Bez przeesady, mercedes miał kilka wpadek (księgowi przegadali inzynierów w latach 90tych ) ale chyba teraz poprawia się jakość. Co innego technologia - mercedes był zawsze 15 lat naprzód przed resztą więc jest co tam się psuć. Pewnie jak wprowadzali w115 z niezależną osią, na wahaczach ,z tarczami hamulociwymi to wszyscy się łapali za głowę po co te wszystkie udziwnienia i kto to naprawi.
Tak samo teraz - nie dawno każdy taryfiarz twierdził że nigdy okulara bo za drgie w naprawie i nikogo nie stać, a teraz prosze - więcej okularów niż baleronów. Każdy teraz gada że stary okular jest ok, ale nowy zly. Za 10 lat znowu wszyscy się przesiądą na W211 a bedą nażekać na w212 i tak dalej.
Co innego kierunek stylistyczny i modele. Dla mnie stylistycznie mercedes jest nadal nr 1 a dowodem jest tego np nowa C-klasa, wystarczy ją postawić koło innych civiców/corolli które niczym się od siebie nie różnią i widać różnice. Powiem tyle - nieraz uważałem jakiegoś mercedesa za niedorobionego ale teraz wiem że do każdego modelu trzeba poprostu dojżeć. Widać to najlepiej po latach gdy cała reszta wygląda staro i dziadowato a mercedesy są nadal dobre. Gdyby daewo wypuściło np w202 jako 'chevrolet amanteo' to napewnol sprzedawałby się dobrze
A co do modeli typu hatchback'i, mini-suvy itp - niestety takie czasy. Jaguar robi kombi, cadillac SUV, szyscy dają d...
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)