MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz sie 24, 2025 8:56 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Widzę ,że z meskiem troche roboty bylo ;-) ale bedzie wygladal jak nowy ;-)

FENIX pisze:
Wookee pisze:
Ale ruch w interesie. To tak do sesji fotograficznej, czy zawsze tak zasuwają wokół twojej gwiazdy [oczko] [zlosnik]

zawsze tak zasówają jak przychodzi właściciel .... a jak go nie ma to auto idzie w kąt ;) [zlosnik] ;)

dzis bylem zobaczyc jak tam moj mesiek - i wiecie co- lakiernik nie zjawil sie w pracy - nikt nie wiedzial gdzie jest (albo taka sciema) - normalnie załamka - a mieli zaczac go dzis malowac :-(

MB Silesia Club Poland

www.mb.slask.pl

Tytuł: pyt do Grakoz
swój chłop
Awatar użytkownika

tak z czystej ciekawosci mozesz powiedziec ile zaplaciles badz zaplacisz za zrobienie swojego meska ?!

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Jwśli to jest pytanie do mnie to razem z kupnem to wyjdzie coś koło 6k zł a jeśli to pytanie do Chrispeedy to niech sam sięwypowie.

PS. Przy moim meśku taki ruch bo to już ostatki :) Jutro malowanko a odbiór gdzieś koło niedzieli lub poniedziałku. Co myślicie o kolorze? Czy były takie podobne fabryczne kolory w beczkach?

Ex: W123 80' 240D; W123 83' 200D; W123 84' 240D; W123 81' 200D

Tytuł:
wiarus senior

dolaczam sie do pytania+zakres prac
z gory dziekuje pozdr

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Przy mojej beczuni roboty było sporo. Na jesieni zeszłego roku silnik przeszedł kapitalny remont. Wtedy jeszcze nie miałem zamiaru go kupowaćale, że znam właściciela t owiem co było robione. Gdzieśw marcu tego roku po wielu próbach nieudanych sprzedaży pojawiłem się ja i mój ojciec. Od tej chwili samochód jest robiony dla nas. Zakres prac obejmował rozebranie samochodu do gołej blachy, połatanie podłogi, która była mocno przegniła, naprawa blach zewnętrznych (np okazało się, że przednie błotniki trzymały się na silikonie :) ) a teraz samochód został pomalowany ciemnym podkładem. Chciałem zauważyć, żę samochód na 90% nie miał żądnych poważniejszych przygód blacharskich. W dniu dzisiejszym 8 czerwca samochód zostanie pomalowany. Drzwi, maska i klapa zostały pomalowane już w zeszłym tygodniu co widać na zdjęciach. Potem to już tylko włożenie wszystkich wyjętych części do środka oraz innego wnętrza w kolorze granatowym. Potrwa to kilka dni ale powinno być dobrze. Obiecuję, że jak go odbioręto zrobięsesję zdjęciową. Pozdrówka z Augustówka

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

"Grakoz"]Jwśli to jest pytanie do mnie to razem z kupnem to wyjdzie coś koło 6k zł a jeśli to pytanie do Chrispeedy to niech sam sięwypowie.[/quote]

Koszt zrobienia mojego meska to 3750 zł razem z farba oraz innymi materialami..... ( farba tania ine byla - bo to bezie granat metallic perła z mercedesa E - produkowanego od 96 r ;-) )
Cytuj:

PS. Przy moim meśku taki ruch bo to już ostatki :) Jutro malowanko a odbiór gdzieś koło niedzieli lub poniedziałku. Co myślicie o kolorze? Czy były takie podobne fabryczne kolory w beczkach?

kolorek ladniutki.. bedzie Ci pasowal do granatowego wnetrza ;-)
zazdroszcze Ci ,ze Twoje autko bedzie lada dzien gotowe... ja juz sie swojego nie moge doczekac - juz prawie 2 miesiace woze sie maluszkiem :-/ Pozdrawiam

MB Silesia Club Poland

www.mb.slask.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Chrispeedy to masz szczęście, że wozisz sięmaluchem bo jeśli czytałeś mój podpis to wiesz czym ja teraz jeżdźę :( A trwa to już trzy i pół miesiąca. Jeśli uważnie przeglądałeś to forum to może pamiętasz jak w jednym z wątków pokazałem jak mój ojciec załatwił poprzednią "beczunię" na drzewie. Ta będzie już czwartą :) Kto miał więcej? Pozdro

Ps. Ja niestety nie miałem dużego wpływu na wybór koloru. Twój będzie łądniejszy :)

Tytuł:
wiarus senior

Ja juz kilka miesiecy poluje na moje wymarzone auto ale w miedzy czasie nispodziwenie dorwaly mnie klopoty finansowe i... rower/autobus/czasem astra classic ...ale wierze w to ze wkoncu odnajde te jedyna...a wam tylko pozazdroscic ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jeśli uważnie przeglądałeś to forum to może pamiętasz jak w jednym z wątków pokazałem jak mój ojciec załatwił poprzednią "beczunię" na drzewie. Ta będzie już czwartą :)

hehe - no widzialem ta beczunie.. fakycznie nie wyglądała ciekawie :-) Dobrze ,ze tacie sie w sumie nic nie stalo...

