MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 8:51 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: schemat w116
postmajtek

Witam , koledzy pilnie potrzebuje schemat podciśnien w silniku 110.983 w mojej w116 chodzi przede wszystkim o podciśnienia odpowiedzialne za układ paliwowy oraz skrzyni biegów - co gdzie ma być podłaczone mam takie wrazenie a raczej pewność ze mam niektóre podcinienia nie na swoim miejscu i mam problemy z regulacja silnika - miałem np zle podłaczone podcisnienie z regulatora paliwa a niekóre podcinienia sa zaslepione - w samochodzie był gaz który został zdemontowany i stąd ten bałagan jak podejrzewam - pliz poratujcie auto mam na kanale i musze je do jutra ogarnąć jak coś to mój mail to stawsz@wp.pl - z góry dziekuje

szukajką szukałem ale nic nie odpowiada temu o co pytam

postmajtek

silnik na wierzchu razem ze skrzynią - główka juz zdjeta i posżła do roboty - jeszcze raz osoby które mają jakies dane odnośnie osprzetu a szczególnie podciśnien posze o pomoc lub mam ktos moze tkie auto to pomocne okazą sie zdjecia z komory silnika interesuje mnie dodatkowo info jakimi momnetami dokrecać :

- głowice
- jakie dł śrub max. mogą mieć szpilki głowicy - u mni e jest imbus nr 6 z tego co pamietam
- moment jakim dokrecać kolo zamachowe na wale - wymieniam bo miałem podciety wieniec
- moment jakim dokrecac skrzynie do bloku

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00