miesięczny na który nie mogę przybyć. Jestem klubowiczem.
Czy mogę zorganizować spot z pod znaku klubu? Czy muszę się pytać klubu?
Wg mnie każdy kto należy do klubu może organizować spoty, a nawet powinien. Jako przedstawiciel jest to jego obowiązek.
Weżmy pod uwagę że nie tylko ja mogę przybyć akurat tego dnia i chcę przy okazji rozdać koszulki.
Jeśli mam pytać się góry to kto jest tą górą?
Mam nadzieje że napisałem to zrozumiale.

Ex W123 200D

Tytuł:
kombatant

Sebian pisze:
Ocet pisze:
Sebian pisze:
Nasze (...) spoty są wynikiem długoterminowych starań i działań wielu moich klubowych kolegów i chwała im za to [usmiech]

Tutaj kolega chyba zastosowal jakis dziwny wybieg majacy na celu zafalszowanie historii. Na szczescie slowo "wylacznie" pozostawil w domysle, ja jednak bym sugerowal wstawienie slawa "rowniez", rowniez im chwala za to [oczko]

Przepraszam :oops: [usmiech] Powinno tam być słowo "również" lub/i "przede wszystkim", żeby nikomu nie ująć zasług. Bardzo miło wspominam (i zapewne nie tylko ja) zorganizowany przez Ciebie Rajd Warszawski [cool] [ok]

To milo, ze Ci sie podoblo, ale wcale nie mialem na mysli rajdu warszawskiego, ktory byl jakby czyms innym niz spot. Mam na mysli wiele spotow, w ktorych jeszcze nie bylo podzialow na klubowiczow i nie klubowiczow i organizowalismy je razem jako grupa kumpli bawiacych sie podobnym zabawkami.
Zadna sielanka niestety nie moze trwac wiecznie :( , ale starajmy sie

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ale się porobiło :o To ja tez sobie pozwolę dorzucić swoje trzy grosze - jako klubowicz i przede wszystkim właściciel podobnej zabawki.

Sebian pisze:
AMG pisze:
Skoro wszystkim sie tak podoba na naszych comiesiecznych spotach to może by zrobić wda spoty w miesiacu np. druga i ostatnia nioedziela miesiac .

Co warszawiacy na ten pomysł ??

Bukol pisze:
Jestem za częstszymi spotami. Może być druga i ostatnia niedziela (lub pierwsza i trzecia).

Pozwolę sobie odpowiedzieć na te propozycje: Będzie się odbywał jeden spot miesięcznie. Mając na uwadze frekwencję i rotacje obcnych osób nie ma sensu rozmydlać tego na dwa spotkania. Będzie raz, a dobrze. Najwyżej z czasem zrobi się jakąś dodatkową imprezę typu wypad za miasto czy rajdzik.

Nie dyskutować, robić jak zarządzono! [zlosniki]

Sebian pisze:
AMG pisze:
Sebian pisze:
Odwołuję się m.in. do uwagi Melvisa i późniejszej Octa: więcej spotów w miesiącu rozpieprzy frekwencję na poszczególnych spotach, a wszystko się rozmydli. Jeśli taki obrót rzeczy spowoduje obniżenie frekwencji na drugoniedzielnych spotach klubowych, o którą od dłuższego czasu walczymy, bo zależy nam (zgodnie ze statutem klubu) na propagowaniu naszej działalności i integracji środowiska użytkowników MB, to podjęte zostaną takie kroki zaradcze (na tym forum), aby tą frekwencję utrzymać. Czy pojmujesz, o co chodzi? Więcej spotkań - OK, tylko tak, żeby nie niszczyć (świadomie czy nieświadomie) tego, co inni już zbudowali.

Jak widać na przykładzie "klubu W116" czeste spoty tylko pomagaja budować coraz to szersza baze jego członków i buduja miedzy nimi nowe znajomości i przyjaźnie.

Spoty klubu W116 sa raz na tydzień i po niech wiem, że raz w misiącu to napewno za żadko. i z tąd tez pomysł aby były dwa a nie jeden.
Nie wiem, czy pamiętasz, ale my nazywamy się MB/8 Club Poland i działamy wg własnych ustaleń, a nie - przy całym szacunku dla kolegów - wg grafika klubu 116-ek.

