sniechu19 pisze:
2- zdjąć drewnianą zaślepkę (tam gdzie bogatsze wersje mają sterowanie fotelami) od strony zaokrąglenia zatrzask--tam pociągnąć.
Nie mogę sie z tym zgodzić, rozbierałem ostatnio u siebie z tyłu to drewienko i z przodu jest zrobione tak samo, później zamieszczę zdjęcia.
Zasada wyjmowania drewna jest inna:
Od strony zewnętrznej(materiałowej, lub w nowszych modelach od strony airbag bocznego)są specjalne zatrzaski.
Wkładamy kartę kredytową, doładowującą telefon, lub coś innego cienkiego i od dołu prostopadle do drzwi ciągniemy ku górze, w ten sposób powinniśmy przesunąć dwa zatrzaski.
Oczywiście nikt nie wiem jak to się robi i wszystkie są połamane.
Ważne jest zęby nie dociskać części materiałowej zbyt mocno, bo można połamać zatrzaski <br>
Dodano po 8 minutach.:<br>
sniechu19 pisze:
7- zdejmować po uniesieniu do góry żeby wychaczyć z zatrzasków koło szyby (nie ma konieczności zdejmowania rygielka drzwi)
tutaj taka mała uwaga uwaga na wyrywanie zatrzasków ze dzwi, lubia się łama i przynajmniej w tylnych dzwiach po prawej stronie dzwi pod samą szybą jest zatrzask jeżęli za mocno przegniemy boczek, to go połamięmy trzeba pod małym kontem wypchnąc boczek do góry...Powodzenia <br>
Dodano po 12 godzinach. 21 minutach.:<br>