MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 3:03 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wpadka
postmistrz
Awatar użytkownika

Dziś rano dostałem maila od Sztefana z Niemiec z zapytaniem czy mam dyfer z półosiami do silnika 2.0. No to ja na to, że mam i chwalę się, że przeleciał jedyne 190.000. Przed chwilą przyszła odpowiedz. Sztefan pisze, że to w/g niego bardzo dużo, bo jego W123 ma oryginalne 78.000 km. Ale już znalazł dyfer poniżej 100 tys za jedyne: 260 EUR & mimo wszystko bardzo dziękuje za odpowiedz. Poprosiłem o fotkę i życzyłem miliona na zegarze. No bo co innego miałem powiedzieć?? [totalszok] [totalszok] [totalszok]

Obrazek

Tytuł: Re: Wpadka
wiarus junior

(me: how) pisze:
Dziś rano dostałem maila od Sztefana z Niemiec z zapytaniem czy mam dyfer z półosiami do silnika 2.0. No to ja na to, że mam i chwalę się, że przeleciał jedyne 190.000. Przed chwilą przyszła odpowiedz. Sztefan pisze, że to w/g niego bardzo dużo, bo jego W123 ma oryginalne 78.000 km. Ale już znalazł dyfer poniżej 100 tys za jedyne: 260 EUR & mimo wszystko bardzo dziękuje za odpowiedz. Poprosiłem o fotkę i życzyłem miliona na zegarze. No bo co innego miałem powiedzieć?? [totalszok] [totalszok] [totalszok]

Obrazek

Hehe... A Stefan ma to auto od nowosci? Ew. ma kompletna ksiazke napraw i przegladow od nowosci auta? Uswiadom kolege, ze w niemczech tez cofaja liczniki i jak nie lapie sie na ktorys z wymienionych przypadkow, to jego auto ma zapewne conajmniej 278kkm (lub ze dwa razy wiecej jezeli to byla taksowka lub inne auto sluzbowe), czego dowodem jest to, ze potrzebuje dyfer ;-))))))))))))))))))))))))

Tytuł:
swój chłop

eeee no nie stresujcie Sztefana .....jakbyście sie poczuli gdyby ktoś powiedział Wam, że mesia którą posiadacie zbliża sie do miliona km a Wy sądziliście że ma jedynie 300tys i że używana była przez większość czasu jako taxi przez jakiegoś cygana lub turka(bez obrazy dla wyżej wymienionych) ?? [zlosnik] normalnie atak serca murowany [zlosnik]

Tytuł: Re: Wpadka
postmistrz
Awatar użytkownika

szdowk pisze:
Uswiadom kolege, ze w niemczech tez cofaja liczniki i jak nie lapie sie na ktorys z wymienionych przypadkow, to jego auto ma zapewne conajmniej 278kkm (lub ze dwa razy wiecej jezeli to byla taksowka lub inne auto sluzbowe), czego dowodem jest to, ze potrzebuje dyfer ;-))))))))))))))))))))))))

Chyba jesteś włascicielem auta z syndromem Tony'ego Halika, który co najmniej 7-krotnie okrążył kulę ziemską. [zlosnik]
Zakładam uczciwość zagranicznego kolegi i nie widzę powodów, dla których mógłby być to blef, szczególnie po obejrzeniu fotki. Jestem też w stanie wyobrazić sobie conajmniej kilka przyczyn, dla których mimo tak małego przebiegu potrzebny jest mu dyfer, ale w szczegóły nie wnikam.
Widziałem live W123 z przebiegiem poniżej 100 tys, ale to absolutny rekord.
Lepiej powiedz dlaczego jotpeg przestał działać, mógłbyć za duży?? Rano jeszcze funkcjonował.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00