Nie wiem, czy pamiętasz, ale my nazywamy się MB/8 Club Poland i działamy wg własnych ustaleń, a nie - przy całym szacunku dla kolegów - wg grafika klubu 116-ek. Zatem o co Ci chodzi?

AMG pisze:
Co do twojego sugerowania, że próbuje cos niszczyć to myśle, że źle trafiłeś bo np. nowy kolega obert który był na spocie przyjechał tam dzieki mnie.

I chwała Ci za to, że go zaprosiłeś. Widze, że tu trzeba 3 razy pisać o tym samym, bo słowa są rozumiane niewłaściwie lub na opak. Przeczytaj może jeszcze raz słowa o niszczeniu (może to za mocne określenie - amień sobie na popsucie albo coś w tym stylu) i postaraj się tego nie brać za bardzo do siebie, następnie przeczytaj jeszcze raz cały wątek od początku, to może zrozumiesz, o co chodzi.

AMG pisze:
A juz nie wsponme o moim pierwszym pomyśle pod nazwą "Sierzchów 2000.

O ile pamietasz, to w Sierzchowie byłem jeszcze swoją beczką i byłem miło zaskoczony, że można było zorganizaować taką imprezę. Wtedy jeszcze późniejsi członkowie KZMP byli przed połknięciem kijów od szczotek [oczko] [zlosnik] Ale co ma Sierzchów do naszych spotów? Jeśli chodzi Ci o jakąś licytację, to jako klub mamy na koncie sześć fantastycznych zlotów + odpowiednik Sierzchowa, czyli Byszewy 2001, które pod względem frekwencji, organizacji i podejścia do tematu MB zaszokowały gości z innych organizacji [cool] Nasze zloty i spoty są wynikiem długoterminowych starań i działań wielu moich klubowych kolegów i chwała im za to [usmiech]

Może AMG chodzi o podpatrzenie potencjalnie korzystnego (dla Klubu i nie tylko) pomysłu i zanim się go zetnie, to warto spróbować? :-?
Wielu z nas (niezrzeszonych i zrzeszonych w Klubie) prezentuje lekką manię na punkcie MB, więc może się okazać, że ludzi nie zabraknie na obu spotkaniach.

Jedno pytanko - lepsze (z punktu widzenia realizacji celów Klubu) jedno spotkanie z udziałem (przykładowo) 20 osób czy dwa (znowu przykładowo) z udziałem 15? Może nawet niekoniecznie tych samych :-?

Sebian pisze:
Rad.ek pisze:
Zgodnie z paragrafem:
215& 23 ust.4 o budownictwie.
554& 84 ust 666 pkt 1 o matactwach.
Możecie się spotkać nie jako kluubowicze ale jako forumowicze MB/8.
Taki mały kruczek prawny. [oczko]
A mam pytanie do Szczecinian- nasze spotkania były z pod znaku klubu czy nie?
Wg mnie oficjalne spotkania uznawane przez klub to WZ i zloty.

Skoro istnieje ogłoszenie o oficjalnych spotach klubowych, bo tak chcemy, to tak jest, a terminy stałych spotkań pod naszym szyldem sa podane do wiadomości publicznej w tej części forum i zapewne za moment pojawią się na stronie klubowej, o czym było już mówione [cool]

Kolega Sebian na żadnym spocie w Szczecinie niestety nie był. Rozumiemy, że to jest kawałek drogi i nie mamy żalu ;) [zlosnik] ale może zechce nie rozwiązywać naszych, w dodatku nieistniejących u nas (mam nadzieję ;) ) problemów.

Rad.ek pisze:
Przypuśćmy taką rzecz:
Organizowany jest spot (nie zlot) co miesięczny na który nie mogę przybyć.

Pech prawdziwy [szalone] [oczko]

Rad.ek pisze:
Jestem klubowiczem.

