MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt cze 24, 2025 4:53 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

pomyslalem sobie, ze przydaloby sie tu zrobic jakis post, w ktorym mozna byloby zglaszac jakies uwagi, pytania i wnioski dotyczace rajdu, zadan i punktacji:

1. w konkursie elegancji zawsze wygrywaja zgodnie poprawnoscia "polityczna" klubu modele "/8" - jest ok, ale mozna zrobic konkurencje takze dla pozostalych modeli

2. dodatkowe punkty na trasie rajdu dla modeli w wersji amerykanskiej, ktore nie posiadaja licznika w km - z powodu utrudnienia w odczytywaniu itinerera

to tylko przyklady

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Numer GG: 85536
Każdy organizator ma prawo samodzielnie ustalać zasady punktacji ale obowiązują pewne zasady ogólne.

Nilovitz pisze:
1. w konkursie elegancji zawsze wygrywaja zgodnie poprawnoscia "polityczna" klubu modele "/8" - jest ok, ale mozna zrobic konkurencje takze dla pozostalych modeli

Wg. mnie wygrywają auta najładniejsze, najbardziej oryginalne, duże znaczenie ma też czy kierowca jest ubrany w strój z epoki i w jaki sposób przedstawi auto. Dużego znaczenia nie ma model ani wiek.
Wg. mnie wszystko zależy od opisu auta przez włąściciela.

Nilovitz pisze:
2. dodatkowe punkty na trasie rajdu dla modeli w wersji amerykanskiej, ktore nie posiadaja licznika w km - z powodu utrudnienia w odczytywaniu itinerera

Słaby pomysł masz takie auto to kombinuj :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Nilovitz napisał:

Słaby pomysł masz takie auto to kombinuj

Ostatecznie możnaby się pokusić o dostosowanie itinerera i dopisanie tych odległości w milach ;) ale czy komuś chciałoby się to przeliczać? Może po prostu bierz ze sobą kalkulator i niech pilot liczy [zlosnik]
XI zlot - to mój pierwszy zlot i rajd i nie wiem jak jest przeważnie, ale według mnie, było odrobinkę za łatwo. [zlosnik] (Tylko nie bijcie)

MERCEDES-BENZ A 160 CDI 2005r. Jeszcze nie mój.
Mercedes W123 240D 1979r. - do sprzedaży jako dawca.
VW GOLF 1,6 LPG AUTOMAT 3D 1990r. -"CZARNY LOTNIK" - Sprzedany.

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

bartekmw pisze:
Ostatecznie możnaby się pokusić o dostosowanie itinerera i dopisanie tych odległości w milach ale czy komuś chciałoby się to przeliczać? Może po prostu bierz ze sobą kalkulator i niech pilot liczy
XI zlot - to mój pierwszy zlot i rajd i nie wiem jak jest przeważnie, ale według mnie, było odrobinkę za łatwo. (Tylko nie bijcie)

Są problemy:
1 - trzeba by mieć auto w milach
2 - trzeba by mieć co najmniej 2 auta w milach
BO
w intinerze masz uśrednione wartości wskazań licznika i wcale nie muszą się pokrywać z rzeczywistą odległością - a przeliczenie ich wg przelicznika ( zamiana km na mile) mogła by się okazać przekłamująca - bo tu kilka metrów , tam kilka metrów - niech w mieście zrobi się z tego 200m i jest duża szansa skręcić nie tam skrzyżowaniu co potrzeba.
A aut z licznikiem tylko w milach było całe jedno

Paweł

Miałem k...tyle aut co niektórzy w podpisie, na drugie popularność, na trzecie szacunek - teraz mam rower

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MacKuz pisze:
Nilovitz napisał:

Słaby pomysł masz takie auto to kombinuj

1 mila -1,6 km
1 km-0,6 mili
rachunek jest dosc prosty
MacKuz pisze:
duże znaczenie ma też czy kierowca jest ubrany w strój z epoki

hehe,jaki strój jest adekwatny dla lat powiedzmy `80-lateks [zlosnik] ?

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Ostatnio zmieniony czw wrz 20, 2007 10:20 pm przez buckswizz, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

buckswizz pisze:
hehe,jaki strój jest adekwatny dla lat powiedzmy `80-lateks

kombinuj masz sie spodobac komisji i tyle :D

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

ok,pomysl oceny stroju adekwatnie do epoki auta,jest jak najbardziej trafiony

"litr benzyny wlej do żył żebys zły i twardy był"

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Pooglądaj sobie swoje własne, lub rodziców, fotki z lat '80 i potem przeszukaj ich szafy i coś z tego wykombinuj [zlosnik]

