MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 2:52 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam

Od pewnego czasu czytam różne wątki na forum.
To forum jest dla użytkowników Mercedes.
Na forum ludzie szukają pomocy w sprawach technicznych.
Jednak w większości przypadków, zamiast odpowiedzi na temat są wręcz wyśmiewani za to, że źle napisali jakiś wyraz, zrobili gdzieś błąd, nie postawili przecinka.
Proponuje zmienić nazwę forum na - Kółko Polonistyczne, albo jakoś tak.
Czy ludzie na tym forum, mogliby się nie wypowiadać OT bo to jest bardzo denerwujące. Takie mam wrażenie, że zawiązała się taka enklawa starych forumowiczów, i żaden "Nowy nie ma co tu szukać", a kiedyś "Stary Forumowicz" też był nowym. Daje to pod rozwagę.
Fora są dla ludzi, którzy szukają pomocy, bo gdzie mają szukać ?

:-?

pzdr

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Nie - to nie tak.
Czasami trzeba jakis post 5 razy przeczytac zeby cos zrozumiec - sa byle jak napisane bez zadnej interpunkcji. To swiadczy tez o stosunku autora do innych forumowiczow!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
wiarus senior

to tak może dla przykładu żeluś znajdzie ci kilka wątków które są pisane niepopolskiemubotoprzeciesznieforumpoLonIsTyCzne i nikt tu cię raczej nie zlinczuje za literówkę chyba, że napiszesz literufke.
pozdr
p.s. wyluzuj, chyba że to ty pisałeś o swapie silnika 300td do sprintera ;)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

piotrc pisze:
Na forum ludzie szukają pomocy w sprawach technicznych.
Jednak w większości przypadków, zamiast odpowiedzi na temat są wręcz wyśmiewani za to, że źle napisali jakiś wyraz, zrobili gdzieś błąd, nie postawili przecinka.

Drogi nowy kolego bo jak jurz kiedys napisałem i niebardzo hce mi sie powtarzac cierzko zrozomiec kogos komu z czystego lenistwa nie hce sie skopiowac posta do worda i sprawdzic poprawnosc pisowni.

Jest to według mnie brak szacunku dla forumowiczów, którzy chcieliby pomóc ale w takim wypadku każdy załamuje ręce. To zajmuje góra 20 sekund sprawdzenie pisowni, ale jeżeli komus sie nie chce, to niech nie oczekuje, że go będą za to chwalić.

piotrc pisze:
Proponuje zmienić nazwę forum na - Kółko Polonistyczne, albo jakoś tak.

A ja proponuje używac choćby przycisku PISOWNIA, który znajduje się tuż obok.

piotrc pisze:
Fora są dla ludzi, którzy szukają pomocy, bo gdzie mają szukać ?

I taka tez pomoc otrzymują. Czasem jest to pomoc techniczna zwązana z MErcedesem, a czasem pomoc techniczna związana z poprawnym używaniem ojczystego języka.

I zauważ drogi kolego, że takich poszkodowanych jest 5%, sa to Ci którym jak juz wczesniej napisałem, nie chce sie dostosować do ogólnie przyjętych tutaj zasad. Chcesz je zmieniać, opłać składke, przyłącz się do klubu, na walnych zgromadzeniach będziesz miał swoje 5 minut.

Tytuł:
postmajtek

WeebShut pisze:
A ja proponuje używac choćby przycisku PISOWNIA, który znajduje się tuż obok.

Nie działa najlepiej, wiem bo sprawdzałem :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Jak komus nie zalezy zeby napisac w miare poprawne zapytanie, to tymbardziej mu nie zalezy na odpowiedzi, a niektorzy wrecz sie o ta odpowiedz upominaja i narzekaja czemu nikt nie odpisuje.. Ja zbyt dlugo na tym forum nie jestem i jakos nikt mi nie wypomina, ze popelniam bledy czy jestem niecierpliwy. Trzeba sie dostosowac do panujacych tu warunkow, bo trudno zeby ktos, kto wlasciwie wspoltworzyl to forum od poczatku jego istnienia, raptem zaczal przymykac oko na brak wszelkich zasad polskiej pisowni czy czyjs chamski styl wypowiedzi.

Jestem najlepszym przykladem na to, ze jednak mozna zyc ze starymi wygami w zgodzie ;) No a czasem jakas mala scysja jest wrecz niezbedna, zeby nie bylo ze tu pisza roboty, a nie ludzie. Ludzka rzecza jest sie czasem poklocic dla samej zasady[zlosnik]

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie wspominajac juz o opcji SZUKAJ wzgledem nowszych forum uzytkownikow!

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
wiarus senior

Witam
piotrc pisze:
bo gdzie mają szukać ?

To i ja się przyłączę [zlosnik] mam parę postów z błędami nie tylko z ortem ale i jednostki/skalę mi się popirwszy raz ale po zwróceniu uwagi nie obrażam się tylko patrzę [totalszok] [totalszok] [totalszok] o ja was faktyko i nadpisuję że sorrka poje.....ło mi się i poprawiam :oops: lub jak po przerwie przeczytam i mam orta który aż pluje z monitora to robię erratę do tekstu typu
....jest....idom
....oczywiście chodziło mi o ....idą
sorrka
i po problemie już nie wspomnę jakiego byka strzeliłem z jednostkami :oops: [szalone] kurcze aż mi się po nocach śni [zlosnik]
pozdro

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Ja chciałem dodać, że forum dotyczące sugestii i opinii jest wyraźnie opisane jako "OPINIE I SUGESTIE O FORUM", więc jeżeli kolega nie umie czytać, a broni jeszcze nieumiejętności pisania to ja gratuluję.

