MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 30, 2025 6:09 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior

Maniek pisze:
Ja uważam że wymina łańcucha rozrządu przy tym przebiegu (o ile jest on prawdziwy) to głupota.

[zlosnik] [zlosnik]
Bardzo mi się podobają wasze te i inne takie opinie .
Ale wybaczcie już taki jestem ,że mam swoje zdanie .A kupno z ASO tak czy inaczej będzie moim celem w KAŻDYM przypadku kiedy tylko będę mógł i będzie to w moim zasięgu (finansowym) a tutaj okazuje się że że mam rację.Bo w ASO ten łańcuch koszuje 36 Euro.Podobno w ASO we Frankfurcie jeszcze taniej :) ale nie mam tam telefonu :(
Merytoryczną stronę wypowiedzi kolegów pozostawiam im samym do oceny.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Ale wybaczcie już taki jestem ,że mam swoje zdanie .A kupno z ASO tak czy inaczej będzie moim celem w KAŻDYM przypadku kiedy tylko będę mógł i będzie to w moim zasięgu (finansowym) a tutaj okazuje się że że mam rację.Bo w ASO ten łańcuch koszuje 36 Euro.Podobno w ASO we Frankfurcie jeszcze taniej :) ale nie mam tam telefonu :(

Kiedys kupilem zaroweczki do podswietlenia pokretel od nawiewu w sklepie z art. elektronicznymi - cena ok1PLN firma NARVA moc 1,2W, nastepnie wybralem sie do ASO w celu zakupienia takiej samej zaroweczki, gdyz myslalem, ze bedzie lepiej jak wstawie oryginalna, i zakupilem w ASO identyczną zaroweczke firmy NARVA o mocy 1,2W za jedyne 8,05 PLN!!

Bez komentarza!!

Tytuł:
Klubowicz

Irek pisze:
już taki jestem ,że mam swoje zdanie .A kupno z ASO tak czy inaczej będzie moim celem w KAŻDYM przypadku kiedy tylko będę mógł i będzie to w moim zasięgu (finansowym) a tutaj okazuje się że że mam rację.Bo w ASO ten łańcuch koszuje 36 Euro.Podobno w ASO we Frankfurcie jeszcze taniej :) ale nie mam tam telefonu :(

Cena dobra. Co do cen w ASO to z reguly sa takie same, mozna je sprawdzic w necie jak sie zna numer czesci. Zmienia sie % Vatu i ewentualny upust. Co do idei wymiany lancucha rozrzadu po 90tkm bedziemy mieli inne opinie [zlosnik] To nie Fiat z paskiem zebatym, a MB i lancuch ;)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Irek pisze:
Maniek pisze:
Ja uważam że wymina łańcucha rozrządu przy tym przebiegu (o ile jest on prawdziwy) to głupota.

[zlosnik] [zlosnik]

Jeśli tak bardzo chcesz wszystko z ASO - Twoje pieniądze.
Jeśli chcesz uciec przed podwyżką za oldtimera - logiczne
Jeśli chcesz wymieniać, coś co nie powinno sprawiac kłopotu jeszcze pzrez dłuuugi czas - Twoje prawo.

Rozważ proszę następującą opcję - kupno wszystkiego co trzeba do wymiany rozrządu, skoro możesz mieć taniej i zeskładowanie całości w kątku. Raczej nie popsuje się tam [zlosnik]

Jak trzeba będzie, to wymiana, ale porządna.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Tytuł:
wiarus junior

Wookee pisze:
Jeśli tak bardzo chcesz wszystko z ASO - Twoje pieniądze.
Jeśli chcesz uciec przed podwyżką za oldtimera - logiczne
Jeśli chcesz wymieniać, coś co nie powinno sprawiac kłopotu jeszcze pzrez dłuuugi czas - Twoje prawo.

Rozważ proszę następującą opcję - kupno wszystkiego co trzeba do wymiany rozrządu, skoro możesz mieć taniej i zeskładowanie całości w kątku. Raczej nie popsuje się tam [zlosnik]

Jak trzeba będzie, to wymiana, ale porządna.

Z przyjemnością się to przeczytało a już myślałem że piszę po wietnamsku ,albo mongolsku :)

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.

W123 200D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00