Jeszcze raz fotka, poniewaz tamta faktycznie cos nie wyszla:
Wiec tak to u mnie wyglada. Kazdy z widocznych zoltych przewodow idzie do danego silownika, czyli cztrery sztuki do drzwi, jeden do klapy i jeden do wlewu paliwa. Pompka dziala na takiej zasadzie, ze raz tloczy powietrze (otwieranie) a innym razem zasysa powietrze (zamykanie)
Ponizej zalaczam fotke, na ktorej pokazalem dodatkowy, nowy przewod, poprowadzony od silownika w drzwiach:
Jak widac oryginalnie zolte przewody sa chyba wkladane na goraco na koncowki rozdzielacza i nie da sie ich tak poprostu zdjac. Wymyslilem sobie wiec, ze zostawie oryginalne mocowanie wezyka w rozdzielaczu i przetne go dalej. Wtedy nowy przewod polacze z oryginalnym za pomoca gumowej tulejki.
Gerri u mnie nie ma napisu "HL", sa za to literki od "A" do "F".
Pepe u mnie silownik jest napewno ok, poniewaz wystarczy lekko possac lub podmuchac nowy wezyk i zamek dziala. Jestem na 100 % pewien, ze oryginalny zolty wezyk jest gdzies nieszczelny, jednak nie bede tego badal bo musialbym zozebrac pol samochodu.
Dlatego moze macie jakis szkic podlaczenia tych wezykow, co pomoze przy ustaleniu, ktory wezyk jest do lewych tylnych drzwi.
Wiem, ze moglbym ciac wszystkie po kolei a nastepnie zlaczac je gumowymi tulejkami. Juz i tak odstawilem rzezbe wiec niech bedzie ona tylko na jednym wezyku
Pozdrawiam