To i ja dorzucę kilka fotek, żeby było co oglądać, ponoć zarzucają nam (grupie trójmiejskiej) inni, że skąpimy zdjęć
Widok bardzo ogólny na miejsce zdarzenia:
Trawniki na skwerze wreszcie się zazieleniły, piękne słońce i spokojne morze, tylko lekki wiaterek, wprost idealne warunki by spotować
Swoją drogą, pamiętacie czyj to pomnik?
Spacerowicze (rzekłbym kuracjiusze, ale Gdynia to nie kurort w pełnym tego słowa znaczeniu...) jak zwykle mocno zainteresowani, chodzili, podziwiali, komentowali, czasem pytali o szczegóły, fajna sprawa
O listę obecności raczej nie pytajcie, bo sam się pogubiłem
No może spróbuję: E30, E32 i E34; W114, W114C, W115, pięć W123, W123C, dwie W126, W126C, dwie W210T i jedna W211T. Na zdjęciach pojawiło się też W202, ale nie kojarzę, żeby było to auto "nasze", jeśli się mylę, poprawcie mnie.
Przedstawicieli bawarczyków zgrabnie ogarnąłem poniższym zdjęciem:
Szczęśliwy posiadacz Cadillaca
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
, musicie mi wierzyć na słowo, za nim schował się (chyba nieświadomie) wht
Panowie, czego dotyczyła ta dyskusja? Cztery moje, cztery Twoje czy jak, bo już zapomniałem
Na pewno było to na temat tego pięknego E34
![[ok]](./images/smilies/ok.gif)
nie pamiętam ino oznaczenia modelu...
Jakoś tak się złożyło, że nowesze modele ustawiły się blisko siebie, mimo, że nikt ich o to nie prosił:
To auto, piękne E32, znów zaskoczyło mnie kilkoma detalami
Jedno z najlepszych aut na taksówkę, idealny kolor waniliowego! budyniu i legendarna trwałość...
... ups, skubany się popsuł, ale to chyba przez błędny montaż, przecież taksówki powinny być wyposażone w motory klekające, nie jakieś tam M102:
Premiere miały, oprócz wyżej wymienionych, również:
W126 280SE/300D Roberta
opraz W123 300D Mikiego:
A poniżej ciekawy
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
patent na desce rozdzielczej W126, zgadujcie do czego to słuzy (i nie mam tu na myśli pojemniczka z zapachem
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
), całe szczęście obecny właściciel nie przyznaje się do jego montażu:
I pożegnalnych kilka zdjęć, do zobaczenia za miesiąc, mnie prawdopodobnie nie będzie