MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 6:08 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Panowie, chwila bo coś mi nie pasuje z tymi rodzajami zbiorników. Ja mam i ten w przednim lewym błotniku i wydmuszki w bagażniku. Jesteście pewni tej teorii?
Mnie się wydawało, że zbiorniczek pod błotnikiem jest w każdym, a ten w bagażniku dodatkowo mają egzemplarze z centralnym zamkiem...

Moja teoria mówi mi że ten w przednim nadkolu to miały egzemplarze z automatem. "Pojemnik na jajka" zaś miały samochody z centralnym. Bez centralnego i automatu nie miały żadnego zbiornika bo nie musiały mieć.
Ale to tylko moja teoria [oczko]

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
weteran

Maniek pisze:
wojz pisze:
Panowie, chwila bo coś mi nie pasuje z tymi rodzajami zbiorników. Ja mam i ten w przednim lewym błotniku i wydmuszki w bagażniku. Jesteście pewni tej teorii?
Mnie się wydawało, że zbiorniczek pod błotnikiem jest w każdym, a ten w bagażniku dodatkowo mają egzemplarze z centralnym zamkiem...

Moja teoria mówi mi że ten w przednim nadkolu to miały egzemplarze z automatem. "Pojemnik na jajka" zaś miały samochody z centralnym. Bez centralnego i automatu nie miały żadnego zbiornika bo nie musiały mieć.
Ale to tylko moja teoria [oczko]

Przekombinowana ta teoria [oczko], mam manuala. I od razu zaznaczam, że nic nie było kombinowane, jest to wszystko FABRYCZNE

Tytuł:
swój chłop

Witam...u mnie w bagażniku ani nie miejsca, ani nie ma żadnych otworków na przykręcenie śruby od wydmuszki, i tak jak pisałem sa tylko dwa przewody żłto-zielony i żłto-czerwony, jak twierdzi gostek który mi dorzucił te wydmuszki są to przewody od klapki zbiornika paliwa i od zamka bagażnika, dzisiaj zaraz poszukam tego zbiorniczka pod lewym nadkolem ...no i wtedy się okaże gdzie to ma i jaki rodzaj 300D,narazie sprawdziłem jak idą przewody i niegdzie nie ma śladu żeby był jakiś trzeci szary w bagażniku, nawet pod tylna kanapą są tylko korytka na dwa...

Tytuł:
Klubowicz

Zbiernik pomiedzy nadkolem i blotnikiem na inny ksztalt.

Tytuł:
swój chłop

Witam...no i Panowie...zbiornika pod nakolem nie znalazłem,ale!!!!!!! znalazłem tą rurkę z szarym paskiem, była podłączona do trójnika razem z czerwonym i zielonym paskiem...zaraz za grodzią między zbiornikiem a komorą bagażnika...więc rozłączyłem zaślepiłem te z czerwonym i zielonym, szary do wymuszek jest ich czternaście (jajek) 12 + 2 płaskie...i co?????? działa centralny jak ta lala!!!!!!!! DZIĘKI MANIEK!!!!!!!!!!! ZA INSTRUKCJE!!!!!!!! a co do otwierania i zamykania narazie wypróbowałem 10 razy , i otwiera,zamyka jeszcze zobaczymy jeszcze jutro rano co mi zaśpiewa.... :lol: pozostało mi teraz dwie rurki w bagażniku zaślepione, może jednak od klapki wlewu paliwa?? co do zamocowania to jest jeden otwór na śrubę na samym brzegu od strony bagażnika TAK JAK TO OPISYWAŁ MANIEK, ale drugiego otworu nie ma, wydmuszki mają dwie śruby, wywierce najwyżej.Wązne że działa!!!!!! JESZCZE RAZ DZIĘKI!!!!!! za porady.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00