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

mojojojo13 pisze:
bartekmw pisze:
Ostatecznie możnaby się pokusić o dostosowanie itinerera i dopisanie tych odległości w milach ale czy komuś chciałoby się to przeliczać? Może po prostu bierz ze sobą kalkulator i niech pilot liczy
XI zlot - to mój pierwszy zlot i rajd i nie wiem jak jest przeważnie, ale według mnie, było odrobinkę za łatwo. (Tylko nie bijcie)

Są problemy:
1 - trzeba by mieć auto w milach
2 - trzeba by mieć co najmniej 2 auta w milach
BO
w intinerze masz uśrednione wartości wskazań licznika i wcale nie muszą się pokrywać z rzeczywistą odległością - a przeliczenie ich wg przelicznika ( zamiana km na mile) mogła by się okazać przekłamująca - bo tu kilka metrów , tam kilka metrów - niech w mieście zrobi się z tego 200m i jest duża szansa skręcić nie tam skrzyżowaniu co potrzeba.
A aut z licznikiem tylko w milach było całe jedno

Paweł

To już jest kombinowanie. Jeśli licznik nie przekłamuje, to kalkulator i przelicznik w zupełności wystarczą, a jeśli przekłamuje, to tak samo przekłamuje w milach jak i w kilometrach. Mój nie był zgodny z itinerem (wcale nie jest powiedziane, że to mój licznik przekłamywał [zlosnik]) i jakoś sobie poradziłem. W pewnym momencie po prostu zauważasz, że musisz dodać 100 metrów do notatek i pilot się nie nudzi. A skoro aut z licznikiem w milach było aż 1szt, to nic więcej, tylko udostępnić pilotowi kalkulator.
A w ogóle, to powtórzę jeszcze raz: uważam, że powinno być trochę trudniej. Co Wy byście chcieli po sznurku jechać? Jak będzie trochę utrudnień, to będzie ciekawiej ;)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

prawda jest taka, ze ja nie jezedze na licznik, ale mniej wiecej okresla sie odleglosc i wiadomo ile auto przejedzie

ok, te rozwiazanie jest omowione, moze sa inne proopzycje

na tej trasie, za malo bylo czasu na rozwiazywanie zadan, pytan... organizator dal 1 min. a mysle, ze potrzebne byloby bynajmniej z 5-7 minut na rozwiazania

"Szkoda Ziutka. Dobry był z niego herbatnik. Mógł jeszcze pożyć..."

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Przydałoby się, żeby trasa rajdu przebiegała tak, żeby można, a nawet powinno zwiedzić kilka ciekawych miejsc. No Wiecie: coś jak to muzeum kowalstwa. Jakieś zadanie zmuszające do obejrzenia tego miejsca - i oczywiście przewidziany na to czas. W tym rajdzie były chyba 2 takie miejsca, ale trochę za mało czasu na zwiedzanie. Można by to trochę rozbudować.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 34862
Marudy :),

My mieliśmy wystarczająco dużo czasu aby zwiedzić kościół i muzeum kowalstwa, ba nawet po drodze tankowałem co zajęło z 10 minut. Przepisów żadnych łamać nie musiałem, a przed metą obiadową czekałem kolejne 15 minut aby dojechać na czas [zlosnik] . <br>Dodano po 49 sekundach.:<br> Itinerer faktycznie prowadził jak po sznurku,i tylko w jednym miejscu się zgubiliśmy, pod koniec jadąc do gospodarstwa zamiast do krzyża z 2007 roku ;)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Nikt tu nie marudzi. Zostaliśmy poproszeni o napisanie co mogłoby być lepiej, więc piszemy, ale mimo to jesteśmy zadowoleni z rajdu. Wszystko można zrobić lepiej, nawet to, z czego jesteśmy bardzo zadowoleni.
Ja miałem dokładnie tak samo: dwie pomyłki trasy, tankowanie z pisaniem Fv - ponad 10 minut i 8 minut czekałem przed metą. Kościół i muzeum też zwiedziłem. Mówię o tym, że 2 obiekty, to odrobinę za mało. Powinno być więcej do zwiedzania i trudniej do nich trafić trafić ;) To gospodarstwo było fantastycznym urozmaiceniem - dla nas, nie wiem jak na to patrzył gospodarz [zlosnik], ale jak Go ktoś zna, to proszę Go pozdrowić od nas [zlosnik]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Nilovitz pisze:
dodatkowe punkty na trasie rajdu dla modeli w wersji amerykanskiej, ktore nie posiadaja licznika w km

Hej

Specjalnie dla posiadaczy pojazdów z USA w Oleśnicy zrobimy przelicznik w milach. Słuszna uwaga Nilo.

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

sebi pisze:
Oleśnicy zrobimy przelicznik w milach

a dla tych co zgłoszą ze licznik im przekłamuje o 300 metrów na 2 km też zrobimy odpowiednie przeliczniki [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

wg mnie przerost formy nad treścią :P

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00