Wookee pisze:
Bukol pisze:
Łukasz, chyba mnie źle zrozumiałeś. Nie należę do forumowej frakcji anty_em_stodziesięć. Widziałem jak ten silnik pracuje przy 200km/h w pewnej W116 (zielonej?
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
) i wszystko OK. Ale nadal, mimo starszej konstrukcji, większej paliwożerności (czy to będzie 16 czy 18 to już jeden wój) czy nawet mino gorszych osiągów (350) wolę V8. Ja po prostu lubię jazdę na wolnych obrotach, przy użyciu momentu obrotowego, a nie mocy (może dlatego lubię także dezle). Jeżeli mam "katować" na wysokich obrotach to niech to będzie turbo, napęd 4x4 ... np. Subaru. IMO do dostojnej 116 pasuje dostojne V8 z jej należnym stylem jazdy.
Ależ wcale tak nie przypuszczam. Żartowałem sobie z tej opcji znikającej 280 (coś jak Dodge w stosownym filmie

)
Ja też nie należę do takowej frakcji. Fakt, że nasłuchałem się o jego przeciekach

, ale widziałem ze dwa ładne i tak sam dla siebie uważam, że jest to całkiem fajny silnik, szczególnie z 4 lub 5M.
Dokładnie to jest tak, że uwielbiam toczyć się przy 1500 rpm, a że na trasie V8 potrafi mieć kopa? Tak fabryka ten samochód wymyśliła
Miałeś SECa, to sam wiesz najlepiej.
Wydaje mi się jesnak, że to było do mnie...
Maćku ja wiem, że nie należysz do frakcji anty M 110 (czasem wydaje mi się, że nie należe do niej tylko ja, Ty i AMG
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
). Uważam, że M 110 w latach swojej produkcji był nieprawdopodobnie nowoczesny i dlatego dobrze się zsprawuje dziś. V8 piękna rzecz, ale taka trochę amerykańska, a R6 jest bardziej europejskim symbolem i to symbolem luksusu w owych czasach. Poza tym to były czasy pojedynku MB i BMW na R6. To wspaniały pojedynek. Szkoda tylko, że dziś BMW pozostało samo na placu boju...

V8 europejskie jest tylko namiastką tych z USA, a wprzypadku MB tylko M 100 jest wyjątkiem. Tak napiszę: V8 to V8, a R6 to R6. Absolutnie nie jestem wrogiem V8, ale jak mam mieć V8 to naprawdę duże. Jeśli chodzi o konfrontację M 110, M 116 i M 117 w kontekście W 116 to M 110 ma ta przewagę, że był w pakiecie z 4-stopniowym automatem i właśnie dlatego daje sobie radę.
Pozdrawiam, ja zwolennik R6

.