adi_1233 pisze:
Frytejro wiesz jesteś płytki jak ta zupa bez ziarenek smaku... wybór u ciebie na mercedesa to padł chyba przez losowanie albo spadek...
chyba nie rozumiesz że mercedesy do końca lat 90 to kwintesencja motoryzacji... może i 140 nie jest jeszcze klasykiem ale ma wszystkie potrzebne elementy aby się nim stać... mercedesy 600 to król... jeździły nimi najważniesze osoby i do teraz gdzieniegdzie jeżdżą...
ziomus plytki to Ty jestes albo bardziej doglebnie by brzmialo Twoj poziom to ponizej depresji jest..
po pierwsze nikogo nie obrazalem piszac swoja wypowiedz a Ty to zrobiles,
po drugie nie wiesz czemu moj wybor padl na Mercedesa wiec sie nie wypowiadaj bo tak samo pieprzysz o moim wyborze jak o slusznosci tego silnika w tym aucie - wiesz tyle co nic a plumkasz na kazda strone!
po trzecie wiem co to kwintesencja motoryzacji i o ile w140SE/SEL do niej mozna zaliczyc tak model CL nie, i o ile te auta dawniej byly malo awaryjne i drogie to wcale nie znaczy ze najlepsze, albo jedyne i mimo iz posiadam 2 mercedesy, mam ochote na nastepnego to nie opowiadam kazdemu dookola ze na swiecie tylko i wylacznie sie liczy MB...zwlaszcza ze teraz MB to jest SHIT, chociaz sie chlopcy poprawiaja.
a co do renowacji i klasykow to akrat mam o tym pojecie ... Ja swoj motor rowniez przerobilem sobie mimo iz jest klasykiem i polowa ludzi patrzy na to krzywo, mimo iz im sie podoba(bo to niby nie orginal juz) a zrobilem to z tego samego powodu co "prawdziwi" Harleyowcy w stanach robia ze swoimi Harleyami - tam HD ma dusze pod warunkiem ze jest w nim ingerencja wlasciciela, ze jest unikatowy bo przerobiony ze smakiem a nie kawal blachy i srob ktory wyjechal z salonu i jest takich samych tysiace. Tam sie nikt nie przejmuje tym ze to juz nie orginal...tam kazdy mowi : teraz mam orginala..a nie tak jak tutaj : mam orginalnego HD za ktorego zaplacilem tyle i tyle i jestem cool, spadaj dzieciaku i nie dotykaj. Pojecia orginalnosci sa jak widzisz rozne, tak jak i rozni sa ludzie.
To jest forum i o ile mod nie zabroni wlascicielowi to niech opisuje nawet to jak zrobil CL600 na mocz, a jak Tobie to nie pasuje to poprosu nie wchodz w ten temat i nie nabijaj licznika nawracaniem ludzi albo gadaniem o swoich przekonaniach. Autor postu pochwalil sie tym co zrobil a nie pisal : ze tak nalezy albo nie nalezy !!!