Zibi58 pisze:
Witam...mam pytanko gdzie jest umiejscowiony zbiornik na podciśnienie"wydmuszka na jajka" w 300D, w komorze bagażnika nad zbiornikiem paliwa nie ma miejsca ani otworów na zamocowanie jego, kupiłem takie wydmuszki "12 kulek" i nie wiem gdzie je wsadzić???
Ten zbiornik ma wejść między zbiornik a półkę pod tylną szybą dokładnie w połowie długości baku. Na zbiorniku podciśnienia powinny być naklejone paski gąbki aby był pewnie odizolowany od blach zbiornika i karoserii. Zamocowanie, przynajmniej u mnie, zapewnia śrubka wypuszczona od góry z otworu w półce podszybia prawie na samej krawędzi od strony klapy bagażnika
Zibi58 pisze:
w bagażniku mam dwie rurki jedna żółto zielona, druga żółto czerwona, którą dac na te zbiorniczki??? ...
Do zbiornika podciśnienia potrzebny jest trzeci przewód (oznaczony szarym paskiem). Idzie on ze zbiornika, po podłodze samochodu z prawej jego strony wraz z przewodami obsługującymi drzwi z prawej i bagażnik, wchodzi do przedniego słupka i dalej pod deską rozdzielczą przechodzi na lewą stronę auta, wychodzi do komory silnika nad obudową filtra oleju (w dieslu). Tu jest podłączony do trójnika z zaworem zwrotnym.
PS poszukaj w archiwalnych postach był gdzieś rysunek schematu centralnego. Myśle że by Ci się przydał