MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr sie 27, 2025 8:58 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mam pytanie- co może powodować ospałe budzenie sie do pracy silnika M110? Po przekreceniu kluczyka w stacyjce auto pieknie odpala za pierwszym razem, nawet w niskich temperaturach, ale ciut sie jakby dławi a po dodaniu gazu przygasa, a gdy odejmuje gaz silnik jakby sie budzi...Po 10- 20 sekundach silnik pracuje juz normalnie, ba hula nawet :) Opis jest mało fachowy, ale mam nadzieję, ze oddaje to co dzieje sie z moim 280 E zaraz po rozruchu. Silnik został zakupiony z instalacją gazu, ale ta wymienilem na nowiutka pare miesiecy temu. Do tej pory auto pracowalo wyśmienicie i nie stwarzało najmniejszych kłopotów. Stąd mój niepokój. Dodam, ze silnik nie "bierze" oleju, nic a nic:) To chyba jakis powód do zadowolenia, czy się mylę??

Proszę o pomoc i z góry dziękuję za poważne podejście do tematu.

Tytuł:
postmajtek

Witam. W124 230 znajomego mial podobny objaw, przy spokojnym nacisnieciu gazu jechal przy gwałtownym "zamulał" wręcz przestawał jechać. Była to awaria jakiegoś elementu zwiększającego cisnienie paliwa cos jak w gaznikowcach "pompka zrywu", napisze jutro co to jest dokladnie, bo dzis kumpel nie odbiera telefonu:( Pozdrawiam Tomek.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Ooo:) Dziękuje za zainteresowanie. Tylko u mnie nie ma problemu podczas jazdy!!Jedynie przez pierwsze pare sekund po odpaleniu. Pozniej jak juz napisalem " hula ". Pędzi tak jak 6cio cylindrowiec pędzić powinien. Więc może to nie to samo. Tym bardziej, ze po rozruchu problem wystepuje i przy delikatnymobchodzeniu sie z gazem i przy "podlodze". Wiec to raczej nie to. Poza tym to zupelnie inne silniki wiec wydaje mi sie, ze Twoja pomoc niestety nic mi nie pomoze. Jednak dziekuje za fatyge:)

Problemu nie rozwiazano, czekam na dlasza pomoc.

Pozdrawiam Cie Tomku :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00