jestem nowy na forum i na sam początek chciałbym wszystkich Serdecznie Przywitac

i jednocześnie prosić o rade
mam mały problem z :
*centralnym zamkiem
mam central na pilota, ale gdy wciskam przycisk od zamykania z pilota to widać ze "rygielki" na drzwiach chowaja sie do polowy i znowu wychodza do góry wiedz drzwi sie z pilota ani nie otwieraja ani nie zamykaja, natomiast jak recznie wcisne zamkniecie na przednich drzwiach to wszystkie drzwi sie zamykaja
co to moze byc ze z pilota to nie chce dzialac?
*głośniki
dotychczas były zamontowane głośniki firmy phonocar, lecz jak sie okazało wszystkie 4 są spalone tzn. jeden z nich coś harczy ale nie nadaje sie do urzytku, i tutaj pytanko, posiadam radio ALPINE 9843 i chce kupić jakieś głośniki co by dobrze pod tym radyjkiem grały, nie muszą to być żadne super, ale żeby ładnie brzmiało i było w przyzwoitej cenie ( co polecacie z tego co jest na allegro)
* do czego jest w bagarzniku nad teleskopem z prawej strony taki czerwony bolec zakończony kółkiem, ktory idzie wcisną i wtedy słychać jakby "syknięcie"
ps. chciałbym zaznaczyć że samochód jaki posiadam to MB w124 kombi 87r. 2.0 diesel, mam go wsumie 3 dni więc z góry sorrki jak coś o tym było na forum a sam nie odnalazłem
dzięki za pomoc