MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 12:54 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Anty-Heyah
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
Uderz w stół, a dowiesz się komu na rękę jest istnienie simlocków... http://www.swiatkomorek.pl/heyah.htm :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Właśnie bardzo dobrze że ściągają simlocki za free ... bardzo dobrze!!!
Gdyby punkty ściągały simlocki za .. niech będzie 5zł .. to ok ... ale 20zł za minute roboty??? "i ani grosz mniej" ...
BARDZO DOBRZE ŻE HEYA ŚCIĄGA SIMLOCKI ZA FREE ... bardzo dobrze ja się ciesze ... [zlosnik]

P.S widziałem na allegro sprzedają (kody, kable, itp. itd) do ściągania smilocków, wgrywania języków itp... może na allegro też zrobią jakąś akcje.

powiem od siebie coś...
STARTERY i DOŁADOWANIA MOŻNA KUPIĆ NA STACJACH BENZYNOWYCH to tyle
Pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jeszcze jedno chciałem dodać... jak myślicie jakieś tzw. "złote numery" np: 888-000-111 na allegro i na innych stronach aukcji itp. są po 150-300zł... bo tak sobie kombinuja panowie od sim locków...
Mi kiedś jeden Pan sim, oferował w punkcie skupu stareter heya jakiś tam numer "złoty" za 100? a powinien za 20. Nieładnie nieładnie...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Ano ciekawe, ciekawe...

Kupuję dosyć duże ilości telefonów na ebay.de i nie zdarzyło się jeszcze, żeby któryś miał bloka, a z rozmowy z właścicielami wynikało zawsze, że nigdzie nie byli, żeby go zdjąć... Bezprzewodowo, czy jak?

Tytuł:
Klubowicz

(me: how) pisze:
Ano ciekawe, ciekawe...

Kupuję dosyć duże ilości telefonów na ebay.de i nie zdarzyło się jeszcze, żeby któryś miał bloka, a z rozmowy z właścicielami wynikało zawsze, że nigdzie nie byli, żeby go zdjąć... Bezprzewodowo, czy jak?

W De nie zakladaja simlockow.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

SIMy można sciągać bez niczyjej pomocy, wklepując odpowiedni kod do telefonu [zlosnik]
Miałem gdzieś generator tych kodów pod Windows PPC.

ps.
Działa, 2 telefonu już rozkodowywałem i wszystko gra ;-)

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

and6412 pisze:
SIMy można sciągać bez niczyjej pomocy, wklepując odpowiedni kod do telefonu [zlosnik]

ps.

Niech zgadnę... odblokowywałeś tak Nokię... i to DCT3 lub DCT4... Kłopot w tym, że istnieją też inne telefony, na które są zakładane simlocki.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

no własnie tak mozna tylko nokie...(chyba)

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
no własnie tak mozna tylko nokie...(chyba)

Większość telefonów odblokowuje się kodem, ale jak dotąd tylko do Nokii [no i paru mało znaczących modeli telefonów innych producentów] można było zdobyć kalkulator za friko [albo prawie za friko]. Stąd rozmiary rynku usług zdejmowania simlocków...

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

laudan pisze:
(me: how) pisze:
Ano ciekawe, ciekawe...

W De nie zakladaja simlockow.

Jest nawet extra kategoria na ebay'u dla fonów z blokiem, a i rodzinny telefon w D2 nie chciał chodzić z polską kartą. :-?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

pytanie ile tych telefonów jest legal? i dlaczego oni piszą że de facto heyah jest najdroższy z pre-paidów nie podając żadnych konkretów?

koń jaki jest ...każdy widzi ,,,, silnik musi coś spalać:albo benzynke, albo olej , albo zawory...""

http://www.kolderki.org/kolderki/pages/ ... php?nr=275

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
and6412 pisze:

ps.

Niech zgadnę... odblokowywałeś tak Nokię... i to DCT3 lub DCT4... Kłopot w tym, że istnieją też inne telefony, na które są zakładane simlocki.

Faktycznie dzialalem na NOKIi, ale z tego co pamietam bylo tam sporo marek do wyboru.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
swój chłop

jeśli ktoś potrzebuje kalkulator do nokii to służę pomocą: unlock.nokiafree.org

pozdrawiam i miłego zdejmowanie

p.s. działa napewno

Tytuł:
postmajtek

Ja osobiście pracuje w jednym z seriwisow Gsm W Pile. z postów na innych forach i tutaj widze, jak mylna i daleka prawdzie jest mętalność Polaków czyli nikomu nie dam zrobie sam (jak sie nie uda to rozp...)

Otóż draznia mnie cholernie stwierdzenia typu po co płacic 20zl skoro mozna zrobic to sobie kalkulatorem za freeko, 20zl za minute roboty kasują??

Powiem tak do robienia simlockow nie uzywa sie zadnych kalkulatorow itp badziew bo ich autorzy to nie zawsze znajacy sie na rzeczy kolesie, dlatego tez 70% tych kalkulatorow wogole nie dziala. Zreszta po kilkukrotnie zlym wpisaniu kodu zaleznie od teleofnu 3,5 tel zostaje zablokowany i zdjecie sima moze nastapic jedynie poprzez podlaczenie do sprzetu ew wgranie nowego programu..
Rozumiem ze sa stare nokie typu 3310/3410/5110 i niekotre nowsze dct4 ktore udaje sie zdjac kalkulatorem a w serwisie mimo to kosztuje to 20zl ale takie sa prawa rynku placisz za usluge. obojetnie czy jedizezz do mysjni nowym samochodem czy staryym robota jest ta sama, a ponizej wypisze Wam w co np wyposazony jest nasz serwis i ajkie inwestycje trzeba poczynic aby robic niektore z telefonow:

http://www.sklep.zakopiec.net/product_i ... cts_id/268

Nokia LP 2001 Simlock Jezyk Naprawa DCT3 Stare Nokie 3lata temu koszt 6500zl
Poltora roku pozniej LP 2002 obsluga niektorych modeli DCT4 6610/6310 itp koszt 1200zl
2003rok Griffin Pelna obsluga DCT
DCT4 + ostatnio darmowy update do takich tel jak 66310 koszt 1700zl
Tornado Ufs Nowe Nokie flashowanie po USB 600zl

