peeteer pisze:
jaka opinia o S- 140?
Co robiliście w Waszych autkach?
Moja opinia o W 140 jest jak najlepsza. Auto prowadzi się pewnie, nie potrzeba nawet czujników prarkowania. Silnik rzędowy 3,2 na pewno będzie tańszy w utrzymaniu niż v8 albo v12. W moim (600) wymieniałem pompę wodna, po ok. 180 tys. km ale nie wiem czy ten typ tak ma, czy to przypadek. Wymieniałem też płytę elektryczną w skrzyni biegów - brzmi groźnie, ale nie jest to jakas tragedia. Troche cieknie też przekładnia kierownicza. Czeka mnie też wymiana kilku elementów w zawieszeniu, ale podobno w tym przypadku trzeba troche dojeździć i zrobić je kompleksowo. Jak w każdym mercedesie proponuję sprawdzić wycieki olejów z wszelkich możliwych miejsc:)
Jeżeli nie znasz sie za dobrze na 140, to koniecznie pojedź z autem do jakiegos warsztatu, który sie specjaliuje w mercedesach, bo nie są to auta, w których, każdy samemu sobie wszystko zrobi. W cięższych i szybkich modelach szybko zużywają się tarcze i klocki.
Jeśli chodzi o wady, to może brak telewizora, np. BMW już wtedy monotował taki sprzęt w 7kach, ale i tak nie zamieniłbym się na BMW.
Polecam skóre, bo jest efektowniejsza i łatwiejsza w utrzymaniu niż materiał. Łatwo też mozna się przyzywczaić do elektrycznego ustawiania foteli. Obu tych rzeczy nie ma ten wystawiony przrz OTOMOTO.