MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt sie 15, 2025 2:26 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
wiarus senior

ufo pisze:
a teraz pytanie bardziej zwiazane z elektryka mam
gdy zalaczam swiatla to podsietla sie tylko pozycje skrzyni biegow a reszta tj. podswietlenie zegarow, pokrętel, przyciskow itp nie dziala, bezpieczniki sa sprawne a zarowki nie sa popalone ...

Poruszaj( z wyczuciem) regulatorem ustawiania jasnosci instrumentow na desce. To sie czesto "zwiesza". U mnie jest czasami podobnie.

ufo pisze:
co do oleju to dowiedzialem sie ze jest zalany ELF SPORTI SRI 15W40.
jak myslicie, zalac tym samym czy kupic cos innego ?

O olejech bylo juz wiele, ale 15W40 bym do tego silnika zdecydowanie odradzal. Silnik M102 a zwlaszcza w wydaniu 16sto zaworowym jest wrazliwy na lepkosc oleju.Wlej mu dobry przynajmniej polsyntetyczny olej(5L), a potem ewentualnie synteteyk. Ja leje u siebie Motul-a 5W40.

pozdr

Numer GG: 8788184
ok, mozna powiedziec ze wszystkie moje poprzednie wywody zostaly juz rozwiazane i zaczalem normalnie jezdzic :)
ale okazalo sie ze nie dziala kickdown :-?
tego pstryczka pod pedalem gazu sprawdzilem i jest sprawny,wlazlem pod auto co by sprawdzic czy jest tam wiazka podpieta do skrzyni i jest, przeczyscilem styki bo myslalem ze to cos pomoze ale jednak sie mylilem i kd dalej nie dziala ... moze ktos podeslac jakis pomysl jak dalej szukac 'usterki' ?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00