Powiem krótko - jak dla widza było świetnie: aut co nie miara, sporo mercedesów, wiele innych ciekawych i wyjątkowych, na próby sprawnościowe niezdążyłem, ale sam wyścig! 3 klasy - auta do 1945 roku - willysy, kubelwagen, bmw dixi, bmw, inne - 4 pierwsze miejsca willysy. Druga klasa - po '45 z mocą do 90 km - adenauer, hillman, karmann, alfa, syrenka, porsche 90 z silnikiem vw, wyścigowe auto z silnikiem wartburga (ponoć goli 200km/h), wygrał o ile się nie mylę jakiś triumph (Tobol popraw mnie). Aby wyścigom dodać atrakcyjności przed startem 2 klasy zaczął padać deszcz, który przeszedł w grad (który przeżyłem z kuzynem pod 1 małym parasolem, w krótkich portkach, robiąc zdjęcia, bez nadziei na jakikolwiek daszek). 3 klasa to były fury - volvo 1800, kilka starych 911, alfy, bmw 633 csi, piękny stary jaguar, e-type, bmw 2002 coś tam (jedno z tych które były w GT classic - zielone, na pierwszym większym zakręcie wypadło z toru i po wyścigu), adenauer coupe (?), no i mercedesy - białe 280SE (było w czołówce) i niebieskie 220SE automatic. Wygrał oczywiście e-type. Jak powiedział stojący obok mnie fotoreporter z Głosu Wielkopolskiego były to najwolnejsze wyścigi jakie tu widział
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
. Hmmm, co z tego ze niektóre auta miały ok 250 KM jak koztowały dużo więcej niż miały tych koni
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Na zakończenie 4 klasa - wozy strażackie i ciężarówki. Start ... długo długo nic i po 10 min meta
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- tylko po syrenach było wiadomo gdzie są

Zdjęć narobiłem dużo, musze wybrać te najciekawsze auta i te z wyścigu.
Aha, potem przy Starym Rynku spotkałem starą Rivierę w stanie rozkładu, a dzień zakończyłem zużyciem karty stałego klienta na gokartach
zdjęcia dorzucam sukcesywnie