Ta enklawa, o której wspomniałeś (trochę na wyrost) działa właśnie na rzecz tego, żeby dało się przeczytać i pytanie i odpowiedź. Wiek i ilość postów forumowicza nie ma tu nic do rzeczy.

Jeśli chodzi o przycisk 'pisownia' to rzeczywiście działa beznadziejnie, jeśli chodzi o kopiowanie do worda treści posta, to trochę to może być kłopotliwe (co to jest word? nie mam takiego programu ;p)... moim zdaniem wystarczy przeczytać posta zanim się kliknie 'wyślij'. Poza tym zdaje się and6412, albo WeebShut pisał, ze firefox już ma zaimplementowany jakiś słownik i większość rzeczy jest w stanie poprawić (kolejny dobry powód, żeby nie używać IE)... i tak rzeczywiście jest.

Zrobić błąd się zdarza nie jednemu broniącemu ortografii (wystarczy poczytać ten wątek, kochane Miodki ;p), rzecz w tym, żeby z pokorą poprawić go, a nie robić zagadnienie i promować analfabetyzm.

Pozdrawiam,

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

No to jeszcze ja...
Kolego piotrc,
Sprawa jest prosta - problemem pisacza pozostaje to, czy chce się czegoś dowiedzieć na tym forum. Na pewno warto dbać o ortografię (przynajmniej minimum staranności), ale te nikt tu nikomu łba nie urwie o byle literówkę (chociaż to się zdarza, taki folklor :) - nie zawsze przyjemny). Natomiast przede wszystkim jeśli post nie prezentuje sobą jakiegoś minimalnego poziomu komunikatywności, to wtedy jest problem, zwłaszcza że tego się żadnym "spellcheckiem" nie poprawi. Ale wtedy naprawdę w mniejszym stopniu jest to problem forum, niż tego, kto dany post napisał.
Pozdrawiam,
Przemuś

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

zebda pisze:

Nie zawsze SZUKAJ przynosi oczekiwane efekty. Roznie mozna interpetowac slowa (np. wyciagnac, wymontowac, wymienic, zamienic itp.), dotyczace jednej rzeczy. Jak ktos jest cierpliwy to i tak znajdzie, ale denerwujace jest odpisywanie typu "poszukaj temamt byl juz walkowany" bo niekiedy naprawde jest ciezko cos znalesc. Szkoda ze FAQ jest tak slabo rozwiniete, tam mozna by poprzenosic posty takie jak np. wyciagnac deske rozdzielcza, czy wyciagnac fotel kierowcy.

Pozdrawiam

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Proponuję zakończyć ten wątek i zakopać "topór wojenny"

Każdy z nas ma na ten temat jakieś przemyślenia.
Zgodze się, że posty pisane z błędami rażą w oczy. Ludzie piszący posty z prośbą o pomoc, czasami robią błędy, to się zdaża. Jednak nikt nikogo nie obraża i w związku z tym powinni być nagrodzeni odpowiedzią na zadane pytanie do SZANOWNEGO GRONA MIŁOSNIKÓW MERCEDES.

pozdrawiam

8)

Tytuł:
wiarus junior

piotrc pisze:
Proponuję zakończyć ten wątek i zakopać "topór wojenny"

Nigdy! Nie będzie żadnych negocjacji pokojowych. Przyjmiemy tylko bezwarunkową kapitulację. Posiadany sprzęt należy przekazać zwycięskiej koalicji w celu zniszczenia.
Howgh, wojowniczy Leopold

PS. To tylko tak dla jaj :lol: . Właśnie odparłem japoński atak lotniczy na Manilę (8 strąceń, a co...) :roll:

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

badu pisze:
zebda pisze:

Nie zawsze SZUKAJ przynosi oczekiwane efekty. Roznie mozna interpetowac slowa (np. wyciagnac, wymontowac, wymienic, zamienic itp.), dotyczace jednej rzeczy. Jak ktos jest cierpliwy to i tak znajdzie, ale denerwujace jest odpisywanie typu "poszukaj temamt byl juz walkowany" bo niekiedy naprawde jest ciezko cos znalesc. Szkoda ze FAQ jest tak slabo rozwiniete, tam mozna by poprzenosic posty takie jak np. wyciagnac deske rozdzielcza, czy wyciagnac fotel kierowcy.

Pozdrawiam

Pewnie ze tak, ale czasami mimo ze jestem niespotykanie spokojnym czlowiekiem juz denerwuje jak w ciagu 2 miesiecy pojawiaja sie 4 takie same watki (i to dokladnie dotyczace tego samego).

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
swój chłop

post o pomoc powinien zaczynac sie od " uzyłem wyszukiwarki i nie znalazlem :P" zanim odpowiesz upewnij sie ze znasz rozwiazanie problemu albo chociaz masz jakies pojecie jak naprowadzic na znalezienie usterki
posty typu cos mi stuka czy cos mi piszczy są bezsensowne bo po prostu tego nie mozna zdjagnozowac zdalnie :P
i nie dziw sie ze po takich postach forumowicze jada z docinkami

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00