MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 04, 2025 1:31 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
wiarus senior
Awatar użytkownika

Mnie też się wydaje, że przód to I seria.
Zagłówki można było sobie zażyczyć.
AMG pisze:
Sadze ze kołpaki mogly byc tylko w kolorze nadwozia .

Jak to było z tymi kołpakami? Widziałem zdjęcia z taśmy montażowej z roku 1967 lub 1968 i tam definitywnie widać, że "trapez" ma kołpaki niepomalowane :-? ...
P.S. Trapez, kubuś, puchatek - jak jeszcze ludzie nazywają to auto :roll: .

Klubowicz
Awatar użytkownika

misiek pisze:
AMG pisze:
Sadze ze kołpaki mogly byc tylko w kolorze nadwozia

Jak najbardziej [ok]

Mitu pisze:
Jak to było z tymi kołpakami? Widziałem zdjęcia z taśmy montażowej z roku 1967 lub 1968 i tam definitywnie widać, że "trapez" ma kołpaki niepomalowane ...

Chyba że to 67 rok (co bardzo prawdopodobne) i zanim auta trafiły do ludzi to zdjęto kołpaki i pomalowano

Obrazek
Ja słyszałem jeszcze że kołpaki w 1 serii 115 były ze zwykłej blachy pochromowanej a póżniej wymyślono nierdzewkę

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

wiarus senior
Awatar użytkownika

Maniek pisze:
misiek pisze:
AMG pisze:
Sadze ze kołpaki mogly byc tylko w kolorze nadwozia

Jak najbardziej [ok]

Mitu pisze:
Jak to było z tymi kołpakami? Widziałem zdjęcia z taśmy montażowej z roku 1967 lub 1968 i tam definitywnie widać, że "trapez" ma kołpaki niepomalowane ...

Chyba że to 67 rok (co bardzo prawdopodobne) i zanim auta trafiły do ludzi to zdjęto kołpaki i pomalowano

Obrazek
Ja słyszałem jeszcze że kołpaki w 1 serii 115 były ze zwykłej blachy pochromowanej a póżniej wymyślono nierdzewkę

Dokładnie o to zdjęcie mi chodziło [usmiech] . Jednak nie wykluczone, że to jest rok 1968. Kołpaki z I serii można sprawdzić, ale chyba od początku były nierdzewne... :-?

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
No i chłopaczek wystawia czerwoną po raz kolejny http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=25356982 - tym razem zapodał trochę więcej zdjęć - widać połamaną deskę rozdzielczą o której wcześniej słowa nie było, ohydne pokrowce które wg niego są oryginalną mercedesowską tapicerką, a pod maską akumulator od ciężarówki [wcale się nie dziwię, że zimą nie miał problemów z zapaleniem]. Ponieważ jestem zainteresowany tym autem, do gością po wielkich trudach się w końcu dodzwoniłem - kontakt tak samo tragiczny jak przez maila [miałem wrażenie, że rozmawiałem z jakimś nielatem który powierzchownie odsztyftował rodzinne auto które gniło gdzieś na podwórzu i teraz chciałby zbić na tym fortunę - ściema leci wartkim strumieniem]. Powiedzcie czy na fotkach widzicie jeszcze coś niepokojącego, co z góry mówiłoby "stary, odpuść sobię tę minę"? Mam trochę daleko do dziury w której stoi to auto, a nie znam nikogo kto by miał blisko by skoczyć i obejrzeć machinę - Wrocław-Jarosław-Wrocław to całodzienny trip i trochę wypalonego gazu. Koleś chce obecnie za auto 8K, ale planuję go zniżyć do 5,5K jeśli auto będzie warte zachodu - bo inaczej zostanie z tym autem i koniec, nikt nie da tyle za samochód z tysiącem znaków zapytania [gość nawet nie potrafił mi powiedzieć jaki olej do niego leje].

Tytuł: Re: Eh :-)
Klubowicz

Tutaj, ktos sprzedaje co prawda II serje, ale za to auto na zdjeciu wyglada apetycznie i gosc pewnie bedzie bardziej komunikatywny:

http://www.mb.org.pl/forum/showthreaded ... =5&o=&vc=1

wiarus senior
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Tutaj, ktos sprzedaje co prawda II serje, ale za to auto na zdjeciu wyglada apetycznie i gosc pewnie bedzie bardziej komunikatywny:

No rzeczywiście, auto wygląda znacznie lepiej [choć ten kolor to niekoniecznie to co trygrysy lubią najbardziej]. W tej chwili mam problem z zarejestrowaniem się na tym forum, ale jutro spróbuję się skontaktować i dowiedzieć więcej. 8K to dolna granica mojego budżetu na W115 którego przez jakiś czas nie będę musiał odstawić na kołki.

dzięki za info, pozdrawiam

weteran
Awatar użytkownika

Jezeli chodzi o tego zoltego to widzialem go na innych fotkach i wyglada na nich bardzo dobrze jest w lecie na alufelgach mysle ze wart zainteresowania [cool] .

A jesli on jest dla ciebie za tani [zlosnik] to na allegro sa dwa jeden za 15 a drugi 28 tyś zl [zlosnik]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

wiarus senior
Awatar użytkownika

AMG pisze:
A jesli on jest dla ciebie za tani [zlosnik] to na allegro sa dwa jeden za 15 a drugi 28 tyś zl [zlosnik]

Nie jest za tani :-) Myślałem wygospodarować max do 12K na /8, ale nie koniecznie za jednym zamachem [albo przynajmniej jeszcze nie w tej chwili], inaczej już bym kupił już dawno silber arrow Pszczoły - nie ukrywam, że bardziej podoba mi się pierwsza seria
8K to jest kapkę więcej niż w tej chwili mogę dać, ale dla dobrej okazji nie takie mury można przeskoczyć. A w ramach relaksu dziś wieczorem zamierzam się przejechać na oględziny 240D II seria który dotychczas był używany jako wół roboczy, cena symboliczna... jak znam życie to Sebi już był go obejrzeć... ;-)

wiarus senior
Awatar użytkownika

laudan pisze:

Ten 'gosc'' to Piotrpiotr, moze niektorzy pamietaja go z Kalisza.. a w115 ciekawe, naprawde warte zainteresowania. Szkoda, ze II seria [usmiech]
Auto ma dosc ciekawa historie (zaden szczepan czy cus w ten desen) [ok]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73
jareg@mb.org.pl
http://www.mb.org.pl/

wiarus senior
Awatar użytkownika

TrickyKid pisze:
niekoniecznie to co trygrysy lubią najbardziej]. W tej chwili mam problem z zarejestrowaniem się na tym forum, ale jutro spróbuję się skontaktować i

Jakiz to masz problem? Moze pomoge [zlosnik][hehe]

Jarek, w123 230TE '85, w126 500 SEC '88, w126 560SEC '88, w116 450 '73

jareg@mb.org.pl

http://www.mb.org.pl/

wiarus senior
Awatar użytkownika

JareG pisze:
TrickyKid pisze:
niekoniecznie to co trygrysy lubią najbardziej]. W tej chwili mam problem z zarejestrowaniem się na tym forum, ale jutro spróbuję się skontaktować i

Jakiz to masz problem? Moze pomoge [zlosnik][hehe]

Wywalało mi błąd serwera przy próbie rejestracji. Ale spoko, mam już namiary mailowe i GG, będę się kontaktował :-)

pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00