Tylko u mnie, zdjęcia za totalną darmochę!!!!! wyślij do mnie mail za jedyne 9,99 pln!!!!!!!!!
a tak bardziej serio
IX runda MPPZ, tym razem w Stolicy. Udziału nie brałem, ale przy każdej tego typu okazji zjawiam się chociaż na konkurs elegancji. Tak też było tym razem.
Koło godziny 15 kiedy to raczyliśmy się z Soyerem i z kobietami kawką i papierosami w jednej z przyrynkowych caffejek, zaczęły zjeżdzać poszczególne załogi. Okazało się że, na starcie stawiło się 37 załóg, rajd ukończyło 36 ( jakieś BMW miało problemy na trasie).
Nowy Rynek - starego miasta zapełnił się wiekowymi pojazdami. Po przerwie na obiad przystąpiono do konkursu elegancji. Każdy wykonał pokazową rundę, w tym czasie konferansjer opowiedział kilka słów o każdym pojeździe.
Ciekawym akcentem imprezy była szeroka gama pojazdów ze stajni pana Cygana, (którego pewnie znacie z różnych publikacji) tym razem zaprezentował się z rodziną w 4 samochodach: 2 x Mercedes 300 Adenauer (czterodrzwiowe cabrio i coupe) oraz 2 Jaguary E-type cabrio.
Na placu odbyły się rownież wyścigi Fordów T, wygrał czarny
Wyników całego rajdu nie znam, jadynie to co miałem przyjemność usłyszeć w sobotę.
w konkursie elegancji nagrode jury:
- w kategorii samochodów wyprodukowanych do 1945r wygrał - czarny Oldsmobill (z nowojorskimi gangsterami na pokładzie)
- w kategorii samochodów wyprodukowanych po 1945r wygrał - Porsche 356
w konkursie elegancji nagrodę publiczności:
- w kategorii samochodów wyprodukowanych do 1945r wygrał - (chyba) Fiat cabrio z lat 30tych.
- w kategorii samochodów wyprodukowanych po 1945r wygrał - Jaguar E-Type
(notatek nie robiłem, więc jeżeli się pomyliłem to proszę popraw mnie Jarku)
jakaś znajoma 111-tka, tym razem w roli obsługi technicznej
...jak w Warszawie to tylko Warszawa Warszawa....
jeden ze stajni pana Cygana
zwyciężca w konkursie elegancji w kategori aut wyprodukowanych do 1945r
to należy do pana Cygana
i to też, 2 E-Type
i mr.C we własnej osobie
trzy....czte....ry....... poooooooooszły
wkleiłem zdjęcia głownie MB. reszta za jakiś czas na youngtimer.pl