Cytuj:
Ps. Ja niestety nie miałem dużego wpływu na wybór koloru. Twój będzie łądniejszy :)

e - tam bedzie poprostu troszke inny ;-) a twoj tez jest ładny ;-)

Cytuj:
krzstian:
Ja juz kilka miesiecy poluje na moje wymarzone auto ale w miedzy czasie nispodziwenie dorwaly mnie klopoty finansowe i... rower/autobus/czasem astra classic ...ale wierze w to ze wkoncu odnajde te jedyna...a wam tylko pozazdroscic

Nie martw się wierze ,ze i ty znajdziesz kiedys tą swoja jedyna i tego właśnie Ci życze ;-)

Pozdrawiam

MB Silesia Club Poland

www.mb.slask.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Cytuj:
hehe - no widzialem ta beczunie.. fakycznie nie wyglądała ciekawie Dobrze ,ze tacie sie w sumie nic nie stalo...

I całe szczęście a to zasługa mercedesa i polskich spawaczy, że tak mocno w sumie zespawali dwie połowki w całość :)
Cytuj:
e - tam bedzie poprostu troszke inny a twoj tez jest ładny

wolałbym ciemniejszy a taki jak twój będzie to miał okularnik mojego świętej pamięci sąsiada, który zginął w nim
Cytuj:
krzstian:
Ja juz kilka miesiecy poluje na moje wymarzone auto ale w miedzy czasie nispodziwenie dorwaly mnie klopoty finansowe i... rower/autobus/czasem astra classic ...ale wierze w to ze wkoncu odnajde te jedyna...a wam tylko pozazdroscic

znam ten ból. u mnie też z kasą cienko bo poprzedni mesiek nie był ubezieczony ale musiałem cośz ojcem wykombinowaćbo do roboty potrzebny samochód :)

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam! Tu znowu ja. Jak to bywa z remontami i mój się trochę przeciąga. Miał byćtydzieńdo końca a wyszły dwa :) Ponieważ ostatnio komputer mi nawalał dopiero teraz prezentuję zdjęcia z postępu prac. Fotki są z zeszłej niedzieli (dzisiaj powinienem mieć aktualne). Samochód powinieniem odebrać jutro lub najpóźniej we wtorek. Chrispeedy a jak tam remont twojej Mercedes? Pochwal się jakimiś fotkami. Pozdro dla wszystkich.

PS. Przepraszam, za marną jakość ale strasznie świeciło słońce a jeszcze nie umiem odpowiednio dostroić aparatu :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

[quote="Grakoz"]Witam! Tu znowu ja. Jak to bywa z remontami i mój się trochę przeciąga. Miał byćtydzieńdo końca a wyszły dwa :) Ponieważ ostatnio komputer mi nawalał dopiero teraz prezentuję zdjęcia z postępu prac. Fotki są z zeszłej niedzieli (dzisiaj powinienem mieć aktualne). Samochód powinieniem odebrać jutro lub najpóźniej we wtorek. Chrispeedy a jak tam remont twojej Mercedes? Pochwal się jakimiś fotkami. Pozdro dla wszystkich.

Hallo ! No ja mialem troche problemow z moim lakiernikiem, ale juz mysle ,ze bedzie OK ...... samochodzik jeszcze nie jest pomalowany, ale mysle ,ze jest to kwestia dni... photki oczywiscie - zrobie jak tylko mesia zostanie pomalowana ;-) .. Widze ze zaaplikowales chromowane wlociki ;-) tez takie zakupilem ... efekt calkiem niezly - zwlaszcza na ciemnym tle ;-)

Pozdrowka

MB Silesia Club Poland

www.mb.slask.pl

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Witam. No ja to o swoich wlotach nawet nie wiedziałem dopiero jak majster założyłto zobaczyłem. Z niecierpliwościączekam ta twoje fotki. No i dobra wiadomość jutro (tzn we wtorek 22 czerwca) odbieram swoją MERCEDES. Jest kilka niedociągnięc i braków ale to kwestia dopieszczenia. Jak tylko będzie łądna pogoda (bo jak narazie to leje non stop) zrobiękilka fotek gdzeisw plenerze. Pozdro

PS. myślałem, że mój lakier będzie za jasny ale teraz jak już jakoś to wygląda doszedłem do wniosku, że jest fajnie a zwłąszcza jak alufelgi sązałożone :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00