Fakt :)

Rad.ek pisze:
Czy mogę zorganizować spot z pod znaku klubu? Czy muszę się pytać klubu?
Wg mnie każdy kto należy do klubu może organizować spoty, a nawet powinien. Jako przedstawiciel jest to jego obowiązek.
Weżmy pod uwagę że nie tylko ja mogę przybyć akurat tego dnia i chcę przy okazji rozdać koszulki.
Jeśli mam pytać się góry to kto jest tą górą?
Mam nadzieje że napisałem to zrozumiale.

Nie Klubu, tylko wybranych osób [zlosnik] Na początek mogą być koleżanki i koledzy z okolicy.

Przedstawicieli regionalnych już nie ma.

Mi osobiście (o zgozo [zlosnik] ) jest dokładnie wszystko jedno, kto wychodzi z propozycją spotkania i dogrywa jego szczegóły. Byle takowe się odbyło i było miłe. Ino tu jest prowyncja i gdzie nam do światowych tryndów i problemów. [rollhehe]

Żeby było zupełnie śmiesznie, to §9 Statutu nie precyzuje, kto ma być inicjatorem/organizatorem spotkań, m.in. dzięki którym to Klub realizuje swoje zadania. Oczywiście, dobrze by było gdyby członkowie byli tak prężni, że reszta by tylko gały wybałuszała, ale coś nie zawsze tak wychodzi. [hehe]
Może chłopaki z Gdańska i Kubol tę paradę też sami machnęli? Kurna, ale rozmach. [hehe]

Natomiast w żadnym miejscu nie znalazłem informacji, że niby "klubowicz" = monopol na dobre pomysły. ;)

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Ale się porobiło. A wszystko zaczęło się od niewinnej propozycji AMG o dodatkowym spocie. Niby nic, nie groźne, w sumie nawet z korzyścią dla klubu. I co? Torpedowanie, szydercze docinki, próby rozkazywania i nawet zastraszania jakimiś sankcjami przez samozwańczego dyktatora! Panie moderatorze S. - luzu więcej o twoartości na pomysły, a zanim w swoim uroczym stylu a'la Łukaszenka będziesz próbował nam rozkazywać przemyśl dobrze propozycję która padła. Chyba, że nie możeszz pogodzić się z tym, że to nie Twoja inicjatywa. Wtedy nic nie poradzę. Ale do rzeczy: kompletnie nie rozumiem tak stanowczego oporu. Po pierwsze przypomina mi on walkę Ikonowicza z prostytucją (lub Don Kichota z wiatrakami), a na to odpowiedź jest prosta: nie pasuje - nie przyjeżdżaj. Po drugie: próby rozkazywania i zastraszania nie mają poparcia w klubie i w statucie, więc są bezsensowne. Po trzecie: kto u licha powiedział, że spoty oficjalne mają być raz w miesiącu? Statut o tym nie wspomina. Jeżeli to pomysł Sebiana, to proszę przedstawić na WZ, może się wrzuci do statutu i będzie się robić dodatkowe spoty w konspiracji przed forumowo-klubową milicją.

A teraz kilka argumentów za dodatkowym spotem (w odróżnieniu od opozycji bez uzurpatrskiej maniery, ale za to rzeczowo):
1. dodatkowy termin umożliwi uczestnictwo i integrację tym, którym nie dane było pojawić się w 2-gą niedzielę miesiąca,
2. zgodnie ze statutowym obowiązkiem propagowania marki itp dodatkowe spotkania powinny być przez klub wręcz popierane, gdyż umożliwią szerszemu gronu na uczestnictwo w poza internetowym życiu klubu,
3. spoty dodatkowe nie mają w zamyśle być konkurencją dla dotychczasowych, tylko uzupełnieniem,
4. częstsze spotkania powodują zacieśnianie więzów koleżeńskich między klubowiczami i forumowiczami, tak więc niczego złego w tym nie widzę.

A jak komuś nie chciało się czytać powyższego: BĘDĄ DWA [zlosnik] [hehe] lub nie będą, jak nikt nie przyjedzie. Jak zwykle życie pokaże.

PS - Sebian, oczywiście jesteś mile widziany. Przeze mnie oczywiście - tylko nie mów mi co mogę a czego nie do Q nędzy.

A-ha: temat uważam za wyczerpany więc zamykam. Dalsza polemika raczej na PW, jeśli jest ochota. Z całym szacunkiem dla opozycji oczywiście.

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00