Rafał82 pisze:
Skąd takie ceny? Ja będę płacił w przyszły poniedziałek 450zł za wymianę(oczywiscie cena obejmuje olej i filtr).
Pytanie: ile litrow oleju pojdzie na wymiane i skad zakupiony olej i filtr?
W skrzynkach w W210 czesto nie ma korka spustowego w sprzegle hydrokinetycznym i wowczas wymiane-aby zrobic konkretnie- trzeba przeprowadzic metoda dynamiczna a wowczas ok 9 litrow ( na podstwie skrzyni w W210 2.0 PB) potrzeba.
Cena oleju w ASo to ok 45 zl /litr jesli mnie pamiec nie myli. Filtr z uszczelka to ok 100 zl wiec ok 500 zl same materialy z ASO kosztuja.
Do tego w ASO wymieniaja jeszcze oslone zlacza elektrycznego.
Naturalnie mozna uzyc zamiennikow ale trzeba pamietac ze skrzynie w W210 to juz zaawansowane elektronicznie maszynerie i wymagaja oleju nieco lepszego niz te z montowane w W124. Cos jak by porownac silnik CDI do zwylego starego dobrego diesla.
Oszczednosci na zamiennikach W skrzyniacj W210 moga sie odbic czkawka, zreszta nie sa to duze oszczednosci biorac pod uwage ze wymiane taka sie robi raz na 60-80 tys km.. <br>
Dodano po 5 minutach.:<br>
tm01 pisze:
bylem w ASO MB w Kaliszu umówić się na wymienę oleju w ASB w210 cdi (180000 przebiegu) pan poinformowal mnie że jeśli olej od nowości nie był wymieniany to go nie wymieniać bo po 2000 km skrzynia się rozleci.Pytanie o co chodzi jaki moze byc tego powod
Ciezko powiedziec co mowca natchniony mial na mysli... Moze cos analgicznie nawiazywal do czesto slyszanej opinii, ze jak silnik ma 300 tys km i sie naleje syntetyku to silnik sie rozszczelni i olej splynie na Matke Ziemie?
Ja w W210 olej wymienilem przy 200 tys km i przejechalem od tego czasu ok 20 ty km i skrzynka ma sie bardzo dobrze. Nawet lepiej sie ma niz przed zabiegien wymiany. Nie bardzo rozumiem co swiezy olej moze miec za negatywny wplyw na skrzyni...