Witaj!
Przerabiałem ten temat w swojej beczułce kilka lat temu.
Nic nie musisz wiercić - w słupkach środkowych są zaślepki w które wstawiasz takie same włączniki krańcowe jakie uruchamiają przednią lampkę i (zdaje się) lapkę schowka, także kupisz takie bez trudu.
Jeśli chodzi o połączenia elektryczne, to ja zasilanie podpiąłem pod lampkę oświetlenia bagażnika, oczywiście "wpiąłem" się w kabinie, odszukałem w wiązce pod kanapą kabelek od oświetlenia bagażnika i z niego mam "plus". Wspomniany plus pociągnąłem do włączników krańcowych i z nich wprost do lampki.
Włącznik w konsoli środkowej jest najzwyklejszy w świecie - dwupozycyjny (działa/nie działa
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
) Do niego "plus" pociągnąłem... hmmm nie pamiętam skąd, ale z jakiegoś kabelka "pernament" czyli takiego który jest pod napięciem nawet gdy nie ma kluczyka w stacyjce. Z przełącznika jednym kabelkiem do tylnej lampki. Ot i cała filozofia. Największym problemem było chyba poprzeciąganie kabli tak, by wyglądały w miarę fabrycznie.
O nie, przepraszam!
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Największym problemem, było dyskretne przeciągnięcie kabla zasilającego lampkę pod podsufitką i niestety trochę go u mnie widać (tzn. poprzez odkształcenie na podsufitce)
Życzę powodzenia
![[smiech]](./images/smilies/smiech.gif)
. Jakbyś miał mimo tego co napisałem jakieś szczególne problemy to pytaj, postaram się pomóc
Pozdrawiam, Damian.