MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 20, 2025 9:56 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

To mnie teraz zmartwiliście :(

Kupiłem beczkę w te wakacje. Kiedy zapytałem o olej odpowiedziano mi
że był zmieniany regularnie i taki jak leży w bagażniku.
Leżał Orlen SemiSynthetic :(...

A jeśli oni lali minerala? Od jakiegoś czasu dużo pali, kopci przy ciśnięciu i przerywa.

Mam nadzieje że lali półsyntetyczny :(
Czy mogę teraz zmienić na mineralny?

Pozdrawiam - Bartek :(

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

No to zalej minerał dobrej firmy i po kłopocie-jak bieze olej i motor nie jest pierwszej młodosci to nie ma sie co zastanawiac,po co lac tak dobry olej?

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
Klubowicz

Ja leje od 70tkm lotos mineral, a silnik pali i jezdzi [zlosnik]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 7505845
Bylem dzisiaj u elektryka pomierzyl akumulator stwierdzil ze w porzadku i nawet niedawno byl wymieniany nie sprawdzil co prawda swiec z braku czasu ale niedawno dwie u niego wymienialem wiec to raczej wykluczam. Faktem jest ze dzisiaj sprobowalem nowej metody podczas grzania odpalilem wszystkie swiatla na okolo 10 sekund i o dziwo po pierwszym grzaniu ladnie zaklekotal bez pomocy gazu - elektryk stwierdzil ze to zalecane i on tak zawsze u siebie robi jak jest zimniej bo wtedy elektrolit ma lepsze wlasciwosci jak bateria chwile pochodzi pod obciazeniem. Jak na razie klopot z glowy zobaczymy jak bedzie sie zachowywal jak temperatury spadna duzo ponizej zera. :-)

EX: W123 200 D 1985r. Manual @ White
EX: W123 300 D 1981r. Automatic @ White

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cremek pisze:
Bylem dzisiaj u elektryka pomierzyl akumulator stwierdzil ze w porzadku i nawet niedawno byl wymieniany nie sprawdzil co prawda swiec z braku czasu ale niedawno dwie u niego wymienialem wiec to raczej wykluczam. Faktem jest ze dzisiaj sprobowalem nowej metody podczas grzania odpalilem wszystkie swiatla na okolo 10 sekund i o dziwo po pierwszym grzaniu ladnie zaklekotal bez pomocy gazu - elektryk stwierdzil ze to zalecane i on tak zawsze u siebie robi jak jest zimniej bo wtedy elektrolit ma lepsze wlasciwosci jak bateria chwile pochodzi pod obciazeniem. Jak na razie klopot z glowy zobaczymy jak bedzie sie zachowywal jak temperatury spadna duzo ponizej zera. :-)

Jezeli chcesz lepiej podgrzac to nie trzeba dwa razy grzac tylko po prostu chwilke poczekac mimo ze kontrolka zgasnie . Kontrolka swiec sygnalizuje czas grzaniia swiec a nie ich wyłaczenie mimo ze nie swieci swiece nadal grzeja stycznik pyszcza dopiero po ok20s a to czasem juz moze bys pozamiatane i swiece spalone . Nie proponuje np.przekrecenie kluczyka i bawienie sie radyjkiem trzeba lekko zastartowac rozrusznikiem wyedu dopiero stycznik puszcza.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00