AndyS pisze:
Wiesz - papier wszystko przyjmie. Na fotografii modelki są zawsze dużo ładniejsze niż w realu bo podpicowane. Jak nie obejrzysz to nie ma o czym dyskutować. Bo jaką masz gwarancję że jest BEZWYPADKOWY. Wszystkie w tych ogłoszeniach niezależnie od przeszłości są bezwypadkowe chyba że ktoś faktycznie sprzedaje rozbitka...
Święte słowa, jak kupowałem szczepana, facet w ogłoszeniu jak i przez telefon zapewniał mnie, że jest na 1000% bezwypadkowy, dopiero po ekspertyzie u rzeczoznawcy okazało się, że tylko dach ma oryginalną powłokę lakierniczą a wokół jest minium trzecia wartswa lakieru i przeogromna ilośc szpachlu. Auto ściągało na prawo wszyscy zakładali, że to może byc wina złego ustawienia zbieżności, dopiero po wizycie u biegłego okazało się, że ma naruszoną konstrukcję i ustawienie zbieżności nic tu nie da. Nie dośc, że szczepiony to jeszcze po niesamowitym wypadku.
AndyS pisze:
Ja bym szukał czy nie miał jakiegoś wypadku i sprawdził główne podzespoły (silnik, skrzynia) czy działają prawidłowo. Reszta da się zawsze poprawić czy naprawić. Kupić ideał to bardzo trudna sprawa. Ale powodzenia..
Też miałem takie założenie jak kupowałem, ideał kupujesz w salonie, żadko kto sprzedaje auto przedtem przeprowadzając remont z wszelkimi wymianami podzespołów eksploatacyjnych na nowe.
Powodzenia w szukaniu Mercedesa i bądź upierdliwy, sprawdzaj najmniejszy szczegół a jeszcze przedtem ciągnij sprzedającego za język, żeby powiedział Ci jak najwięcej.