też byłem, też widziałem. Bylo nie źle, ale czuje mały niedosyt, a mianowicie, spodziewalem się i mocno liczyłem, że w końcu na jakims spotkaniu bedzie 114 coupe. Nie było!!! ani jednego!!! 114 byly i wszyskie mialy powyżej 1 pary drzwi

Ilość 107ek raczej mnie nie zaskoczyła, może tyko to, że większość wersje amerykańskie. Pięknym akcentem byly chyba cztery 107ki na zabytkowych rejestracjach WPI (fajnie musialo to wyglądac w trasie).
Byłem na miejscu kolo godziny 11, wiec na rajd nie zdążyłem, zaparkowaliśmy pod Orbisem (tam gdzie se VIPy spły) i poszlismy na rynek oczekiwać na uczestnikow. Czekamy, czekamy. Wpada. Pierwszy pan Kosobudzki w swoim niebiesko-źółtym brzydalu i co kilka minut po nim reszta zalogi. Panował maly "burdel" organizacyjny, nikt nie wiedzial gdzie ma się meldować po przyjeździe itd. Ok, kilka samochodów na rynku, kilka na wyznaczonym parkingu, ludzie, foty, zamieszanie.
Koło 13 wszyscy zebrali sie na parkingu nie daleko rynku i pod eskortą policji ruszyliśmy na miasto. Wspaniała kawalkada krążyła po Zamościu. Tu tez jakieś problemy organizacujne bo za mną przez chwile jechal "piekny czerwony Matiz". Po ok. 30 minutowej przejarzdżce wjechaliśmy na rynek, milion ludzi, foty, wybory naj... i tyle.
Mój faworyt zlotu (ktory tez się spóznił i w rajdzie udzialu nie brał) to W111 280SE Coupe*, niebieski lakier, wersja amerykańska, rewelka.
Ogólnie bardzo sympatycznie.
* Skowron, W108/109 to limuzyny, coupe to W111/112 (zmod.misiek)