(me: how) pisze:
Maciek, koledzy zawsze przy takiej okazji pisali, że szyba przy nieszczelnej nagrzewnicy jest tłusta...
Dokąłdnie tak jest szyby sie mażą i po dolaniu przez jakiś czas czuć zapach płynu w aucie.
and6412 pisze:
a mam w W107 2 odpływy z nagrzewnicy, więc i 20 litrów jakby się wylało to pewnie bym nie zauwazyl . Sądzę że W116 ma podobnie
Dokłądnie jest tak samo też już z tym walczyłęm i jak se pomyśle że mam jeszcze raz to mnie dreszcze przechodzą - chyba bym wołał już głowice wymienić

wielki3333 pisze:
podstaw butelke pod wężyk przelewowy od chłodnicy i zobacz czy coś sie zbiera. ja co kilka dni mam pół butelki i do chłodnicy to i ubytków niet
Układ chłodzenia mam lekko zmodyfikowany - mam zbiorniczek przelewowy założony i niestety co kilka dni jest pusty.
Wszystko wskazuje na nagrzewnice

na szczęście mam drugą całą i kompletną ale ta robota = horror.
Na razie chyba zarzuce jednak ten zylc uszczelniający.
Croolick pisze:
Jakiś ten proszek inteligentny musiałby być żeby tylko nieszczelności pozpychać a reszty nie.
No zasada działania jest dośc prosta rozpyszczony proszek zestala sie tylko w miejscach gdzie styka sie z powietrzem więc teoretycznie tam gdzie uchodzi z ukłądu po wsypaniu tego badziewie trzeba mocno pilnować stanu płynu chłodzącego i w sumie nic nie powinno sie wydarzyć złęgo - ale to tylko moja teoria.
Pozdrawiam