A ja mam pytanie odrobinkę bardziej skomplikowane.
Problem jest następujący:
Skrzynka 722.409
Skrzynia zmienia biegi płynnie w górę dla średniej mocy silnika, szczególnie 3-4 po lekkim odpuszczeniu gazu.
Przy pedale wduszonym na pewną stałą głębokość zmiana 3-4 jest twarda, a prędkości zmiany 2-3, 3-4 róźnią się tzn. np. przy 2-3 będzie 3000 a 3-4 4000 obr, 1-2 zmieniana jest jeszcze wcześniej. Czyli im bieg wyższy tym prędkości zmiany wyzsze.
Zmiany biegów przy niewielkim wciśnięciu gazu są płynnne i przy dużym też nie jest źle - wyczuwalne ale w granicach akceptowalnych.
Zastanawiam się gdzie może leżeć problem.
Gdyby ciśnienia z governora były OK, to problem moze leżeć w ciśnieniu "control pressure S2" które wpływa też na ciśnienie "shift pressure SD"
Stąd były by zmiany prędkości i szarpnięcia, ale niekoniecznie
Pewnie na początku trzeba by standardowo pomierzyć "working pressure" i "governor pressure" tylko, że jak ostatnio je mierzyłem były w normie a skrzynia chodziła tak samo tylko mnie mniej denerwowała
Może macie jakieś inne zweryfikowane pomysły na remedium i testy?
Gdyby problem pojawiał się w skrajnych przypadkach mocy to miałbym klarowniejsze przemyślenia. A tak to dumam i dumam i jak nic nie wydumam to podjadę do jakiegoś warsztatu, ale to nie w moim stylu :| i nie chodzi o kasę ale o rozwiazanie problemu.
_________________ Pamiętaj, że Mercedes daje znać, że go coś boli. Nie bagatelizuj oznak słabości. 190E 2.6 - bez LPG - Megasquirt 3. Chcesz coś naprawić? skonstruować? - www.ldl-elektronika.pl
Ostatnio zmieniony wt cze 09, 2009 9:51 am przez ukaniu, łącznie zmieniany 1 raz.
|