Tu wypisalem tylko sam sprzet do nokii !!! zakupiony w ostatnim czasie a to ze w tej chwili LP2001 jest wogole nie przydatny i lezy w szafie bo wyszly darmowe programiki do ktorych kazdy moze miec dostep to juz jest inna sprawa, liczy sie fakt ze do dnia dzisiejszego do robienia lockow z samych nokii wydalismy 10.000zl

Motorola
kilka lat temu box emmi2d 7 000zl
motorola evolution clip 900zl
MSS Victor nowe motki 3G itp V300,V600,V3 2 000zl

Pozostałych sprzetow nie bede wypisywał bo nie ma to wiekszego znaczenia co jak sie nazywa do czego sluzy itp. mysle ze po tym co napisałem niektorzy zmienią zdanie na temat serwisow gsm ze to nie czysty biznes na ktorym sie zarabia nie wiadomo ile, prawda jest taka ze w tej chwili w Polsce kraju łapówek i złodzei powodzi się tylko mafi, a cala reszta walczy o kase na chleb, jedni padają drudzy sie otwieraja i tak w kołko, pozatym dochodza jeszcze koszta typu zusy dzierzawa za lokal co miesiac 3400zl + wyplaty dla dwoch pracownikow... Policzcie sobie ile trzeba simlockow sciagnac zeby na to zarobic...

Pamiętajmy rozniez, ze podejmujemy ryzyko tzw uwalenia telefonu co z tego ze sprzet jest itd czasami sa telefony (w prostym jezyku mowiac poniewaz nie jestescie specjalistami) z nowymi zabezpieczeniami gdzie normalny sposob sciagania simlock nie przynosi efektow lub go usmierca co wtedy??? reka do portfela i trzeba klientowi zaplacic bynajmniej my tak robimy nie moze byc tak ze klient ponosi ryzyko wkoncu przychodzi do zakladu ktory sie w tym specjalizuje...

wezmy np Siemensa S55 starsza wersja bezproblemu podlaczamy pod BOXA klikamy unlock i po klopocie, przy nowszych wersjach jednak sprawa nie taka prosta nalezy wylutowac procesor ktory jest ukladem bgazdjac jedna z kulek i wlutowac lub zamiast tego przeciac odpowiednia sciezke spis tespointow ktore tzreba zrobic aby zdjac simlocka z siemensow zobaczcie sobie zdjecia na stronie http://www.gsmcenter.pl/pg.php?tid=182&s=1 koszt uslugi od 20-60zl w zaleznosci od modelu

Skutek zlego przeciecia sciezki zbyt gleboko, lub przeciecie ktorejs obok skutkuje tym ze albo teleofn jest martwy albo nie dzialaja 4klawisze albo nie ma zasiegu albo zapali sie nachwile i zgasnie..

No to jak?? dalej ktos ma ochote pobawic sie domowym sposobem? czy jednak woli zaplacici na naście złotych?? wydaje mi sie ze argumentacja konkretna

Jezeli chodzi o Heyah to ciezko bez komentarza pozostawic, najpierw wszyscy wieszaja swoje szyldy sprzdaja tony starterow i zdrapek zarabiajac na tym grosze np karta doladowujaca 20zl zysk 1.20zl starter heyah zysk 3zl, a teraz odwaracaja tyłki i zaczynaja sciagac loki za darmo paranoja cale szczescie ze heyah nie ma swoich salonow sprzedazy w calym miescie bo chyba trzebabyloby je wysadzic w kosmos...
Swoja droga zastanawiam sie jak?? przeciez sprzet kosztuje i watpie w to zeby kazdy punkt sciagajacy simlocki bawil sie w rozbieranie telefono i cięcie np siemensow, podejrzewam ze maja poprostu dostep do bazy PTC ktora posiada kody NCK do wszystkich telefonow, na szczescie nie ma na dzien dzisiejszy zadnych calculatorow tego typu, i taka mozliwosc majam tylko operatorzy sieci komorkowych... moje zdanie jest takie ze dobiora sie im do tyłka i ta cała "akcja Free simlock" nie odniesie skutku.... za duzo jest takich ludzi jak ja ktorzy sa bardzo przeciw !!

Na nasze szczęście nie bazujemy na simlockach tylko na naprawach pogwarancyjnych, inaczej nie było by nas stac na sprzet do telefonow...

I chyba zabawilibyśmy się w zbieranie puszek po piwie zeby było na legalu!

MB W123 240D 1978r

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

I tu się zgadzam.

Kasa jest po to, żeby pozwolić każdemu przeży , dlatego wychodzę założenia, że wszystkiego nie można umieć robić.

Zawsze jade do mechanika, mechanik też musi z czegoś żyć, wiem ile mniej więcej kosztuje wymiana interesujących mnie rzeczy, więc niepotrzebnej roboty nie robi.

Chciałem ściagnąć simlocka poszedłem do zakładu, tam też są ludzie i też muszą z czegoś żyć.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00